Καθαρισμός Χαλιού

Ο καθαρισμός χαλιού αυτή την εποχή είναι μια διαδικασία απαραίτητη για την μακροζωία του χαλιού σας. Άσχετα αν επιλέξουμε ένα μοντέρνο χαλί ή κλασσικό, είναι σημαντικό η τιμή του χαλιού που επιλέγουμε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές, την ποιότητα, το σχέδιο & την αντοχή του.

Όμως, το κάθε ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μεμονωμένα δεν αρκεί για να διατηρηθεί το χαλί σας σε καλή κατάσταση και να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον τις προδιαγραφές του.

Χρειάζεται και η δική σας προσωπική συμβολή και ορθή χρήση. Έτσι θα καταφέρετε να το απολαμβάνετε για ακόμα περισσότερα χρόνια! Αν δεν έχετε χαλί Colore Colori, Διαβάστε εδώ τις 8 καθημερινές συμβουλές για καθαρισμό χαλιού καθώς και τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών λεκέδων.

Διαβάστε τους 8 κανόνες που συστήνουν τα χαλιά Colore Colori για τον καθαρισμό χαλιού ώστε να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. 

  1. Πρέπει να κάνετε σκούπισμα με την ηλεκτρική σας σκούπα από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη χρήση. Κρατήστε το χαλί σας καθαρό ώστε να έχετε τη σωστή απόδοση από τις αντιαλλεργικές & αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Μια καλή συμβουλή σχετικά με τη συχνότητα σκουπίσματος είναι πως πρέπει να είναι ίση με τον αριθμό των κατοίκων. Δηλαδή αν η οικογένειά σας αποτελείται από 4 άτομα, τότε 4 φορές τη βδομάδα θα καθαρίζετε με την ηλεκτρική σας σκούπα. Αν έχετε σκύλο η γάτα εντός τότε θα πρέπει να αυξήσετε αναλόγως τον αριθμό.
  2. Χρησιμοποιήστε 1-2 πατάκια στην εξώπορτα. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να συγκρατήσετε ανεπιθύμητες ουσίες και σκόνη. Έτσι, δεν θα μεταφερθούν στο χαλί σας. Μην ξεχνάτε όμως πως και τα πατάκια εισόδου χρειάζονται καθάρισμα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να συγκρατούν τις ουσίες στο βαθμό που θα έπρεπε.
  3. Αποφύγετε την μετακίνησή σας στο εσωτερικό του σπιτιού με τα υποδήματά σας. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε πως είναι πολύ πιο ευχάριστη και απολαυστική η αμεσότητα της επαφής σας με το χαλί. Παράλληλα δεν θα μεταφέρετε ανεπιθύμητες ουσίες στα χαλιά σας και στο σπίτι σας.
  4. Όταν σκουπίζετε συχνά με ηλεκτρική σκούπα το χαλί, δεν ωφελεί να το τινάζετε. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να προκληθεί φθορά στα στημόνια του και να χρειαστεί επισκευή. Για το λόγο αυτό συστήνεται να γίνεται εξειδικευμένος βαθύς καθαρισμός χαλιού.
  5. Μία φορά το χρόνο, πριν τη φύλαξη, καλό είναι να γίνεται βαθύς καθαρισμός από εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο. Ο καθαρισμός χαλιού και η  καθαριότητά του πριν τη φύλαξη του είναι σημαντική συμβολή στη μακροζωία του. Αυτή είναι και η πιο κατάλληλη εποχή μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει και είναι καιρός να μπουν τα καλοκαιρινά χαλιά  ψάθες(link ψάθες).
  6. Αν λερωθεί το χαλί σας φροντίστε για την άμεση επέμβαση στην απομάκρυνση των λεκέδων καθώς είναι ακόμα φρέσκοι και νωποί. Όλα όμως τα Colore Colori χαλιά, είναι αλέκιαστα στους καθημερινούς λεκέδες ακόμα και στον ανεξίτηλο μαρκαδόρο. (video)
  7. Τα χαλιά πρέπει να φυλάσσονται άριστα τυλιγμένα σε ρολό, μακριά από υγρασία και ήλιο, τοποθετημένα σε οριζόντια θέση, επάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Ο λόγος είναι για αποφυγή τσαλακωμάτων στο υπόστρωμα και το πέλος.
  8. Αν έχετε εντοπίσει κάποιους λεκέδες στο χαλί σας και θέλετε να τους απομακρύνετε χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε ειδικά ταπητοκαθαριστήρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικούς τρόπους καθαρισμού, όπως το ξύδι και η μαγειρική σόδα. Αυτοί οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού με υλικά που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό θα σας λύσει τα χέρια!

Μάθετε πως να καθαρίσετε τα χαλιά σας εύκολα και γρήγορα με φυσικό τρόπο εδώ. Έτσι, θα συμβάλλετε στη καλή συντήρηση των χαλιών σας ώστε να μένουν φρέσκα και καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα, αποφεύγοντας το έξοδο του βαθύ, επαγγελματικού καθαρισμού για περισσότερο καιρό.

Διαβάστε περισσότερα για τα άρθρα μας εδώ

Δείτε όλη την καλοκαιρινή σειρά χαλιών Colore Colori  εδώ. Διαλέξτε και επισκεφθείτε το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα από τα 150 πανελλαδικά και κάντε μια καλοκαιρινή ψάθα Colore Colori δική σας!   

Μην ξεχάσετε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook