7 κανόνες για να διατηρήσετε το αγαπημένο σας χαλί σε καλή κατάσταση.

Είναι σημαντικό η τιμή του χαλιού που επιλέγουμε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές, την ποιότητα, το σχέδιο και την αντοχή του. Όμως, το κάθε ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μεμονωμένα δεν αρκεί για να διατηρηθεί το χαλί σας σε καλή κατάσταση και να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον τις προδιαγραφές του. Χρειάζεται και η δική σας προσωπική συμβολή.
 
 
Δείτε τους 7 κανόνες που συστήνουν τα χαλιά Colore Colori για να διατηρήσετε το χαλί σας σε καλή κατάσταση.
 

1) Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη χρήση.

2) Χρησιμοποιήστε 1-2 πατάκια στην εξώπορτα για την συγκράτηση ανεπιθύμητων ουσιών και σκόνης για να μην τα μεταφέρετε στο χαλί σας.

3) Αποφύγετε τη μετακίνησή σας στο εσωτερικό του σπιτιού με τα υποδήματά σας. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε πως είναι πολύ πιο ευχάριστη και απολαυστική η αμεσότητα της επαφής σας με το χαλί.

4) Όταν σκουπίζετε συχνά με ηλεκτρική σκούπα το χαλί, δεν ωφελεί να το τινάζετε γιατί μπορεί να προκληθεί φθορά στα στημόνια του και να χρειαστεί επισκευή.

5) Μία φορά το χρόνο, (ανάλογα με τη χρήση) πριν τη φύλαξη, να γίνεται βαθύς καθαρισμός από εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο.

6) Άμεση επέμβαση για την απομάκρυνση των λεκέδων όταν είναι ακόμα φρέσκοι και νωποί.

7) Τα χαλιά να φυλάσσονται άριστα τυλιγμένα σε ρολό, τοποθετημένα σε οριζόντια θέση, επάνω σε επίπεδη επιφάνεια, προς αποφυγή τσαλακωμάτων στο υπόστρωμα και το πέλος. Μακριά από υγρασία και ήλιο.