Τι χαλί να επιλέξετε για γυμναστική στο σπίτι

Γυμναστική στο σπίτι, μια διαδικασία που πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Η σημερινή ζωή, κατά κύριο λόγο, πλέον είναι καθιστική. Αυτό σημαίνει πως τις περισσότερες στιγμές της ημέρας τις περνάμε καθισμένοι σε μια καρέκλα. Τις τελευταίες δεκαετίες, αυτός ο τρόπος ζωής είναι και ο επικρατέστερος. Έτσι, στο ίδιο διάστημα παρατηρείται πληθυσμιακά και αύξηση βάρους κατά μέσο όρο, μαζί με αντίστοιχες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Πλέον είναι επιτακτικό να ασκούμαστε για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα. Η άσκηση αυτή μπορεί να είναι απλή όπως ένας περίπατος ή κάτι εντονότερο όπως προπόνηση σε γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα.

Γιατί πρέπει

Η άθληση είναι συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα οφέλη για την υγεία μας είναι πάρα πολλά. Η γυμναστική μειώνει το λίπος γύρω από την κοιλιά, το οποίο, σε αντίθεση με το συσσωρευμένο λίπος σε άλλα σημεία, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως διαβήτη αλλά και καρδιακά νοσήματα. Δεν είναι εύκολο να μειωθεί το λίπος σε αυτό το σημείο γι’αυτό χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, κυρίως αεροβική άσκηση.

Η σωματική άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική επίσης και για τη ψυχική μας υγεία. Πως γίνεται αυτό; Όταν αθλούμαστε παράγουμε ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες και μειώνουν το στρες. Επιπλέον σε κάποιες ασκήσεις όπως στη γιόγκα η προσοχή μας συγκεντρώνεται στην αναπνοή μας & στους χτύπους της καρδιά μας. Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε άλλα πράγματα που ίσως μας δημιουργούν άγχος.

Κάτι σημαντικό ακόμα…

Ένα ακόμη όφελος της άθλησης είναι το γεγονός ότι βοηθά την καρδιά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η καρδιά είναι ένας μυς. Σαν μυς αν δεν γυμνάζεται έχει ως αποτέλεσμα η αδράνεια να την αποδυναμώνει. Όμως έστω και μισή ώρα περπάτημα είναι αρκετή για να δυναμώσει η καρδιά μας και να λειτουργεί καλύτερα προμηθεύοντας με αίμα πλούσιο σε οξυγόνο όλα τα όργανα του σώματός μας. Η γυμναστική επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων τα οποία αυξάνονται όσο μεγαλώνουμε, όπως υπέρταση και μεγάλος αριθμός τριγλυκεριδίων στο αίμα. Ακόμη, βελτιώνει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης, η οποία μας προστατεύει από καρδιοαγγειακά νοσήματα. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό αποτέλεσμα της γυμναστικής είναι ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Με την πάροδο του χρόνου τα αιμοφόρα αγγεία και οι αρτηρίες μας χάνουν την ελαστικότητά τους, γίνονται πιο δύσκαμπτα με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερο να διασταλούν ώστε να μεταφέρουν περισσότερο αίμα και οξυγόνο στα διάφορα όργανα αλλά και να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Η σωματική άσκηση, ακόμη και το απλό στρέτσινγκ ή η γιόγκα, βοηθά να επανακτήσουν τα αγγεία και οι αρτηρίες την ελαστικότητά τους και να βελτιωθεί η κυκλοφορία.

Η γυμναστική στο σπίτι

Γυμναστική μπορεί να κάνει ο καθένας σε πάρα πολλούς χώρους τόσο εκτός σπιτιού αλλά όσο και εντός. Αν θέλετε να αποφύγετε λοιπόν τα μηνιαία έξοδα για να πηγαίνετε σε γυμναστήριο μπορείτε να κάνετε γυμναστική και στο σπίτι σας. Υπάρχουν 2 τρόποι γι αυτό. Ο ένας είναι να ακολουθήσετε κάποιον οδηγό για γυμναστική από το Youtube που μπορείτε να βρείτε σε αυτό το κανάλι με ένα κλικ εδώ ή επενδύοντας λίγα χρήματα για κάποιο εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός για γυμναστική

Ο διαθέσιμος χώρος στο σπίτι σας είναι το κλειδί για την σωστή οργάνωση & γυμναστική. Ξεκινώντας για να κάνετε την επιλογή του εξοπλισμού και των οργάνων γυμναστικής για το σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι υπάρχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες. Επιλογές, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες της οικογένειας και να βρείτε τι ακριβώς ο καθένας χρειάζεται για να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση.

