fthina-xalia

Ποια είναι τα επικίνδυνα μειονεκτήματα των πολύ φθηνών χαλιών

Τα φθηνά χαλιά όπως και όλα τα προϊόντα που διατίθενται σε χαμηλή τιμή είναι λογικό να μας τραβούν την προσοχή. Τα τελευταία χρόνια, αρκετά μαγαζιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά που εμπορεύονται χαλιά σε πολύ χαμηλές τιμές. Πολλοί, μάλιστα, καταναλωτές προτιμούν να δώσουν λίγα χρήματα, για να αγοράσουν ένα φθηνό χαλί, αντί να επενδύσουν σε ένα ακριβότερο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει απόψεις πως τα χαλιά είναι απλώς χαλιά και δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την ποιότητά τους. Ότι δεν υπάρχει κάτι που διαχωρίζει τα φθηνά χαλιά των 20€ με αυτά των 150€. Είναι όμως έτσι;  

Ας δούμε παρακάτω αν κάτι τέτοιο ισχύει και τι πρέπει να προσέξετε στα πολύ οικονομικά χαλιά.

Τα βασικότερα προβλήματα των φθηνών χαλιών

τοποθέτηση φθηνού χαλιού

Τα φθηνά χαλιά έκαναν την εμφάνισή τους πιο έντονα στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Λόγω της κρίσης, η ανάγκη για φθηνότερα προϊόντα έφερε στο προσκήνιο φθηνά προϊόντα αμφιλεγόμενης ποιότητας και προέλευσης. Το φθηνό όμως δεν σημαίνει πάντα και καλό…

Φυσικά, δεν υποστηρίζουμε ότι η υψηλή τιμή είναι πανάκεια και σημαίνει οπωσδήποτε άριστη ποιότητα. Οπωσδήποτε, υπάρχουν φθηνά προϊόντα που είναι καλά και ακριβά προϊόντα που δεν είναι.

Δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση των χαλιών όμως. Η επεξεργασία των χαλιών στο εργοστάσιο είναι μια διαδικασία που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία, ενώ έχει και κόστος.

Τα 5 βασικότερα προβλήματα των πολύ φθηνών χαλιών είναι:

 1. Το νήμα τους δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Ως αποτέλεσμα, τα φθηνά χαλιά αναπτύσσουν στατικό ηλεκτρισμό. Αυτό σημαίνει πως μαγνητίζουν χνούδια και σκόνη πάρα πολύ εύκολα. Έτσι, αποτελούν το ιδανικότερο περιβάλλον για ανάπτυξη βακτηριδίων & μυκήτων. Συμπερασματικά, θα προκαλέσουν εύκολα αλλεργίες ειδικά σε ευπαθή άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας. 
 2. Δεν είναι ανθεκτικά. Το υπόστρωμά τους δεν έχει δημιουργηθεί από κόμπους του ίδιου νήματος. Επομένως, αναγκαστικά εμπεριέχει πρόσθετα και κόλλες, για να συγκρατούν τα νήματα μαζί. Όμως, όλα τα πρόσθετα και οι κόλλες είναι τοξικές ουσίες που είναι βλαβερές για την υγεία μας. 
 3. Τα χρώματα τους προέρχονται από ουσίες αμφιβόλου ποιότητας, για τις οποίες κανείς δεν δίνει ξεκάθαρες λεπτομέρειες ως προς την προέλευση και τη σύστασή τους. 
 4. Οι λεκέδες εισχωρούν πολύ εύκολα στο εσωτερικό τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας δύσκολος λεκές δεν πρόκειται να φύγει ποτέ και θα αναγκαστείτε να ζείτε με αυτόν όσο υπάρχει το χαλί.
 5. Δεν καθαρίζονται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτό σχετίζεται άμεσα με την απουσία επεξεργασίας κατά την παραγωγή και την προσκόλληση της σκόνης και των ακαθαρσιών πάνω τους. Έτσι, το σκούπισμα γίνεται μια επίπονη και κουραστική διαδικασία. 

Με λίγα λόγια, τα χαλιά αυτά δεν πρόκειται να αντέξουν στη φθορά του χρόνου και μετά από λίγα χρόνια θα πρέπει να αγοράσετε καινούργια. Δηλαδή, τελικά θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα σε σχέση με την αγορά ενός καλού χαλιού, το οποίο παραμένει σαν καινούριο για δεκαετίες.

Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι τα φθηνά χαλιά έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί, αν επενδύσετε σε χαλιά καλύτερης ποιότητας με πιο υγιεινά υλικά.

Τι πρέπει να προσέχετε σε όλα τα χαλιά

Έρευνα για την επιλογή χαλιών

Βεβαίως, το να είναι ένα χαλί ακριβό δε λέει από μόνο του τίποτα. Το θέμα είναι να είναι καλής ποιότητας και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι πιστοποιήσεις και η εγγύηση. Ακριβώς όπως στα αυτοκίνητα περιμένουμε ότι κάθε μοντέλο συνοδεύεται από συγκεκριμένες διασφαλίσεις ποιότητας και ασφάλειας, το ίδιο ισχύει και με τα χαλιά.

