Διακόσμηση Κουζίνας

Διακόσμηση κουζίνας, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον με το οποίο δεν ασχολούμαστε… Θα έπρεπε όμως! Ο χώρος της κουζίνας είναι ίσως και αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλον στο σπίτι μας. Η διαρκής χρήση που έχει αρκετές φορές μας κάνει να μην δίνουμε τη σημασία που του αρμόζει. Έτσι είναι εύκολο, αρκετές φορές εκτός από λειτουργικός να είναι και αισθητικά παραμελημένος.

Η κουζίνα όμως είναι χώρος δημιουργίας και έμπνευσης. Γι αυτό είναι και κοινή άποψη πλέον πως πρέπει να λάβει την απαραίτητη φροντίδα. Με τη σωστή διακόσμηση κουζίνας, ο χώρος θα είναι σίγουρα πιο λειτουργικός, παραγωγικός, απολαυστικός & ευχάριστος!

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες προτάσεις για να σας βοηθήσουμε να αλλάξετε τη διακόσμηση της κουζίνας σας σε περίπτωση που την βλέπετε κάπως κουρασμένη. Με λίγα χρήματα αλλά αρκετή έμπνευση, μπορείτε να τον κάνετε έτσι όπως του αξίζει.

Διακόσμηση κουζίνας «Χωριάτικη»

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τις παλιές χωριάτικες κουζίνες με τα κρεμασμένα μαγειρικά σκεύη! Η ατμόσφαιρα τους ήταν μοναδική και το ότι είναι και πάλι στην μόδα είναι κάτι που το αγαπάμε ιδιαίτερα. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν έχετε χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορείτε κάλλιστα να κρεμάσετε τα ταψιά, τα τηγάνια και τα διάφορα σκεύη στους τοίχους σας. Πέρα από την νοσταλγική αλλά και μοδάτη ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, θα το βρείτε ιδιαίτερα πρακτικό μιας και θα έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά!

Φέρτε την φύση στο σπίτι σας

Το πράσινο στο εσωτερικό του σπιτιού πάντα προσφέρει ένα αίσθημα ευεξίας αλλά και χαλάρωσης. Κατάλληλος χώρος εκτός από το σαλόνι σας για φυτά είναι η κουζίνα! Ομορφύνετε το χώρο σας προσθέτοντας στη διακόσμηση κουζίνας διάφορες γλάστρες με φυτά. Μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε φυτά τα οποία σας είναι χρήσιμα για το μαγείρεμά σας. Μερικά από αυτά είναι, το δενδρολίβανο, ο δυόσμος, το θυμάρι, το λεμονοθύμαρο & η ρίγανη. Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται αποξηραμένο σε συνταγές με κρέατα, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, ομελέτες, σούπες, λαχανικά, φρουτοσαλάτες, σάλτσες και ψωμιά. Από το δυόσμο χρησιμοποιούνται τα φύλλα του, φρέσκα ή αποξηραμένα, στη μαγειρική σε κεφτέδες, γεμιστά, σάλτσες, κρεατόπιτες, χορτόπιτες, μυζηθρόπιτες, ροφήματα, αρωματικά ξίδια. Το Θυμάρι χρησιμοποιείται κυρίως σε σούπες, μαγειρευτά, ψητά, σάλτσες, σαλάτες, πίτες, ψωμιά. Το λεμονοθύμαρο αντίστοιχα με το θυμάρι, χρησιμοποιείται σε σούπες, μαγειρευτά, ψητά, σάλτσες, σαλάτες, πίτες, ψωμιά δίνοντας μια επίγευση λεμονιού. Τέλος η ρίγανη χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε σαλάτες, σε λαχανικά, σάλτσες, σούπες, κρέας, ψάρι, πουλερικά, όσπρια & ζυμαρικά.

Κάδρα, κορνίζες & φωτογραφίες

Παρόλο που τα κάδρα με φωτογραφίες δεν είναι το ίδιο χρήσιμα με άλλα εργαλεία της κουζίνας, έχουν σίγουρα σημαντικό ρόλο για την αισθητική μας. Εκτός από προσωπικές φωτογραφίες που δίνουν πάντα μια νότα ιδιαίτερη, μπορείτε να βρείτε διάφορα πόστερ και να τα βάλετε σε κάδρα. Η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα της μόδας και βρίσκει όλο και μεγαλύτερο κοινό το οποίο προτιμά ιδιαίτερα τα ρετρό θέματα. Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε μια παλιά ελληνική διαφήμιση από κάποιο προϊόν ή κάτι αντίστοιχο ρετρό με θέμα την μαγειρική. Εναλλακτικά, αν έχετε παλιά μικρά κάδρα της γιαγιάς, με θέματα που ταιριάζουν στην κουζίνα να τα προτιμήσετε! Έργα τέτοια μπορεί να απεικονίζουν βότανα, φρούτα, λουλούδια ,κ.α. Η αλλαγή στη διακόσμηση της κουζίνας θα είναι άμεση και ξεχωριστή!

Τα διάφανα γυάλινα δοχεία

Ξεφορτωθείτε τα διάφορα κουτιά δημητριακών ή οσπρίων & καφέ από τους πάγκους σας. Αντικαταστήστε τα με γυάλινα δοχεία τα οποία θα βρείτε στο εμπόριο σε πολλά χρώματα και σχέδια. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε την διακόσμηση της κουζίνας ενώ παράλληλα είναι και πολύ πρακτικά! Σίγουρα όμως θα καταφέρετε να αδειάσετε τους πάγκους σας από ογκώδεις συσκευασίες και χαμηλό κόστος.

Βάλτε νέο χαλί κουζίνας, κι αυτή τη φορά το σωστό!

Αλλάξτε το παλιό χαλί της κουζίνας επιλέγοντας μια Colore Colori ψάθα! Με τέτοιες χαμηλές τιμές, μπορείτε να αλλάξετε το χαλί σας με μια Colore Colori ψάθα που είναι ιδιαίτερα ανθεκτική για χρήση στην κουζίνα. Ενώ παράλληλα θα σας ομορφαίνει το χώρο για πάρα πολλά χρόνια. Μην φοβάστε πια τη φθορά και τους λεκέδες μιας και καθαρίζονται πανεύκολα ακόμα και αν πέσει κόκκινο κρασί.

Δείτε το άρθρο που έχουμε ετοιμάσει ειδικά για τα χαλιά κουζίνας.

Διαλέξτε το ιδανικό για το χώρο σας και δώστε του μια νέα ανανεωμένη εικόνα! Αν έχετε τον παραμικρό προβληματισμό μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας εδώ και να δείτε όλη την νέα σειρά Colore Colori ψάθες εδώ! Οι 150 συνεργάτες μας πανελλαδικά είναι διαθέσιμοι για να σας λύσουν κάθε απορία!

Να θυμάστε πως τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν έγκυρες γραπτές πιστοποιήσεις από τα αυστηρότερα ιδρύματα καθώς και τα μόνα με 2 χρόνια εγγύηση! Δεν τελειώνουμε όμως εδώ! Είμαστε οι μόνη εταιρεία που αντικαθιστούμε το χαλί σας δωρεάν σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και σας αλλάζουμε, αν αλλάξουν οι ανάγκες σας, χωρίς κόστος τις διαστάσεις αργότερα.

Γι αυτό λέμε πως με τα Colore Colori, ξέρεις που πατάς!