blog_eggs

Διακόσμηση αυγών

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και η Πασχαλινή διακόσμηση πρέπει να ξεκινήσει! Κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο της Πασχαλινής διακόσμησης είναι τα αβγά. Για χρόνια έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε κυρίως κόκκινα ή σε κάποια άλλη μονόχρωμη έκδοση. Η δημιουργικότητα όμως έρχεται πάντα για να σπάσει τη ρουτίνα. Οι ιδέες πλέον είναι πάρα πολλές και από το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα – που είναι διαχρονικό και ωραίο – με τα αυτοκόλλητα σε διάφορα σχέδια, σήμερα έχουμε πλέον περάσει σε πρωτότυπες ιδέες & συνθέσεις. Μάλιστα, μερικές ιδέες είναι τόσο ωραίες που φτάνεις στο σημείο να στενοχωριέσαι όταν πρέπει να τις χαλάσεις. Στο σημερινό blog post σας παρουσιάζουμε κάποιες που έχουμε ξεχωρίσει για το φετινό Πάσχα και σίγουρα θα δοκιμάσουμε!

Οι ξεχωριστές & κομψές διχρωμίες 

Στο πρώτο βήμα θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο θα είναι το κυρίαρχο χρώμα. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία, έχουμε επιλέξει διάφορα χρώματα για τη βαφή των αυγών. Στη συνέχεια, πάρτε αυτοκόλλητη χαρτοταινία στην πιο λεπτή διάσταση που θα βρείτε. Αν έχετε ήδη στο σπίτι φαρδιά ταινία απλώς κόψτε τη σε πιο στενές λωρίδες.  Τυλίξτε τις γύρω από τα αυγά. Εναλλακτικά τυλίξτε μερικά με πυκνή «ύφανση» και μερικά με πιο αραιή.

Στα επόμενα αυγά κολλήστε μικρά αυτοκόλλητα ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα σχήματα. Τέτοια μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία που έχουν προς χρήση για φακέλους. Στη συνέχεια βάψτε τα αβγά με τη διαδικασία που ενδείκνυται για τη βαφή που έχετε επιλέξει. Αφήστε τα να στεγνώσουν και αφαιρέστε τις λωρίδες & τα αυτοκόλλητα.

Μια δεύτερη λύση είναι να πάρετε αυτοκόλλητο χαρτί το οποίο με υπομονή και φαντασία μπορείτε να το κόψετε σε διάφορα σχήματα. Κάτι τέτοιο έγινε και στην παρακάτω φωτογραφία!

Βαφή αυγών με κιμωλία 

Κατ’ αρχάς να τονίσουμε ότι αν διακοσμήσετε τα αβγά με τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία θα είναι μόνο για διακοσμητική χρήση. Δεν μπορείτε να τα φάτε! Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να αγοράσετε και ψεύτικα πλαστικά, τα οποία θα μπορείτε να κρατήσετε και την επόμενη χρονιά.

Ξεκινήστε απλώνοντας ένα στρώμα μπογιάς για μαυροπίνακα. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια περάστε τα με ένα δεύτερο για να στρώσει καλύτερα το χρώμα. Βεβαιωθείτε πως στέγνωσαν και αφού στεγνώσουν πολύ καλά, πάρτε κιμωλίες σε διάφορα χρώματα και ζωγραφίστε ό,τι μοτίβα προτιμάτε. Μερικές ιδέες είναι λουλουδάκι, λαγουδάκια, τα ονόματα των παιδιών σας, πολύχρωμες βούλες, ρίγες κ.λπ. Τοποθετήστε τα μέσα σε μεγάλα μπολ ή κεραμικές πιατέλες για να στολίσετε τέλεια το τραπέζι σας.

Οι Καλλιτεχνικές ανησυχίες για τη βαφή αυγών

Έχετε μια χάρτινη κλασσική αυγοθήκη του super market; Στολίστε την με artistic αυγά που θα φτιάξετε. Πως φτιάχνονται αυτά; Απλά κολλώντας επάνω τους χαρτιά περιτυλίγματος. Αξιοποιήστε διάφορα ρετάλια από δώρα, σακούλες, ακόμα και χαρτοπετσέτες. Μην σας πειράζουν οι ζάρες, είναι το σημάδι της γοητεία τους. Αν δε, «πιάνει» το χέρι σας, μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο! Ζωγραφήστε τα αβγά με διάφορα θέματα ή μοτίβα.

Βοήθεια στη δημιουργικότητα για τη βαφή αυγών

Αν είστε μαμά τότε μην χάνετε χρόνο! Ποιος έχει μεγαλύτερη φαντασία & δημιουργικότητα από τα παιδιά; Ζητήστε τους βοήθεια και σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένες! Μην ανησυχείτε για τους λεκέδες που κάνουν άθελά τους οι μικροί μας φίλοι. Εσείς απολαύστε τη διαδικασία και αφήστε τους λεκέδες στα Colore Colori! Όντας αλέκιαστα στους καθημερινούς λεκέδες, δεν χεριάζετε να ανησυχείτε πλέον!

Οποιαδήποτε επιλογή κι αν κάνετε, το σίγουρο είναι πως έχουμε την ιδανική λύση! Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων & σχεδίων μπορείτε να διαλέξετε το νέο σας χαλί, μοκέτα ή ψάθα Colore Colori! Ακολουθούμε πάντα πιστά τις τάσεις της μόδας με αποτέλεσμα όλα μας τα χαλιά να είναι από τα πιο αγαπημένα της ελληνικής αγοράς. Πάρτε περισσότερες ιδέες για το τι συνδυασμούς μπορείτε να κάντε για το σαλόνι σας από παλαιότερο άρθρο σχετικά με συνδυασμούς χρωμάτων σαλονιού με μοντέρνα χαλιά. Όλη η σειρά Colore Colori είναι διαθέσιμη για να τη δείτε με ένα κλικ εδώ. Για οποιαδήποτε ερώτηση τυχόν έχετε, τόσο εμείς όσο και οι 150 συνεργάτες μας πανελλαδικά είμαστε στη διάθεσή σας!

Σας αρέσουν τα θέματα με διακόσμηση; Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα Colore Colori blog posts! Δείτε videos μας με τις ιδιότητες των χαλιών σε πραγματικές συνθήκες & ακολουθήστε μας στο Facebook!