monterna-chalia-minimalismos

Μοντέρνα χαλιά & μινιμαλισμός

Μοντέρνα χαλιά & μινιμαλισμός είναι 2 στοιχεία που συνδέονται έντονα πλέον. Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Για αρκετά χρόνια η κλασσική διακόσμηση ήταν εικόνα πολυτέλειας και δείγμα εύπορης οικογένειας. Για το λόγο αυτό πολλές οικογένειες στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, αγόραζαν τέτοια έπιπλα. Αρκετοί μάλιστα, έφταναν στο σημείο να πληρώνουν γραμμάτια για χρόνια προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο σαλόνι με τα κλασσικά χαλιά που ήθελαν. 

Τα έπιπλα αυτά όμως με τα χρόνια έφτασαν να κουράζουν τις επόμενες γενεές λόγω της εμφάνισής τους. Η αλήθεια είναι πως δημιουργούν βαρύ κλίμα. Έτσι δεν είναι εφικτό να χαλαρώσει κανείς το ίδιο εύκολα στο χώρο του. Παράλληλα αρκετοί αναφέρουν πως με την εικόνα τους ζεσταίνουν το χώρο και ψυχολογικά δεν μπορούν να απολαύσουν το καλοκαίρι όταν βρίσκονται στο σπίτι τους. 

Σαν αποτέλεσμα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όλα τα νέα ζευγάρια προτιμούν σύγχρονες επιπλώσεις με μοντέρνα χαλιά για το χώρο τους. Το μίνιμαλ στοιχείο έχει κυριαρχήσει στα περισσότερα σπίτια αποκτώντας μεγάλους οπαδούς της διακόσμησης. Οι βασικοί λόγοι είναι 3, αποπνέεται ηρεμία, το σπίτι είναι σίγουρα πιο όμορφο και τέλος ο καθαρισμός του χώρου είναι παιχνιδάκι!

Η μινιμαλιστική διακόσμηση αποκλείει όλα τα περιττά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που δεν προσφέρουν κάτι στη γενικότερη σύνθεση ενός χώρου. Αυτό γίνεται για να δώσει έμφαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα. 

Πιο συγκεκριμένα

Ένα σπίτι με μίνιμαλ διακόσμηση αποπνέει ηρεμία και γαλήνη. Αν το χρησιμοποιείτε και ως γραφείο μπορείτε να δουλέψετε απερίσπαστα από τα αντικείμενα χωρίς να βιώνετε οπτικό στρες. 

Από την άλλη υπάρχει μινιμαλιστικό σπίτι που να έχετε δει και να μην έχετε σκεφτεί «θα ήθελα να μένω εκεί»; Είναι, σίγουρα, πολύ ελκυστικό και όμορφο! Γεγονός είναι πως τονίζονται περισσότερο τα διακοσμητικά και τα έπιπλα. Αντί, λοιπόν, να έχετε 5 μικρά κάδρα με φωτογραφίες είναι προτιμότερο να έχετε έναν πίνακα σε καμβά. Το ίδιο ισχύει και με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, όσο λιγότερα και πιο ποιοτικά.  

Όσο πιο πολλά έπιπλα έχουμε σε ένα χώρο τόσο πιο δύσκολος θα είναι ο καθαρισμός. Το ίδιο ισχύει και για τα πολλά διακοσμητικά που μαζεύουν άπειρη σκόνη. Σκεφτείτε, λοιπόν, να καθαρίζετε ένα σαλόνι με λίγα έπιπλα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσετε κάτι για να σκουπίσετε από κάτω; Δεν είναι πιο εύκολο; Ο λιτός χώρος πάντα δείχνει και είναι πιο καθαρός. 

Τα μοντέρνα χαλιά, ο χώρος & τα έπιπλα 

Διαλέξτε ανοιχτά χρώματα για το χώρο καθώς και έπιπλα. Σε χώρους με μεγάλα παράθυρα και αρκετό φυσικό φως προτιμάται γενικότερα το άσπρο χρώμα για τους τοίχους. Αν το θεωρείτε αρκετά φωτεινό μπορείτε να βάψετε τον ένα τοίχο σε ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Για το δάπεδο σίγουρα η επιλογή είναι ανάμεσα στα μοντέρνα χαλιά. Είναι αρκετά της μόδας τα μοντέρνα χαλιά που είναι παντρεμένα σχεδιαστικά με τα κλασσικά. Το αποτέλεσμα είναι η σειρά Matrix της Colore Colori. Τα οποία μπορείτε να δείτε κλικάροντας εδώ!

monterna-chalia-minimalismos

 

Tα μοντέρνα αυτά χαλιά έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από την ελληνική αγορά. Τα έχετε δει σε περιοδικά μόδας αλλά και σε πλατό εκπομπής. Εκτός από την ποιότητά τους, αυτό που τα έχει ξεχωρίσει είναι και ο σχεδιασμός τους. Μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους διακόσμησης γι αυτό και προτιμώνται ιδιαίτερα. 

monterna-chalia-minimalismos

 

Επειδή η τέχνη είναι και στη διακόσμηση, εμείς φροντίσαμε να την ενσωματώσουμε στα Colore Colori. Ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από τη τέχνη του μινιμαλισμού μπορείτε να κλικάρετε εδώ για να μεταφερθείτε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης αλλά και εδώ για το Μουσείο Guggenheim. 

Μην ξεχάσετε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook και να δείτε όλη τη σειρά Colore Colori εδώ. Διαλέξτε και επισκεφθείτε το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα από τα 150 πανελλαδικά για να κάνετε ένα Colore Colori δικό σας!