chroma-gia-kathe-domatio-tou-spitiou

Χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Το ιδανικό χρώμα για κάθε χώρο του σπιτιού, μεγάλος μπελάς! Σκέφτεστε να ανανεώσετε τους χώρους στο σπίτι σας με νέο χρώμα; Μια από τις πιο βασικές αλλαγές είναι η επιλογή νέων χρωμάτων για τα δωμάτια. Φυσικά για τους περισσότερους η επιλογή είμαι μια δύσκολη διαδικασία. Πόσο μάλιστα να καταφέρετε να κάνετε και τη σωστή! 

Η ευκολότερη λύση για να πάρουμε ιδέες είναι φυσικά το Internet, καθώς είναι το πρώτο μέσο στο οποίο θα καταφύγουμε! Με αναζήτηση στο google ή μέσω σελίδων όπως το Pinterest αναζητούμε φωτογραφίες από ιδέες & ευρηματικότητες άλλων ανθρώπων. Στόχος μας είναι πάντα να βρούμε την κατάλληλη λύση που θα ταιριάζει με το χαρακτήρα μας. 

Στο αγχωτικό, σε μερικές περιπτώσεις, ζήτημα ήρθε η επιστήμη της ψυχολογίας για να βρει λύσεις. Μετά από αρκετές έρευνες και μελέτες κατέληξαν στο ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για κάθε χώρο αλλά και ποια είναι τα πλέον ακατάλληλα! 

Το χρώμα για το σαλόνι

ΙΔΑΝΙΚΟ: Το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας είναι το λεγόμενο «χρώμα της άμμου». Ο λόγος, εκτός από πρακτικός γιατί ταιριάζει με τα πάντα σχεδόν, είναι ψυχολογικός. Φωτίζει το χώρο, προσφέρει μια ζωντάνια και ευεξία ενώ είναι και ιδιαίτερα χαλαρωτικό! 

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Τα πιο ακατάλληλα χρώματα γι’ αυτό το χώρο είναι τα σκούρα. Τα σκούρα χρώματα χαρακτηρίζονται και σαν έντονα. Σαν σύνολο δίνουν μια έντονη ατμόσφαιρα  που θεωρείται δραματική καθώς έχει παρατηρηθεί πως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία. Αν είστε λάτρεις των σκούρων χρωμάτων, τότε η λύση είναι να βάψετε έστω μια μικρή επιφάνεια ή να δώστε τέτοιο τόνο σε μια γωνία. 

Το χρώμα για την κουζίνα 

ΙΔΑΝΙΚΟ:  Στην κουζίνα περνάμε αρκετό χρόνο και μάλιστα δημιουργικό. Tο μαγείρεμα είναι σίγουρα μια δημιουργία  και θα πρέπει το χρώμα που θα επιλέξουμε να προκαλεί την έμπνευσή μας. Αν σας αρέσουν τα θερμά χρώματα τότε η πρόταση είναι μεταξύ αποχρώσεων του κόκκινου και του πορτοκαλί διότι διεγείρουν την όρεξη! Από την άλλη αν είστε συγκρατημένοι με τη διατροφή σας τότε ένα απαλό μπλε είναι η λύση. 

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Αποφύγετε αποχρώσεις του πρασίνου στις οποίες εμπλέκεται το κίτρινο. Η ψυχολογία έχει καταλήξει πως υποσυνείδητα παραπέμπει σε χαλασμένα φαγητά. 

Το χρώμα για το μπάνιο 

ΙΔΑΝΙΚΟ: Σίγουρα όλοι θυμάστε σε παλαιότερα σπίτια τα ανοιχτά ροζ είδη μπάνιου & πλακάκια και απορήσατε για τα γούστα της εποχής! Λοιπόν, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Φαίνεται πως ο συνδυασμός αυτός δεν ήταν τυχαίος. Το ροζ χρώμα δημιουργεί ένα ελκυστικό περιβάλλον καθώς κάνει τον άνθρωπο να νιώθει πιο ζεστά όταν βγαίνει από το ντους. 

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Αν έχετε μικρό μπάνιο μείνετε μακριά από χρώματα νέον! Στους μικρούς χώρους προκαλούν ένταση και ανησυχία. 

Χρώμα για το υπνοδωμάτιο 

ΙΔΑΝΙΚΟ: Το υπνοδωμάτιο είναι ο σημαντικότερος χώρος για ξεκούραση και ηρεμία. Το νούμερο 1 χρώμα γι’ αυτό είναι το μπλε και συγκεκριμένα οι ανοιχτές αποχρώσεις του. Επειδή το μπλε αυτό δημιουργεί συνειρμούς με το καθαρό νερό και τη θάλασσα έχει χαρακτηριστεί ως χρώμα της ηρεμίας. Οι μελέτες έχουν δείξει πως όσοι άνθρωποι έχουν επιλέξει ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε, κοιμούνται περισσότερο και ποιοτικότερα. 

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Το πλέον ακατάλληλο χρώμα για το υπνοδωμάτιο είναι το μωβ. Συνδεδεμένο με το θάνατο, το χρώμα αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κατάθλιψη. Επομένως σίγουρα δεν θα θέλατε να είναι το τελευταίο χρώμα του περιβάλλοντός σας πριν κοιμηθείτε! 

Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε και το ιδανικό σχέδιο για τα χαλιά σας. Αυτό είναι ευκολότερο μιας και όλοι μας οι συνεργάτες ανάλογα με τα σχέδια που έχετε στο χώρο σας θα μπορέσουν να σας προτείνουν το κατάλληλο Colore Colori που θα ταιριάζει και στις ανάγκες σας. 

Δείτε όλη τη σειρά Colore Colori εδώ και επισκεφθείτε το κοντινότερο σε σας συνεργαζόμενο κατάστημα από τα 150 πανελλαδικά! Επωφεληθείτε από τις τρέχουσες προσφορές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και αποκτήστε σε προνομιακή τιμή ένα νέο Colore Colori!

Ακολουθήστε μας στο Facebook με ένα κλικ εδώ για να μαθαίνετε άμεσα όλα μας τα νέα!