fthina-xalia

Φθηνά χαλιά

Φθηνά χαλιά & προϊόντα διαρκώς μας τραβούν την προσοχή. Τα τελευταία χρόνια, αρκετά μαγαζιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά που εμπορεύονται χαλιά σε πολύ χαμηλές τιμές. Αρκετοί δε από μας, στο τέλος προτιμούν να δώσουν 30-50ε για να αγοράσουν φθηνά χαλιά για το σπίτι τους θεωρώντας πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι ακριβότερο. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκφράζονται απόψεις πως τα χαλιά είναι χαλιά και δεν υπάρχουν διαφορές. Δεν υπάρχει κάτι που διαχωρίζει τα φθηνά χαλιά των 20ε με αυτά των 150ε . Είναι όμως έτσι;  

Μετά από αρκετή παρακίνηση από ενδιαφερόμενους & πελάτες και επειδή ο χειμώνας καλά κρατεί, διαλέξαμε το σημερινό θέμα. Στο σημερινό blog post θα αναπτύξουμε το θέμα για τα φθηνά χαλιά ενώ θα δούμε και τι συμβαίνει στην υπόλοιπη αγορά.  

Τα φθηνά χαλιά 

Τα φθηνά χαλιά έκαναν την εμφάνισή τους πιο έντονα στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Λόγω της κρίσης η ανάγκη για φθηνότερα προϊόντα εμφάνισε στην αγορά φθηνά προϊόντα αμφιλεγόμενης ποιότητας & προέλευσης. Το φθηνό όμως δεν σημαίνει πάντα και καλό… Ούτε όμως και το ακριβό! 

Ναι, υπάρχουν λίγα προϊόντα που είναι και φθηνά & καλά. Δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση των χαλιών όμως. Η επεξεργασία των χαλιών στα εργοστάσια είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη τεχνογνωσία αλλά έχει και κόστος. 5 καίρια & βασικά προβλήματα είναι: 

  1. Το νήμα τους δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Σαν αποτέλεσμα τα φθηνά χαλιά αναπτύσσουν στατικό ηλεκτρισμό. Αυτό σημαίνει πως μαγνητίζουν χνούδια & σκόνη πάρα πολύ εύκολα. Παράλληλα, αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για ανάπτυξη βακτηριδίων & μυκήτων. Συμπερασματικά, θα προκαλέσουν εύκολα αλλεργίες ειδικά σε άτομα που πάσχουν από αυτές, ανεξαρτήτου ηλικίας. 
  2. Δεν είναι ανθεκτικά. Το υπόστρωμά τους δεν έχει δημιουργηθεί από κόμπους του ίδιου νήματος. Επομένως, αναγκαστικά εμπεριέχει πρόσθετα και κόλλες για να συγκρατούν τα νήματα μαζί. Όμως, όλα τα πρόσθετα και οι κόλλες είναι τοξικές ουσίες που είναι βλαβερές για την υγεία μας. 
  3. Τα χρώματα τους προέρχονται από ουσίες που δεν μπορεί κανείς να δώσει λεπτομέρειες για αυτές. 
  4. Αν λεκιάσουν ετοιμαστείτε να «παντρευτείτε» τον λεκέ για όσο τα έχετε. 
  5. Δεν καθαρίζονται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτό σχετίζεται άμεσα με την απουσία επεξεργασίας κατά την παραγωγή. Έτσι πολλές φορές το σκούπισμα μπορεί να γίνει μια επίπονη & κουραστική διαδικασία. 

Έχει σημειωθεί πως σε διαστήματα 10 ετών, αυτά τα χαλιά έχουν αλλαχτεί 3-4 φορές καταλήγοντας στο τέλος να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα. Από την άλλη όμως ποιος μπορεί να βάλει αξία στην υγεία μας και των παιδιών μας; 

 Η υπόλοιπη αγορά 

 Το ότι θα αγοράσετε ένα ακριβότερο χαλί και θα το πληρώσετε ακριβότερα δεν αποτελεί, επίσης, κάποια εγγύηση. Αρκετοί πελάτες μας, καταλήγουν στα Colore Colori λέγοντας μας για τις εμπειρίες τους. Όπως αναφέραμε αρχικά, το φθηνό δεν σημαίνει πάντα καλό ούτε και το ακριβό όμως. Τι πιστοποίηση προσφέρει ένα χαλί ακριβότερο; Ή δεν προσφέρει;  

Ακόμα και κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου υπάρχει εγγύηση για την ορθή προστασία των επιβατών στη δυσάρεστη περίπτωση ατυχήματος. Εκτός από τον παγκοσμίου κύρους κατασκευαστή, εγγύηση δίδεται και από την διεθνούς φήμης Euro Ncap  με την ανάλογη βαθμολογία. Δεν μπορεί να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά κανένα αυτοκίνητο αν δεν έχει κάποια standards που επιβάλει ο οργανισμός αυτός. Σίγουρα λοιπόν, αν δεν υπήρχαν αυτές οι εγγυήσεις από αυτούς τους φορείς, θα πιστεύατε απλά τον πωλητή όταν θα σας προέτρεπε στην αγορά επειδή ο ίδιος «εγγυάται» πως «είναι καλό»; Από την άλλη, ούτε μια απλή εκτύπωση με ανάλογο κείμενο γραμμένο από το κατάστημα αποτελεί εγγύηση ή πιστοποίηση! 

