chalia_diadromoi

Χαλιά διάδρομοι

Χαλιά διάδρομοι: Τα θεωρούμε αρκετά συνηθισμένα και πολλές φορές δεν τους δίνουμε καμμία σημασία. Γιατί όμως; Δεν θα έπρεπε να προσέχουμε οτιδήποτε επιλέγουμε και σχετίζεται με το σπίτι μας περισσότερο; Τα χαλιά διάδρομοι εξυπηρετούν περισσότερους σκοπούς από όσους νομίζουμε! Ο ρόλος τους δεν είναι απλά για να “γεμίσουν” οι διάδρομοί μας.

Η χρήση των δωματίων 

Είναι σημαντικό για κάθε χώρο του σπιτιού να έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό μας τι ρόλο θα έχει και τι χρήση θα κάνουμε. Για παράδειγμα, είναι τελείως διαφορετικό αν στην κουζίνα σας πέρα από το μαγείρεμα θα έχετε και χώρο ψυχαγωγίας. Αρκετά σπίτια, έχουν ένα μικρό καναπέ & τηλεόραση. Έτσι, η κουζίνα μετατρέπεται και στο ιδανικό μέρος για το πρωινό καφέ & κους-κους με τη φίλη σας.  

Αυτό όμως αλλάζει τη λειτουργία της και τη χρήση της. Από χώρο προετοιμασίας και απόλαυσης φαγητού, γίνεται χώρος ψυχαγωγίας με αυξημένη κίνηση & χρήση. Έτσι θα πρέπει να επιλέξουμε ένα χαλί που να αντέχει στη συχνή χρήση και τους λεκέδες. Σχετικά με τα χαλιά κουζίνας όμως, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο προηγούμενο blog post μας με ένα κλικ εδώ.

Το ίδιο σκεπτικό για τη χρήση, ισχύει για όλους τους χώρους του σπιτιού μας. Θα σας εκπλήξει αν σκεφτείτε πραγματικά πόσα περισσότερα κάνετε στους χώρους σας!

Οι διάδρομοι 

Ένας αρκετά υποστηρικτός χώρος του σπιτιού είναι οι διάδρομοι. Τους χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, πάρα πολλές φορές για να μετακινηθούμε. Κι όμως τους δίνουμε πολύ μικρή σημασία έως και καθόλου. Αντίθετα, θα έπρεπε να δίναμε μεγάλη σημασία στους χώρους αυτούς. Ο λόγος; Το πρόβλημα που δημιουργείται και δεν έχουν συνειδητοποιήσει!

Το πρόβλημα 

Είναι αρκετά απλό. Οι διάδρομοι χωρίζουν το σπίτι μας με τους υπόλοιπους χώρους ενώ εξυπηρετούν για να κινούμαστε προς τα υπνοδωμάτια, το μπάνιο κλπ. Αρκετοί άνθρωποι έχουν το συνήθειο να φορούν και μέσα στο σπίτι τους παπούτσια. Με την μετακίνησή τους στους λοιπούς χώρους που αναφέραμε, μεταφέρουν όλα τα μικρόβια από τους χώρους εκτός σπιτιού που έχουν περπατήσει. Έτσι απλώνονται μικρόβια σε όλο μας το σπίτι. Σαν αποτέλεσμα πατάμε ξυπόλητοι ξυπνώντας, ή βγαίνοντας από το μπάνιο στους μικροοργανισμούς που άθελά μας έχουμε οι ίδιοι σκορπίσει. Από την άλλη τα κοινά χαλιά διάδρομοι, χωρίς προδιαγραφές είναι το τέλειο περιβάλλον ανάπτυξης αυτών. Ποιος θέλει κάτι τέτοιο; Σίγουρα κανείς. 

Η λύση για τα χαλιά διάδρομοι 

Κατανοήσαμε το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ειδικότερα αν έχουμε και μικρά παιδιά. Πως μπορούμε να λύσουμε; Πρώτα από όλα τα χαλιά διάδρομοι που πρέπει να επιλέξουμε- εκτός των άλλων- πρέπει να διακρίνονται για την ανθεκτικότητά τους. Θα πρέπει λοιπόν να ερευνήσετε καλά και να διαλέξετε ένα χαλί του οποίου το υπόστρωμα να έχει δημιουργηθεί από εκατομμύρια κόμπους του ίδιου του νήματος ώστε να μην έχει πρόσθετα και κόλλες. Αυτό το κάνει υψηλής ποιότητας, αντοχής & συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της υγείας μας. Τα πρόσθετα και οι κόλλες είναι τοξικές ουσίες και βλαβερές για τον άνθρωπο.  

Από την άλλη, ακριβώς λόγω των παραπάνω λόγων δώστε μεγάλη σημασία στις ιδιότητες των χαλιών. Θα πρέπει να είναι αντιαλλεργικά & αντιβακτηριακά ώστε να εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Παράλληλα λόγω αυτών των ιδιοτήτων το καθάρισμα τους με τη σκούπα θα είναι παιχνιδάκι ενώ θα σας διασφαλίσει ασφάλεια και προστασία της υγείας σας. Τα χαλιά που μπορεί να αγοράσει κανείς πολύ φθηνά, λόγω ποιότητας, είναι το τέλειο περιβάλλον ανάπτυξης των μικροοργανισμών. Ακόμα και σε “επώνυμα” προϊόντα, θα σας εκπλήξει αν ψάξετε για να δείτε πόσα έχουν πραγματικές πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τους.

Η επιλογή 

Για χαλιά διάδρομοι, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χαλί Colore Colori. Όλες τις παραπάνω συμβουλές θα τις εντοπίσετε σαν πιστοποιημένες ιδιότητες από τους αυστηρότερους διεθνείς οργανισμούς, των χαλιών της συλλογής Colore Colori. Αυθεντικά χαλιά με μοναδικά σχέδια και όχι απομιμήσεις, μαζί με έγκυρες πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τους & τη φιλικότητα προς την υγεία μας.   

Να θυμάστε πως τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν έγκυρες γραπτές πιστοποιήσεις από τα αυστηρότερα ιδρύματα καθώς και τα μόνα με 2 χρόνια εγγύηση! Δεν τελειώνουμε όμως εδώ! Είμαστε οι μόνη εταιρεία που αντικαθιστούμε το χαλί σας δωρεάν σε περίπτωση πυρκαγιάς* καθώς και σας αλλάζουμε, αν αλλάξουν οι ανάγκες σας, χωρίς κόστος τις διαστάσεις ακόμα και 3 χρόνια αργότερα.   

Γι αυτό λέμε πως με τα Colore Colori, ξέρεις που πατάς!

Δείτε όλη τη συλλογή με ένα κλικ εδώ και ακολουθήστε τη σελίδα του Facebook μας για να είστε πάντα σε επαφή με ένα κλικ εδώ. Όλα μας τα χαλιά μπορούν να κοπούν σε οποιαδήποτε επιθυμητή διάσταση, επιτρέποντάς τους να εξυπηρετήσουν κάθε σας ανάγκη.

 

 

*Πληρώντας κάποιους κανονισμούς. Ενημερωθείτε σχετικά από συνεργάτη μας ή με ένα κλικ εδώ!