Χαλιά shaggy

Χαλιά Shaggy: Τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματα τους

Η πρωταρχική μορφή για τα χαλιά shaggy είναι τα χειροποίητα. Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα παραδοσιακές τεχνικές της κλωστοϋφαντουργίας, όπως υφαίνοντας τα πάνω σε καμβά με ένα εργαλείο χειρός.

Αυτός ο τύπος των χαλιών με την πάροδο του χρόνου απέκτησε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον. Αγαπήθηκε παγκόσμια από τα περισσότερα νέα ζευγάρια, για την επιβλητική του εμφάνιση, αλλά και την ιδιαίτερη υφή. Χαρίζουν πάντα την φυσική αίσθηση με το άγγιγμα τους.

Τα χαλιά shaggy πρωτοτύπησαν για το πλούσιο και παχύ πέλος, προσφέροντας μια ατμόσφαιρα ανώτερου επίπεδου διακόσμησης στον χώρο, δημιουργώντας κύρος, όπως κάθε ποιοτικό δημιούργημα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ SHAGGY

Η εξέλιξη της παραγωγής και η σύγχρονη σχεδιαστική τάση των χαλιών shaggy

Η ευρύτερη ζήτηση των χειροποίητων χαλιών shaggy, οδήγησε στην εξέλιξη της βιομηχανίας παραγωγής. Σαν αποτέλεσμα ήταν να επενδυθούν οικονομικοί πόροι στην κατασκευή μηχανολογικού εξοπλισμού, για τα χαλιά shaggy μηχανής. Σκοπός είναι να προσφέρουν εφάμιλλο αποτέλεσμα ποιότητας και εμφάνισης σε σχέση με τα χειροποίητα. Φυσικά με το βασικό πλεονέκτημα να παρέχονται σε εντελώς προσιτή τιμή.

Παράλληλα, οι βιομηχανίες παραγωγής νημάτων τα τελευταία χρόνια, έχουν συνδράμει δυναμικά στην παραγωγή διάφορων τύπων νέων νημάτων. Συνδυάζοντας τα αρμονικά με καλλιτεχνική φαντασία, κατασκεύασαν πολλαπλές παραλλαγές κατηγοριών shaggy, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο σχεδιαστικό χαρακτήρα.

Με τις εναλλαγές πυκνότητας και την συμμετοχή διαφορετικών νημάτων υφασμένα στο ίδιο χαλί, είτε μεμονωμένα ή παράλληλα με την διακύμανση του ύψους πέλους, δημιουργήθηκε η βάση των διαφορετικών ποιοτήτων.

Έτσι, περάσαμε στην νέα εποχή παραγωγής χαλιών, τα χαλιά shaggy μηχανής. Τα shaggy μηχανής χαρακτηρίζονται από σχεδιαστική ανατροπή του παρελθόντος, αλλά και από διευρυμένες κατηγορίες εμπριμέ και μονόχρωμων.

χαλι shaggy

Τα χαλιά shaggy παρέχουν πολυτέλεια και υψηλή αισθητική.

Τα χαλιά shaggy μηχανής, υφαίνονται με πυκνή και πλούσια πλέξη, με εντυπωσιακό ύψος πέλους, ξεκινώντας συνήθως από 40mm ως 70mm. Αυτά προσδίδουν ευχάριστα ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο. Ειδικότερα όταν η υφή τους είναι μαλακή και δίνει μια φυσική αίσθηση πολυτέλειας.

Οι εξειδικευμένοι designers, διακοσμητές και αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου, προτείνουν για την διακόσμηση του σπιτιού αυτά τα υπέροχα χαλιά. Καθώς, αν ψάχνετε χαλιά για πολυσύχναστους χώρους ξεκούρασης, καθιστικά, κρεβατοκάμαρες και σαλόνια, αισθητικά είναι μια θαυμάσια επιλογή.

Αυτά τα μοναδικά χαλιά με την παρουσία τους, μπορούν να εμπνέουν την φαντασία μας με θετικά συναισθήματα απόλαυσης και θαλπωρής.

χαλια shaggy

Τι ποικιλία χρωμοσχέδιων shaggy προσφέρουν τα Colore Colori χαλιά;

Στα Colore Colori, θα βρείτε χαλιά shaggy μονόχρωμα, ριγέ, με γεωμετρικά μοτίβα και πολύπλοκα σχέδια. Με ποικίλο χρωματικό φάσμα ταιριάζουν σε σπίτια με κλασική, αλλά και με μοντέρνα διακόσμηση.

Μερικές από αυτές τις ποιότητες που προσφέρουν τα Colore Colori, είναι με νήματα μακριά και λεπτά γεμάτα με λάμψη, άλλα και κατηγορίες με φουντωτό παχύ πέλος σε ματ αποχρώσεις, με κάποιες από τις οποίες να προσδίδουν την αίσθηση αυθεντικού μάλλινου χαλιού.

