χαλια κουζινας

Χαλί για την κουζίνα

Χαλί Κουζίνας

Θέλετε χαλί κουζίνας; Η επιλογή δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Η κουζίνα είναι το σημείο του σπιτιού με την μεγαλύτερη κίνηση. Συγκεκριμένα, τα παλαιότερα χρόνια η κουζίνα ήταν το κέντρο του σπιτιού. Όχι πως σήμερα δεν είναι! Αρκεί να σκεφτούμε πως όλα τα μέλη μιας οικογένειας αλλά & οι φίλοι θα περάσουν από την κουζίνα.

Τα 2 ερωτήματα 

Το πρώτο ερώτημα είναι: Υπάρχει κουζίνα χωρίς χαλί; Ειδικά τις κρύες ημέρες του χειμώνα; Η απάντηση από την ομάδα του Colore Colori είναι ένα ηχηρό «ΟΧΙ».

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Πώς επιλέγουμε χαλί για την κουζίνα και τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί;

Οι συμβουλές μας για χαλί κουζίνας

Πολύ βασικό σημείο και πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη, είναι να επιλέξετε το πού επιθυμείτε να βάλετε το χαλί. Αυτά τα σημεία είναι συνήθως στην είσοδο της κουζίνας, κάτω από την τραπεζαρία, μπροστά από το ψυγείο, μπροστά από το νεροχύτη ή το φούρνο. Με άλλα λόγια, πρόκειται τα σημεία που δέχονται την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. 

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να εξετάσετε όταν θα αγοράσετε χαλί για την κουζίνα σας, είναι το κατά πόσο είναι πιστοποιημένο για μη αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες & αντιβακτηριδιακά από έγκυρα ινστιτούτα ( αναζητήστε κωδικό πιστοποίησης προϊόντος). Η κουζίνα ένα περιβάλλον το οποίο πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρα και να το κρατάμε όσο μπορούμε περισσότερο καθαρό για την ασφάλεια & υγιεινή μας. 

Άλλη μια σημαντική συμβουλή είναι να διαλέξετε χαλί κουζίνας το οποίο να είναι αντιστατικό. Δηλαδή το νήμα του να έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία ώστε να μην αναπτύσσει στατικό ηλεκτρισμό. Έτσι δε θα μαγνητίζει χνούδια & σκόνη. Η κουζίνα θα διατηρείται πιο καθαρή και άρα τα χνούδια και οι σκόνες θα απορροφώνται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν βρίσκουν έδαφος  τα βακτηρίδια και οι μύκητες για να αναπτυχθούν. Συμπερασματικά δεν θα προκαλέσουν αλλεργίες. 

Όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, η κουζίνα αποτελεί κεντρικό σημείο για ένα σπίτι. Επομένως το χαλί που πρέπει να επιλέξουμε – εκτός των άλλων – πρέπει να διακρίνεται για την ανθεκτικότητά του. Πρέπει λοιπόν να ερευνήσετε καλά και να διαλέξετε ένα χαλί του οποίου το υπόστρωμα να έχει δημιουργηθεί από εκατομμύρια κόμπους του ίδιου του νήματος ώστε να μην έχει πρόσθετα και κόλλες. Αυτό το κάνει υψηλής ποιότητας, αντοχής & συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της υγείας μας. Τα πρόσθετα και οι κόλλες είναι τοξικές ουσίες και βλαβερές για τον άνθρωπο. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Οι λεκέδες

Φυσικά, ο χώρος στον οποίο μαγειρεύουμε είναι και “ζημιάρης”. Είναι λογικό πολλές φορές καθώς μαγειρεύουμε ή τρώμε να λερώνουμε το χαλί κουζίνας μας. Στα συμβατικά χαλιά οι περισσότεροι λεκέδες, είναι και μόνιμο σημάδι για το μέλλον. Όχι όμως και για τα Colore Colori! Tα χαλιά Colore Colori, είναι αλέκιαστα & ανθεκτικά στους καθημερινούς λεκέδες. Ιδανική επιλογή για τις κουζίνες είναι οι ψάθες. Σε εξαιρετική τιμή και τρομερά ανθεκτικές, οι ψάθες Colore Colori είναι σχεδιασμένες για όλες τις χρήσεις!

Δείτε πόσο εύκολα καθαρίζονται τα χαλιά από μουστάρδα κάνοντας στο παρακάτω video ή ακόμα και από κρασί οι ψάθες. Μαγειρέψτε και λερώστε άφοβα, “ζήστε” τα χαλιά σας χωρίς ενδοιασμούς & προσοχή!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ

Η επιλογή του σχήματος χαλιού

Το σχήμα και το μέγεθος ενός χαλιού δεν επιλέγεται κατ’ ανάγκη με βάση κάποιο κανόνα. Σημασία φυσικά έχει πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο χώρος που διαθέτουμε. Επιλέξτε το μέγεθος του χαλιού αφού μετρήσετε τα έπιπλά της κουζίνας στις διαστάσεις που επιθυμείτε.

σχημα χαλιου κουζινας

Αντί υστερόγραφου

Όλες τις παραπάνω συμβουλές για το χαλί κουζίνας θα τις εντοπίσετε σαν πιστοποιημένες ιδιότητες των χαλιών της συλλογής Colore Colori. Αυθεντικά χαλιά με μοναδικά σχέδια και όχι απομιμήσεις, μαζί με έγκυρες πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τους και τη φιλικότητα προς την υγεία μας.  

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Να θυμάστε πως τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν έγκυρες γραπτές πιστοποιήσεις από τα αυστηρότερα ιδρύματα καθώς και τα μόνα με 2 χρόνια εγγύηση! Δεν τελειώνουμε όμως εδώ! Είμαστε οι μόνη εταιρεία που αντικαθιστούμε το χαλί σας δωρεάν σε περίπτωση πυρκαγιάς* καθώς και σας αλλάζουμε, αν αλλάξουν οι ανάγκες σας, χωρίς κόστος τις διαστάσεις ακόμα και 3 χρόνια αργότερα.  

Γι αυτό λέμε πως με τα Colore Colori, ξέρεις που πατάς! 

Δείτε τις προσφορές σε χαλιά Colore Colori εδώ. Αφού διαλέξετε το νέο σας χαλί, σας περιμένουμε στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

*Πληρώντας κάποιους κανονισμούς. Ενημερωθείτε σχετικά από συνεργάτη μας ή με ένα κλικ εδώ!