Κουτάβι: 4 τρόποι εκπαίδευσης στο σπίτι 

Αν έχετε αποκτήσει ένα νέο τετράποδο μέλος στην οικογένεια τότε θα πρέπει να ξέρετε και πως να το μεγαλώστε σωστά! Ένα νέο κουτάβι, έχει κι αυτό την ανάγκη να μάθει να συμπεριφέρεται μέσα στο σπίτι όπως ένα μικρό παιδί. Αν δεν έχετε εμπειρία, θα είναι δύσκολο να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του μέσα στο σπίτι . 

Τα Colore Colori επενδύουν στην απόλαυση του χαλιού σας & τη διατήρηση του βιοτικού σας επιπέδου. Γι αυτό, ερευνήσαμε για να σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές. 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να είναι υπομονετικοί, αισιόδοξοι & εφοδιασμένοι. Με γνώση και τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε τις 3 σημαντικότερες ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσετε! 

1.    Γνωρίστε τι πυροδοτεί να κάνουν την ανάγκη τους 

Εναύσματα είναι συνήθως τα συναισθήματα του ενθουσιασμού, (όπως όταν έρχεται κάποιος επισκέπτης) και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όπως αφού έχει ξυπνήσει ή αμέσως πριν τον ύπνο. Τα κουτάβια χρειάζονται να ενεργηθούν μετά το φαγητό ή αφού πιουν νερό. Συνήθως μέσα σε 15 λεπτά. 

2.    Καθιερώστε μια ρουτίνα 

Βρείτε ένα συγκεκριμένο σημείο στο εξωτερικό του σπιτιού έτσι ώστε το κουτάβι σας να εντοπίσει που θα πρέπει να ενεργείται. Ξεκινήστε με λουρί το περπάτημα του κουταβιού μέχρι εκείνο το σημείο ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί εκεί και να μην σπαταλάει χρόνο παίζοντας. 

Εξετάστε το ενδεχόμενο να τον κρατήσετε με το λουρί και στο εσωτερικό του σπιτιού. Αν ο ίδιος αρχίσει να παίρνει στάση για να ουρήσει, χειροκροτήστε ή κάντε έναν απότομο ήχο ώστε να σταματήσει την πράξη αυτή. Μπορείτε να τον μεταφέρετε έως το εξωτερικό του σπιτιού για να τελειώσει κι έπειτα να τον/την επαινέσετε.  

Δώστε τους μία λιχουδιά όταν επιστρέφουν από την πάνα που τους έχετε τοποθετήσει ενισχύοντας έτσι την καλή συμπεριφορά. Παράλληλα θα του δείχνετε ποια είναι τα «δικαιώματά του». Επαινέστε το με ένα χαρούμενο τόνο της φωνής σας.  

3.    Αποφύγετε τα ατυχήματα στο εσωτερικό του σπιτιού 

Τα κουτάβια χρειάζεται να βρίσκονται στο εξωτερικό του σπιτιού για την ανάγκη τους κάθε 1-2 ώρες. Είναι στο «χέρι» του ιδιοκτήτη αν θα παρέχει στο κουτάβι άφθονο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλιώς αν αφεθεί χωρίς προσοχή για μεγάλα χρονικά διαστήματα το κουτάβι θα αναγκαστεί να βρει ένα μέρος για να ουρήσει. 

Αν το κουτάβι είναι κοντά σε υπνοδωμάτια ή σε κάποιο δωμάτιο με μωρό κλείστε τις πόρτες ώστε να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε μη εξερευνώμενους χώρους.  

4.    Καθαρίστε την ακαταστασία άμεσα 

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τόσο το λεκέ όσο και την οσμή έτσι ώστε το κουτάβι να μην χρησιμοποιήσει το σημείο ως δείκτη αρώματος για μελλοντικά ατυχήματα. Ξεκινήστε με ταμπονάρισμα ή ξύσιμο με κουτάλι για να αφαιρέσετε στερεά ή υγρά. Στη συνέχεια, περιποιηθείτε το χάος από ένα λεκέ ή μία οσμή ρίχνοντας μαλακό αφρώδες καθαριστικό με νερό και αφαιρώντας το με την τεχνική που θα δείτε, στο παρακάτω βίντεο.

Αν το χαλί σας είναι βαθιά λερωμένο από πολλά απλά ατυχήματα και βρώμικο από τις πατημασιές του κουταβιού, καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία καθαρισμού χαλιών. Αν έχετε αλλεργίες, με συχνό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και τακτικούς προγραμματισμούς καθαρισμούς θα αφαιρεθούν όλα σχεδόν τα ενσωματωμένα αλλεργιογόνα. 

Αν έχετε στειρώσει το κουτάβι σας  

Τα στειρωμένα σκυλιά συνήθως ουρούν μέσα στο σπίτι ως ένδειξη ότι η περιοχή τους ανήκει. Αυτό είναι κάτι που κάθε άνθρωπος όπου φροντίζει κατοικίδια ζώα θα πρέπει να εξετάσει.

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να έχετε άμεση επαφή με τα νέα & τις προσφορές μας! Διαφορετικά μπορείτε να κλικάρετε και εδώ και να δείτε όλα τα προϊόντα Colore Colori! 

 

…Και απολαύστε τα παιχνίδια με το καινούριο σας κουτάβι!!!