allergies-pos-ta-chalia-symvalloun-stin-apomakrynsi

Αλλεργίες: Πως τα χαλιά συμβάλλουν στην απομάκρυνση τους

Αλλεργίες, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι στις μέρες μας. Υπάρχουν απλές λύσεις που μπορούμε όλοι να τις ακολουθήσουμε για να συμβάλλουμε στην απομάκρυνσή τους. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές και πως τα χαλιά συμβάλλουν στο να απομακρυνθούν οι αλλεργίες! (Ορισμός αλλεργίας)

Ο αμερικανικός οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος (U.S. EPA) αναφέρει ότι οι κάτοικοι Αμερικής περνούν το 90% του χρόνου τους μέσα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει πως η ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού είναι υψίστης σημασίας. Όσοι περνούν αντίστοιχα πολύ χρόνο στο σπίτι πρέπει να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα συνθηκών διαβίωσης.

Πολλοί αστικοί μύθοι υποστηρίζουν πως τα χαλιά βλάπτουν την εσωτερική ποιότητα του αέρα. Τα στατιστικά, στην πραγματικότητα, λένε πως τα χαλιά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα του αέρα καθώς λειτουργούν σαν φίλτρα που παγιδεύουν τις αλλεργίες και τις κρατούν έξω από το πεδίο που αναπνέουμε.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που συνδέει την αύξηση των αλλεργιών και του άσθματος με τη χρήση των χαλιών.

Ο καλύτερος τρόπος εξάλειψης αλλεργιών είναι να διατηρείτε το χαλί στο σπίτι καθαρό.

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι ο καλύτερος τρόπος αφαίρεσης σκόνης & αλλεργιών από το χαλί σας. Το 90 έως 95% του συνόλου του ξηρού χώματος, μπορεί να απομακρυνθεί από το χαλί. Πώς; Aκολουθώντας μια ρουτίνα βάσει χρονοδιαγράμματος με τη χρήση μίας ηλεκτρικής σκούπας. Το CRI (carpet and rug institute, ινστιτούτο πιστοποίησης χαλιών για μη αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες) εξετάζει ηλεκτρικές σκούπες και τη δυναμική τους να απορροφούν ξηρό χώμα και σκόνη δίνοντας τους το πιστοποιητικό SOA. Αυτό σημαίνει ότι όσες σκούπες φέρουν την παραπάνω σφραγίδα έγκρισης είναι από τις καλύτερες στην δημιουργία καλής ποιότητας αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Μια άλλη επιτακτική ανάγκη για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων είναι ένας ετήσιος βαθύς καθαρισμός.

Ένα βαθύ καθάρισμα, κάθε 12-18 μήνες, σε ένα ειδικό καθαριστήριο χαλιών, θα ανανεώσει το χαλί σας αφαιρώντας έτσι και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Παράλληλα, θα συμβάλλει και στην μακροζωία του.

Οι πιστοποιημένοι με SOA πάροχοι, χρησιμοποιούν πιστοποιημένο εξοπλισμό που αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες και κάνουν το χαλί να μοιάζει με καινούριο.

Καθαρίζοντας τον αέρα

Παρ’ όλο που μπορεί να μην συνδέουμε το χαλί με τη βελτιωμένη ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τα αποτελέσματα στην πραγματικότητα τείνουν να είναι διαφορετικά. Και αυτό γιατί έρευνες έχουν αποδείξει πως έχει πολύ θετική επίδραση. Πιο αναλυτικά, η βαρύτητα προκαλεί τα κοινά σωματίδια οικιακής χρήσης, όπως σκόνη, γύρη, το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων και τα έντομα, να πέσουν στο πάτωμα. Οι ίνες του χαλιού, με τη σειρά τους, είναι μεγάλη παγίδα για τα σωματίδια αυτά, την αφαίρεσή τους από τη ζώνη αναπνοής και τη μείωση της κυκλοφορίας τους στον αέρα. Ο κατάλληλος καθαρισμός με πιστοποιημένες από το CRI ηλεκτρικές σκούπες απομακρύνει αποτελεσματικά τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα από το χαλί, με αποτέλεσμα να κρατηθούν έξω από τον αέρα που αναπνέουμε.

Άσθμα & αλλεργίες

Μία λανθασμένη αντίληψη υποστηρίζει ότι άνθρωποι με άσθμα και με αλλεργίες πρέπει να αποφεύγουν την τοποθέτηση χαλιού στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο! Μελέτες έχουν δείξει ότι ο σωστός καθαρισμός ενός χαλιού, βοηθά σημαντικά στην μείωση των συμπτωμάτων. Ένα χαλί ή μοκέτα είναι η καλύτερη επιλογή για τα δάπεδα εκείνων που πάσχουν από άσθμα και άλλες αλλεργίες.

Μούχλα και Πτητικές οργανικές ενώσεις(VOC)…λανθασμένες αντιλήψεις

Όταν το χαλί είναι καθαρό και στεγνό, η μούχλα απλά δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθετικές ίνες. Το συνθετικό χαλί αναγνωρίζεται ως ένα από τα χαμηλότερης εκπομπής πτητικών οργανικών ενώσεων μεταξύ διαφόρων επιλογών κάλυψης δαπέδου και εσωτερικών φινιρισμάτων.

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Πιστοποίησης χαλιών και μοκετών με το πιστοποιητικό cri green label plus, εξετάζει ολόκληρο το προϊόν και τη σύνθεση αυτού για επιπρόσθετα, κόλλες, χρωστικές και υλικά. Επίσης, πιστοποιεί ένα προϊόν μόνο εάν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς για την εκπομπή & χρήση των παραπάνω ουσιών.

Με τα Colore Colori, όμως, ξέρεις…Για την ασφάλεια της δικής σου υγείας & του παιδιού σου!

Να θυμάστε πως τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν έγκυρες γραπτές πιστοποιήσεις για όλα τα παραπάνω, από τα αυστηρότερα ιδρύματα. Παράλληλα είναι τα μόνα με 2 χρόνια εγγύηση στην χώρα. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ! Είμαστε η μόνη εταιρεία που αντικαθιστούμε το χαλί σας δωρεάν σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και σας αλλάζουμε τις διαστάσεις δωρεάν ακόμα και 4 χρόνια μετά την αγορά.

Γι αυτό λέμε πως με τα Colore Colori, ξέρεις που πατάς…

Διαβάστε και άλλα Colore Colori Blog Posts σχετικά με:

  1. Τα φθηνά χαλιά
  2. Το χαλί και 6 οφέλη που έχει και δεν γνωρίζατε

  3. 11 πράγματα για τα χαλιά που δεν γνωρίζατε