Δεν αρκεί να σας πει ο πωλητής ότι το χαλί είναι ασφαλές ούτε να σας δείξει μια απλή εκτύπωση που δήθεν αποτελεί εγγύηση ή πιστοποίηση.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα χαλί; Τι σας πιστοποιεί πως ένα χαλί είναι και καλό και ότι η τιμή του αντανακλά την πραγματική αξία του;

Σε διεθνές επίπεδο, υπάρχουν παγκοσμίου φήμης οργανισμοί, σε Αμερική και Ευρώπη, οι οποίοι πιστοποιούν τις ιδιότητες των χαλιών, την φιλικότητα τους στο περιβάλλον και το σημαντικότερο, την προστασία της υγείας μας. Ανάμεσα τους, οι αυστηρότεροι εξ αυτών είναι οι GUTOEKO –TEX STANDART 100 και το πρόγραμμα Green Label Plus. Περισσότερα γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ.

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο κατάστημα, για να επιλέξετε νέο χαλί, ζητήστε να δείτε έγκυρες γραπτές πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τουςΑν αυτές δεν υπάρχουν, τότε καλύτερα να μην επιλέξετε ένα χαλί από μια εταιρεία που δεν έχει κανένα τρόπο να αποδείξει την ποιότητα των προϊόντων της.

Τι μοναδικό προσφέρουν τα χαλιά Colore Colori 

Τι προσφέρουν τα χαλιά Colore Colori

Όλα τα παραπάνω κριτήρια αποτελούν πιστοποιημένες ιδιότητες των χαλιών της συλλογής Colore Colori. Αυθεντικά χαλιά με μοναδικά σχέδια και όχι απομιμήσεις, μαζί με έγκυρες πιστοποιήσεις για τις ιδιότητές τους και τη φιλικότητα τους προς την υγεία μας.   

Τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που παρέχουν επισήμως γραπτές πιστοποιήσεις για την ποιότητά τους και τις ιδιότητές τους από παγκοσμίου φήμης αυστηρούς οργανισμούς. Μαζί με την αγορά τους λαμβάνετε όλο το συνοδευτικό υλικό που αναφέρει λεπτομέρειες για τις ιδιότητες και την εγγύησή τους. Βεβαιωθείτε για τη γνησιότητά τους με το αυτοκόλλητο που υπάρχει στο πίσω μέρος κάθε Colore Colori χαλιού. 

Η χρυσή εγγύηση Colore Colori 

Από το 1978 σεβόμαστε βαθιά κάθε καταναλωτή. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην πώληση, αφού θεωρούμε τη σχέση μας με τους πελάτες μας μια σχέση εφ’ όρου ζωής.  Έτσι, τα Colore Colori είναι τα μοναδικά χαλιά στην Ελλάδα που έχουν όλες τις παραπάνω πιστοποιήσεις και όχι απλά μια εκτύπωση που δεν αποδεικνύει τίποτα.

Παράλληλα, τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν εγγύηση 2 χρόνων αλλά και εφ’ όρου ζωής! Τόσο σίγουροι είμαστε για τα χαλιά που προσφέρουμε! Το μόνο που χρειάζεται, μετά την αγορά ενός χαλιού μας είναι η απαραίτητη ενεργοποίηση της εγγύησης εδώ. Σε κάθε Colore Colori, υπάρχει καρτέλα εσωτερικά με τον κωδικό ενεργοποίησης. Απλώς, φροντίστε να τη ζητάτε από το συνεργαζόμενο κατάστημα!

Τι σημαίνει ΕΓΓΥΗΣΗ Colore Colori;  

Η εγγύηση σε όλα τα χαλιά της Colore Colori έχει δύο εκπληκτικές σημασίες:

 • 2 χρόνια Εγγύηση Αντικατάστασης
 1. Από ξεθώριασμα των χρωμάτων
 2. Από ξήλωμα νημάτων στο πέλος του χαλιού
 3. Από ολική καταστροφή λόγω φωτιάς
 • Εγγύηση Επισκευής εφ’ όρου ζωής

Ισχύει για όσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιείτε το χαλί – μοκέτα (εφ όρου ζωής). 

 1. Περιλαμβάνει τη  δωρεάν  επιδιόρθωση (επισκευή) του ρελιού του χαλιού – μοκέτας  που έχετε αποκτήσει από τη σειρά Colore Colori και ξηλώθηκε από οποιαδήποτε λόγο και αιτία. 
 2. Περιλαμβάνει τη δωρεάν κοπή χαλιού – μοκέτας σε μικρότερες διαστάσεις και την τοποθέτηση εκ νέου ρελιού περιμετρικά. 

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εγγύηση Colore Colori. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ

Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε πως με τα Colore Colori ξέρεις πού πατάς… 

Διαλέξετε το επόμενο σας χαλί με ένα κλικ εδώ, και επωφεληθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις που ισχύουν ηλεκτρονικά αυτό το διάστημα!

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, κάντε like & share για να μάθουν και οι φίλοι σας όσα μάθατε κι εσείς σήμερα!