9-colore-colori-tropoi-na-zestatheite

9 Colore Colori τρόποι να ζεσταθείτε!

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά πλέον στη ζωή μας. Απολαμβάνοντας και την θαλπωρή που δημιουργούν τα κλασσικά ή μοντέρνα χαλιά μας τέτοια εποχή όλοι ξεκινάμε να ζεσταίνουμε τα σπίτια μας είτε ανάβοντας το τζάκι είτε χρησιμοποιώντας κλιματισμό είτε ανάβοντας το σύστημα θέρμανσης των καλοριφέρ είτε στρώνοντας τα μοντέρνα χαλιά μας. Πριν φτάσουμε όμως σε αυτούς τους τρόπους θέρμανσης μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες για να ζεσταθούμε και να προφυλαχτούμε από το κρύο και την υγρασία που υπάρχει μέσα στο σπίτι μας.

 

Ντυθείτε σωστά

Έχει αποδειχθεί πως αρκετοί άνθρωποι δεν ντύνονται ζεστά μέσα στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν τη θέρμανση ενώ θα μπορούσαν να το αποφύγουν χαμηλώνοντας το κόστος μηνιαίως.
Το ότι είμαστε μέσα στο σπίτι δεν σημαίνει πως μπορούμε να κυκλοφορούμε ελαφρά ντυμένοι καθότι είναι λογικό να κρυώνουμε! Η θερμοκρασία των 17-18 βαθμών είναι αρκετά φιλική στο ανθρώπινο σώμα επομένως με ζεστό ντύσιμο ή μια κουβερτούλα στον καναπέ θα αισθάνεστε ευχάριστα!

Στρώστε κλασσικά ή μοντέρνα χαλιά

Γνωρίζατε πως με τα χαλιά στρωμένα μειώνετε το κρύο στο χώρο σας κατά 10%; Δεν έχει σημασία αν έχετε κλασσικά ή μοντέρνα χαλιά καθώς ένα σωστά φτιαγμένο χαλί με ικανοποιητικό ύψος πέλους περιορίζει το κρύο που βγάζει το πάτωμα λειτουργώντας σαν μονωτικό. Tα Colore Colori χαλιά είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένα που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην μείωση του κρύου ενώ φροντίζουν με τις ιδιότητές τους να ζείτε σε ένα καθαρό & υγιεινό περιβάλλον.

Ριχτάρια και κουβέρτες στα έπιπλα

Ένα ριχτάρι ή μια κουβέρτα μπορεί να μας ζεστάνει άψογα ενώ απολαμβάνουμε στιγμές ξεκούρασης & χαλάρωσης στον καναπέ μας! Τοποθετείστε μια κουβέρτα ή ριχτάρι στα έπιπλά σας, καθίστε πάνω τους και θα νιώστε άμεσα τη διαφορά με τον πιο απλό τρόπο!

Οι ανεμιστήρες οροφής δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι

Αρκετοί έχουμε στα σπίτια μας ανεμιστήρες οροφής με σκοπό να μας δροσίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχετε παρατηρήσει όμως πως έχουν ένα διακόπτη το οποίο αν τον βάλετε στην αντίθετη θέση θα κινηθεί ανάποδα; Τα «φτερά» του ανεμιστήρα έχουν συγκεκριμένη κλίση κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Με τον τρόπο αυτό, ανάλογα τη φορά που έχουμε επιλέξει μέσω του διακόπτη να έχει ο ανεμιστήρας, εκμεταλλεύονται τους κανόνες της φυσικής περί θερμού και ψυχρού αέρα. Έτσι, γυρίζοντας ανάποδα μετακινούν τον ζεστό αέρα που συγκεντρώνεται ψηλά, χαμηλότερα στο δωμάτιο βοηθώντας στην αύξηση της θερμοκρασίας εντός δωματίου! Βάλτε λοιπόν το διακόπτη στην άλλη θέση φέτος και μην φοβάστε να τον ανάψετε!

Βαριές κουρτίνες

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο blog μας για διακόσμηση, οι βαριές κουρτίνες συμβάλλουν έντονα στη θερμομόνωση του χώρου μας. Εκτός από την ζεστή αίσθηση που μας προκαλούν βλέποντάς τες, παίζουν σημαντικό ρόλο και στην θερμομόνωση μιας και λόγω του υφάσματός τους περιορίζουν τη χαμηλότερη θερμοκρασία που εκπέμπεται από το παγωμένο τζάμι ή τον τοίχο.

Ελέγξτε αν μπαίνει κρύο στο σπίτι

Αρκετές φορές αγνοούμε ότι το σπίτι άθελά μας είναι εκτεθειμένο στο κρύο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχουμε ξεχάσει κάποιο παράθυρο ελάχιστα ανοιχτό, δεν κλείνουμε την καμινάδα του τζακιού όταν δεν το χρησιμοποιούμε ή υπάρχουν μεγάλα κενά κάτω από τις πόρτες μας. Από την άλλη, αν τα παράθυρα είναι παλιά, αν αποφασίσετε να τα αλλάξετε κάνοντας αυτή την μεγάλη επένδυση, τότε σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι! Μια άλλη παγίδα έρχεται από την κουζίνας μας! Αποφύγετε τη χρήση του απορροφητήρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, διότι διώχνει το ζεστό αέρα εκτός του σπιτιού.

Απομονώστε τους χώρους που δεν χρησιμοποιείτε

Αν υπάρχουν χώροι στο σπίτι σας που δεν χρησιμοποιείτε, τότε κλείστε τις πόρτες τους και απενεργοποιείστε τα σώματα θέρμανσης. Έτσι θα καταφέρετε να ζεστάνετε το σπίτι σας σύντομα. Παράλληλα θα εξοικονομήσετε χρήματα από τη χαμηλότερη κατανάλωση πετρελαίου ή ρεύματος.

Συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης

Φροντίστε αν χρησιμοποιείτε το καλοριφέρ ή τα συστήματα κλιματισμού. Κάντε τους την προβλεπόμενη συντήρηση κάθε χρόνο για να έχετε την προβλεπόμενη απόδοση. Ακόμα όμως και αν χρησιμοποιείτε το τζάκι αρκετά, ελέγξτε την κατάσταση της καμινάδας σας!

Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο

Ζούμε στη χώρα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Για τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος περιλούζει το σπίτι σας, σηκώστε τις τέντες και ανοίξτε τις κουρτίνες.
Αφήστε την μητέρα φύση να ζεστάνει φυσικά το χώρο σας!

 

Δείτε τώρα όλη τη σειρά και διαλέξτε πιο ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας, μοντέρνα χαλιά ή μονόχρωμα; Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεστε κάποια βοήθεια, τόσο εμείς όσο και το πανελλαδικό δίκτυο των 150 συνεργατών μας σας περιμένουμε για να σας καλύψουμε!

  • Με αντιβακτηριακή & αντιαλλεργική προστασία με τις αυστηρότερες προδιαγραφές
  • Αλέκιαστα
  • Τα μόνα με 2 χρόνια εγγύηση

Colore Colori, ξέρεις που πατάς…

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για άμεση ενημέρωση κάνοντας κλικ ΕΔΩ!