Θα ανακαλύψετε κάποια χαλιά με νήματα σε απαλούς και ζεστούς χρωματισμούς, με ιδιαίτερα διακριτικό τρίχωμα, σε ύφανση ριγέ ή ντεγκραντέ, όπου με την βελούδινη υφή τους χαρίζουν μια νότα διαφορετική από τα καθιερωμένα, χάρη στην εξελιγμένη τεχνικά επεξεργασία των νημάτων microfiber.

Επιπλέον, διακρίνεται και ένας διαφορετικός τύπος shaggy, με λεπτές και ανθεκτικές ίνες, σε ποικιλία πάλ, γήινων αποχρώσεων, προσομοιάζοντας σε πραγματική γούνα.

Κατηγορίες shaggy χαλιών, για επιλογές ανάλογα με την ευρύτερη διακόσμηση του εσωτερικού μας περιβάλλοντος και την προσωπική αισθητική και κουλτούρα του καθενός. Γεμίζοντας τον χώρο με χρώματα όπως για παράδειγμα εκρού, ρόζ, μπέζ, λευκό, φυστικί, γκρί αρζάν κλπ μπορούν να συνεισφέρουν στην θετική διάθεση της έκφρασης. Ένα άγγιγμα είναι αρκετό για να τα ερωτευτείτε.

χαλια shaggy

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ SHAGGY

Ποια είναι η ανθεκτικότητα των χαλιών shaggy Colore Colori και πως αυτή προσδιορίζεται γενικότερα;

Σε κάθε τύπο χαλιού όπως και στα shaggy, η ανθεκτικότητα εξαρτάται από την πυκνότητα των νημάτων. Δηλαδή από το βάρος ( gr/m²), τους κόμπους ανά m², όπως επίσης και την ποιότητα των νημάτων τους. Ανάλογα με τις προδιαγραφές τους, προτείνονται για την αντίστοιχη χρήση στους διάφορους χώρους του σπιτιού.

Τα Colore Colori shaggy, σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, βρίσκονται στην κατηγορία χαλιών υψηλής ανθεκτικότητας για πολύ έντονη χρήση. Επιπρόσθετα, το υπόστρωμα τους είναι γερά πλεγμένο με τα νήματα του χαλιού. Δεν έχουν καμία επίστρωση με κόλλες και πρόσθετα, για να μη βγάζει κατά την πάροδο του χρόνου από την χρήση τους ή το πλύσιμο, την ξεραμένη κόλλα σε μορφή σκόνης κάτω από το χαλί, όπως σε αντίθεση με κάποια χειροποίητα shaggy.

χαλια shaggy

Πόσο εύκολα καθαρίζονται τα Colore Colori shaggy σε σχέση με άλλα κοινότυπα χαλιά;

Τα χαλιά shaggy Colore Colori είναι εύκολο να καθαριστούν από καθημερινούς λεκέδες (γάλα, καφέ, αναψυκτικά κλπ). Χάρη στον ιδιαίτερα εξελιγμένο τρόπο επεξεργασίας των νημάτων τους, καθιστόνται αλέκιαστα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να επέμβουμε άμεσα για την αντιμετώπιση κάποιου λεκέ, που έχει πέσει πάνω σε οποιοδήποτε είδος κλωστοϋφαντουργικού προϊόντος.

Παρόλο το πλούσιο και μακρύ τους τρίχωμα, μια επιπλέον σημαντική ιδιότητα είναι ότι είναι αντιστατικά. Δεν μαγνητίζουν μικροσωματίδια, σκόνη και χνούδια. Αυτό σημαίνει, ότι σκουπίζονται εύκολα και αποτελεσματικά με την ηλεκτρική σκούπα. Προτείνεται η συστηματική φροντίδα τους, δηλαδή τουλάχιστον 1 έως 3 φορές την εβδομάδα ανάλογα με την χρήση που γίνεται καθημερινά.

Μια φορά ανά 1 ή 2 χρόνια, είναι καλό να απευθύνεστε σε κάποιο εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο για βαθύ καθαρισμό. Εφόσον βέβαια διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία για την περιποίηση χαλιών shaggy. Διαφορετικά, μπορεί να του προκαλέσει εκτεταμένη και πιθανόν ανεπανόρθωτη ζημιά.

καθαρισμος χαλιων shaggy

Γιατί όλα τα Colore Colori χαλιά έχουν αντιαλλεργικές & αντιβακτηριδιακές ιδιότητες;

Τα χαλιά shaggy Colore Colori όπως και ολόκληρη η συλλογή, είναι πιστοποιημένα και ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον διαβίωσης. Έχουν ελεγχθεί κάτω από αυστηρούς εργαστηριακούς ελέγχους από το OEKO TEX STANDARD 100, που είναι το μεγαλύτερο και εγκυρότερο Ινστιτούτο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Δείτε τις πιστοποιήσεις

πιστοποιήσεις

Τέλος, τα χαλιά shaggy Colore Colori, επειδή διαθέτουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι τα μόνα που συνοδεύονται με κάθε αγορά από γραπτή 2ετή εγγύηση.

Μπορείτε να ανακαλύψετε τα Colore Colori χαλιά shaggy εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ SHAGGY