13-tropoi-na-chrisis-tou-paliou-sas-chali

13 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας χαλί

13 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας χαλί

Τελικά αποφασίσατε πιο είναι το κατάλληλο Colore Colori χαλί για τον χώρο σας. Το παραγγείλατε από το κοντινότερο κατάστημα του δικτύου συνεργαζόμενων καταστήματων, το βάλατε στην νέα του θέση και τώρα προβληματίζεστε με το τι θα κάνετε το παλιό σας χαλί. Θα μπορούσατε απλά να το πετάξετε αλλά το πρόβλημα είναι ότι επειδή δεν είναι πιστοποιημένο και φιλικό στο περιβάλλον όπως το νέο σας Colore Colori χαλί, θα μπορούσε να παραμείνει στον χώρο υγειονομικής ταφής… για 20.000 χρόνια!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συντάξει μια λίστα με 13 προτινόμενους τρόπους που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας χαλί, ώστε να μην ξοδέψει τις επόμενες 2.000 δεκαετίες του περιβάλλοντος στα σκουπίδια.

Διαβάστε τις 13 λύσεις που σας προτίνουμε μιας και δεν θα χρειαστεί να προβληματιστείτε ξανά για κάτι τέτοιο αφού τώρα… ξέρετε που πατάτε!

1. Βάλτε ένα κομμάτι του στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου σας. Έτσι δεν θα πρέπει να ανησυχήσετε την επόμενη φορά που θα πρέπει να μεταφέρεται κάτι βρώμικο για την καθαριότητα του αυτοκινήτου σας.

2. Χρησιμοποιήστε λωρίδες για να φτιάξετε χαλάκια σε κάθε πόρτα. Προστατέψτε το πατωμά σας από βρωμιά και λάσπη, σκουπίζοντας τα πόδια σας κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα δωμάτιο!

3. Κόψτε ένα κομμάτι και τοποθετήστε πάνω του εργαλεία του κήπου όπως την μηχανή για το γκαζόν. Οι λεκέδες από τυχόν διαρροές θα απορροφηθούν εύκολα και έτσι το πάτωμα δεν θα λερωθεί ούτε θα αλλοιωθεί από χημικά με την πάροδο του χρόνου.

4. Προστατέψτε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας από χτυπήματα και γρατζουνιές, τοποθετώντας μια ταινία χαλιού στον τοίχο του γκαράζ σας.

5. Βάλτε ένα κομμάτι στο σπιτάκι του αγαπημένου σας σκύλου και κρατήστε τον ζεστό τις πιο κρύες μέρες.

6. Ενώ ζωγραφίζετε ή βάφετε χώρους του σπιτιού, σκουπίστε τις βούρτσες, τις ξύστρες και τα μαχαίρια στόκου στο παλιό χαλί, για να κρατάτε τα εργαλεία καθαρά και αποτελεσματικά!

7. Τοποθετήστε μια λωρίδα χαλιού ανάμεσα στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο (αν έχετε). Όταν ρίχνετε μια κάλτσα, μπορείτε απλά να τραβήξετε το κομμάτι έξω και η κάλτσα θα έρθει με αυτό!

8. Εάν έχετε φυτά σε εσωτερικό χώρο, τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι χαλιού κάτω από τις γλάστρες για να απορροφήσει την υπερχείλιση νερού.

9. Στην κηπουρική όποτε απαιτεί η κατάσταση να κάτσετε με τα γόνατα για να φυτέψετε, μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι στα γονατά σας για να μην πονούν αλλά και να λερωθούν από το χώμα.

10. Κρατήστε κομμάτια χαλιού για άσκηση! Δημιουργήστε το δικό σας χαλάκι γιόγκα ή μαξιλάρι άσκησης.

11. Καλύψτε ένα άδειο δωματιό σας για περισσότερη μόνωση.

12. Κόψτε ένα κομμάτι ώστε να ταιριάζει στο σκαλοπάτι της σκάλας και ασφαλίστε το καλά. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ολίσθησης!

13. Τέλος, αν είναι πραγματικά σε τόσο άσχημη κατάσταση ώστε να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, (ξέρουμε καλά τους λόγους που επιλέξατε Colore Colori… ) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ!

Σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε; Αφήστε ένα σχόλιο να μας το πείτε! Και εμείς θα σας ανεβάσουμε κι’ άλλα. Σύντομα!

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε like στην σελίδας μας στο Facebook,να μας ακολουθήσετε στο Instagram, και εκμεταλευτείτε τις εκπτώσεις στα χαλιά Colore Colori μέχρι τις 15/11/2017!