Ξύλινο Πάτωμα

Το ξύλινο πάτωμα είναι ένα κομμάτι του σπιτιού που όλοι λατρεύουμε. Η επιλογή του στο χώρο αποτελεί αναβάθμιση της αισθητικής και της αύρας που θα αποπνέει. Σαν αποτέλεσμα το σπίτι έχει μια φυσική αίσθηση κομψότητας & πολυτέλειας. Όσο όμορφο είναι όμως, είναι και εξίσου ευαίσθητο. ‘Έτσι, όπως κάθε τι ευαίσθητο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα μας. Σε διαφορετική περίπτωση, το κόστος αντικατάστασης ή επισκευής είναι ιδιαίτερα υψηλό. Γιατί να μην το χαιρόμαστε για πολλά χρόνια λοιπόν;

Το ξύλινο πάτωμα μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής αν ακολουθούμε μερικούς απλούς κανόνες. Επειδή είμαστε και εμείς στα Colore Colori, λάτρεις του ξύλινου πατώματος συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας χρησιμεύσουν κι εσάς.

Το σκούπισμα

Για το ξύλινο πάτωμα το σκούπισμα πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση με παρκετέζα. Η παρκετέζα έχει μαλακή επιφάνεια και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να γρατζουνίσετε το πάτωμά σας. Σε αντίθετη περίπτωση η ηλεκτρική σκούπα είναι απαγορευτική! Μη ξεγελιέστε με το βουρτσάκι που έχουν οι περισσότερες στο κάτω άκρο, αυτό είναι για πάτωμα με μάρμαρο ή με πλακάκια. Η χρήση της σκούπας μπορεί να αφήσει πολλές χαρακιές με την πάροδο του χρόνου.Τα πράγματα αλλάζουν σε περίπτωση που η σκούπα σας βέβαια έχει ειδικό αξεσουάρ για χρήση σε ξύλινο πάτωμα.

Καθαρισμός & Ενυδάτωση

Ο καθαρισμός & η ενυδάτωση του ξύλινου πατώματος είναι πολύ βασική για τη συντήρησή του και τη μακροζωία του. Επομένως, προϊόντα σαν τη χλωρίνη πρέπει να ξεχαστούν μιας και είναι γεννημένοι εχθροί. Από την άλλη, τα κοινά καθαριστικά δεν μπορούν να παράσχουν την φροντίδα που χρειάζεται και πολλές φορές καταλήγουν να το φθείρουν κιόλας. Ψάξτε για καθαριστικά τα οποία έχουν ενυδατικές ενέργειες και είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποκλειστική χρήση σε ξύλινο πάτωμα. Ακόμα και αν το πάτωμά σας έχει τα «χρονάκια» του, να είστε σίγουροι πως μετά από μερικές χρήσεις το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Έχετε κατοικίδιο;

Στην περίπτωση που έχετε τετράποδο φίλο εντός του σπιτιού σας τότε το πεντικιούρ είναι must λύση! Όσο περίεργο και αν ακουστεί, αν δεν θέλετε να σπαζοκεφαλιάζετε με τις «ζημιές» που θα κάνουν άθελά τους, τότε καλύτερα να προβείτε σε αυτή τη λύση. Υπάρχουν επαγγελματίες που κάνουν πεντικιούρ στους τετράποδους φίλους μας με ειδικό και φιλικό τρόπο προς αυτούς.

Εάν έχετε κουτάβι, δείτε το άρθρο 4 τρόποι εκπαίδευσης στο σπίτι

Τακούνια; Σκεφτείτε το ξανά…

Τα τακούνια στα γυναικεία παπούτσια δημιουργούν ανωμαλίες & διάφορα σημάδια στο ξύλινο πάτωμα. Καθότι ευαίσθητο, δεν είναι καθόλου δύσκολο στις πολύωρες ορθοστασίες (όταν έχετε φίλους σπίτι) και στη μετακίνηση στο χώρο να αφήσετε το «σημάδι» σας. Όσο και αν δυσαρεστήσει τους καλεσμένους σας, αν θέλετε να το χαίρεστε για πολλά χρόνια, καλό είναι να τους ζητήσετε να βγάλουν τα παπούτσια τους. Βέβαια, από την άλλη, υπάρχει και η καλύτερη λύση! Αυτή του χαλιού…

Χαλιά στο ξύλινο πάτωμα

Τα χαλιά εκτός από τις γενικές τους ιδιότητες είναι και ένα μέσο προστασίας του πατώματος. Μπορείτε να καλύψετε τις επιφάνειες των χώρων ή σημείων που χρησιμοποιείτε πολύ. Το χειμώνα είναι σίγουρη λύση το χαλί μιας και ούτως ή άλλως θα το στρώσετε λόγω καιρού. Την άνοιξη και το καλοκαίρι όμως; Σας έχουμε και σε αυτό λύση με την ολοκληρωμένη σειρά για όλο το χρόνο της Colore Colori. Για την άνοιξη & το καλοκαίρι υπάρχουν τα ανοιξιάτικα & καλοκαιρινά χαλιά ψάθες Colore Colori τα οποία έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα χαλιά όλης της σειράς μας με 1 επιπλέον διαφορά. Ποια;

Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να υποστούν καμία φθορά! Στο εσωτερικό μπορούν να προστατεύουν το περιβάλλον σας με τις πιστοποιημένες αντιαλλεργικές τους ιδιότητες, να κρατούν δροσερή τη θερμοκρασία αλλά και να προστατεύουν το ξύλινο πάτωμά σας! Ενώ το καθάρισμα ειδικά στους καθημερινούς λεκέδες είναι παιχνιδάκι! Δείτε τη σειρά χαλιών Colore Colori εδώ και τα καλοκαιρινά χαλιά ψάθες εδώ.

Απολαύστε τη ζωή σας μαζί τους μιας και είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα με εγγύηση εφόρου ζωής για επισκευή κάτι που πιστοποιεί πως είναι φτιαγμένα για να αντέχουν. Διαβάστε περισσότερα για τα νέα καλοκαιρινά χαλιά Colore Colori εδώ.

Σας αρέσουν τα blog posts μας;

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Μην ξεχάσετε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook και να δείτε όλη τη σειρά Colore Colori εδώ. Διαλέξτε και επισκεφθείτε το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα από τα 150 πανελλαδικά για να κάνετε ένα Colore Colori με τα μοναδικά προνόμιά του δικό σας!