Το γυμναστήριο στο σπίτι σας δίνει όλες τις επιλογές άθλησης ενός εξοπλισμού γυμναστηρίου. Μπορείτε να αναπαράγετε τις ίδιες ασκήσεις που είναι διαθέσιμες σε ένα κέντρο Fitness όπως πιέσεις στήθους, κάμψεις δικέφαλων, έλξεις στην τροχαλία κ.α.

Το γυμναστήριο στο σπίτι σχεδιάζεται για να αυξήσει την μυϊκή δύναμη, να ενισχύσει και να τονώσει του μύες, να βελτιώσει την καρδιοαναπνευστική αντοχή και ικανότητα, να βελτιώσει την ευλυγισία, να βελτιώσει την σύσταση του σώματος αυξάνοντας τον μυϊκό ιστό ενώ παράλληλα ο λιπώδης ιστός μειώνεται.

Τέλος η γυμναστική θα σας προσφέρει μεγαλύτερες αθλητικές ικανότητες και καλύτερη γενική υγεία. Προετοιμαστείτε, να δείχνετε και να αισθάνεστε υπέροχα αφού ξεκινήσετε προπόνηση με τα όργανα γυμναστικής στο σπίτι. Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που θα εισπράξετε ξεκινώντας γυμναστική στο σπίτι!

Επίσης

Πέραν από τον εξοπλισμό θα πρέπει να δώσετε και προσοχή στο πάτωμα του χώρου που γυμνάζεστε. Καλό θα ήταν να μην έχετε το πάτωμα γυμνό. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχετε ατύχημα με πτώση σε περίπτωση που υπάρχει κάτω ιδρώτας ή νερό κάτι πολύ πιθανό σε χώρο τέτοιο. Η επιφάνεια του πατώματος είναι ολισθηρή κι έτσι μπορεί να υπάρχει πτώση με τραυματισμό. Για το λόγο αυτό συνιστούμε να βάλετε μοκέτα και ανάλογα την άσκηση που κάνετε ένα μικρό στρώμα για γυμναστική. Η καλύτερη λύση Colore Colori είναι οι μοκέτες twist.

Οι Colore Colori μοκέτες Twist, είναι φτιαγμένες από νήματα πολυαμίδας υψηλής αντοχής. Αυτό τις κάνει και πυκνές αλλά και ιδανικές για την έντονη άσκηση. Η παρουσία ενός χαλιού είναι ιδανική για την ανάσχεση των βημάτων, την μείωση των ατυχημάτων από γλιστρήματα και πτώσεις. Παρέχουν προστασία ασφαλείας για όλη την οικογένεια, ειδικά για τα νήπια και τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα. Στην περίπτωση δε, πτώσης, ελαχιστοποιεί τυχόν τραυματισμούς μιας και απορροφά σημαντικό μέρος της δύναμης που ασκείται στο σώμα.

Δείτε όλες τις twist και επωφεληθείτε στην αγορά τους από την έκπτωση τιμής!

Να θυμάστε πως τα Colore Colori είναι τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα που έχουν έγκυρες γραπτές πιστοποιήσεις από τα αυστηρότερα ιδρύματα καθώς και τα μόνα με 2 χρόνια εγγύηση! Δεν τελειώνουμε όμως εδώ! Είμαστε οι μόνη εταιρεία που αντικαθιστούμε το χαλί σας δωρεάν σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και σας αλλάζουμε, αν αλλάξουν οι ανάγκες σας, χωρίς κόστος τις διαστάσεις αργότερα.

Γι αυτό λέμε πως με τα Colore Colori, ξέρεις που πατάς!

Η πιο κατάλληλη στιγμή να πάρετε νέα χαλιά είναι τώρα! Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές Colore Colori μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και αποκτήστε νέα πατώντας εδώ!