Τι πρέπει να κοιτάτε κατά την αγορά ενός χαλιού από οποιοδήποτε κατάστημα; Τι σας πιστοποιεί πως ένα χαλί είναι και καλό; Τι σας εγγυάται πως τα χρήματα σας συναντούν την πραγματική αξία και όχι την υπεραξία & την εκμετάλλευση;  

Αντίστοιχα υπάρχουν, παγκοσμίου φήμης οργανισμοί, σε Αμερική & Ευρώπη. Αυτοί πιστοποιούν τις ιδιότητες των χαλιών, την φιλικότητα στο περιβάλλον και το σημαντικότερο, την υγεία μας. Ανάμεσα τους, οι αυστηρότεροι εξ αυτών είναι οι GUTOEKO –TEX STANDART 100 και το πρόγραμμα Green Label Plus. Περισσότερα γι’ αυτά μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο κατάστημα, για να επιλέξετε νέο χαλί, ζητήστε να δείτε έγκυρες γραπτές τις πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τους. Αν υπάρχουν… 

Φθηνά χαλιά vs Colore Colori 

Όλες τις παραπάνω συμβουλές θα τις εντοπίσετε σαν πιστοποιημένες ιδιότητες των χαλιών της συλλογής Colore Colori. Αυθεντικά χαλιά με μοναδικά σχέδια και όχι απομιμήσεις, μαζί με έγκυρες πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τους και τη φιλικότητα προς την υγεία μας.   

Τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που παρέχουν επισήμως γραπτές από παγκοσμίου φήμης αυστηρούς οργανισμούς πιστοποιήσεις για την ποιότητά τους & τις ιδιότητές τους. Μαζί με την αγορά τους μην ξεχνάτε όλο το συνοδευτικό υλικό που παρέχουμε για τις ιδιότητες και την εγγύησή τους. Βεβαιωθείτε για τη γνησιότητά τους με το αυτοκόλλητο που υπάρχει στο πίσω μέρος κάθε Colore Colori χαλιού. 

Η χρυσή εγγύηση Colore Colori 

Από το 1978 σεβόμαστε βαθιά κάθε καταναλωτή. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην πώληση. Η σχέση μας δεν είναι πώλησης αλλά εφ΄όρου ζωής.  Έτσι, τα Colore Colori είναι τα μοναδικά χαλιά στην Ελλάδα που έχουν όλες τις παραπάνω πιστοποιήσεις και όχι απλά μια εκτύπωσή μας. Παράλληλα τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν εγγύηση 2 χρόνων αλλά & εφ όρου ζωής! Τόσο σίγουροι είμαστε για τα χαλιά που προσφέρουμε! Το μόνο που χρειάζεται, μετά την αγορά ενός χαλιού μας, είναι η απαραίτητη ενεργοποίησή της εδώ. Σε κάθε Colore Colori, υπάρχει καρτέλα εσωτερικά με τον κωδικό ενεργοποίησης. Απλώς, φροντίστε να τη ζητάτε από το συνεργαζόμενο κατάστημα! Τι σημαίνει ΕΓΓΥΗΣΗ Colore Colori;  

2 χρόνια Εγγύηση Αντικατάστασης
Ισχύει για 2 έτη από την ημέρα αγοράς 

Α) Από ξεθώριασμα των χρωμάτων
Β) Από ξήλωμα νημάτων στο πέλος του χαλιού
Γ) Από ολική καταστροφή από φωτιά 

Εγγύηση Επισκευής 

Ισχύει για όσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιείτε το χαλί – μοκέτα (εφ όρου ζωής). 

Α) Περιλαμβάνει τη  δωρεάν  επιδιόρθωση (επισκευή) του ρελιού του χαλιού – μοκέτας  που έχετε αποκτήσει από τη σειρά Colore Colori και ξηλώθηκε από οποιαδήποτε λόγο και αιτία. 

Β) Περιλαμβάνει τη δωρεάν κοπή χαλιού – μοκέτας σε μικρότερες διαστάσεις και την τοποθέτηση εκ νέου ρελιού περιμετρικά. 

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εγγύηση Colore Colori με ένα κλικ εδώ.  

Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε πως με τα Colore Colori, ξέρεις που πατάς… 

Διαλέξετε το επόμενό σας χαλί με ένα κλικ εδώ, και επωφεληθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις έως τέλος Φεβρουαρίου 2018! Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, κάντε like & share για να μάθουν και οι φίλοι σας όσα μάθατε κι εσείς σήμερα!