Χαλί κουζίνας με σχέδιο

Πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με τα κατάλληλα χαλιά

Τα χαλιά κουζίνας εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς. Καταρχάς, μπορούν να κάνουν ολόκληρο τον χώρο της κουζίνας να φαίνεται πιο ζεστός, πιο ελκυστικός και πιο ευχάριστος με μια νότα θαλπωρής. Επιπλέον, ένα χαλί μπορεί να προσθέσει χρώμα και χαρακτήρα στο δωμάτιο. Έτσι δημιουργούν ένα σύνδεσμο μεταξύ των ντουλαπιών, των υπόλοιπων επίπλων και του δαπέδου.

Η τοποθέτηση ενός χαλιού στην κουζίνα μπορεί να προστατεύσει το πάτωμα, να προσφέρει ηχομόνωση, αλλά και να σας κάνει να νιώθετε ζεστά πάνω από το κρύο δάπεδο της κουζίνας τον χειμώνα.

Πώς, όμως, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα χαλιά στην κουζίνα; Διαβάστε παρακάτω έναν αναλυτικό οδηγό για το πώς θα διακοσμήσετε με στυλ την κουζίνα σας με υπέροχα χαλιά για όλα τα γούστα.

Πρέπει τα χαλιά κουζίνας να ταιριάζουν με τον πάγκο και τα ντουλάπια;

Γκρί χαλί για την κουζίνα

Δεν είναι απαραίτητο για ένα χαλί κουζίνας να είναι σε απόλυτη χρωματική αρμονία με τους πάγκους ή τα ντουλάπια. Άλλωστε, θα ήταν βαρετό να είναι όλα στο ίδιο ακριβώς χρώμα. Σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα χαλί, το οποίο συμπληρώνει το χρώμα των υπόλοιπων στοιχείων της κουζίνας.

Για παράδειγμα, αν τα ντουλάπια είναι σε ανοιχτό και ουδέτερο χρώμα, ένα πιο σκούρο χαλί, όπως μπορντό ή μπλε, θα φέρει την επιθυμητή αντίθεση στον χώρο. Από την άλλη, τα σκούρα χαλιά ταιριάζουν και με σκούρα ντουλάπια για μια αίσθηση επισημότητας στον χώρο. Βέβαια, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η κουζίνα να είναι ευρύχωρη. Διαφορετικά θα δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Αυτό που δεν σας προτείνουμε είναι τα πολύ ανοιχτόχρωμα χαλιά στην κουζίνα. Αυτά, είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητα στους δύσκολους λεκέδες σε σχέση με τα σκουρόχρωμα και πιθανόν να χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να καθαριστούν. Ακόμη, σε μια μικρή κουζίνα με σκούρα ντουλάπια, μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμα χαλιά με ζωηρά μοτίβα. Με τη σειρά τους , αυτά θα της δώσουν μια ανάλαφρη αίσθηση.

Πώς να ταιριάξω περισσότερα χαλιά μεταξύ τους;

Χαλί κουζίνας με σχέδιο

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα χαλιά στην κουζίνα, καλό είναι να επιλέξετε τρία χρώματα, ώστε το αποτέλεσμα να μη γίνει υπερβολικό. Επίσης, οι υφές και τα μοτίβα προτείνουμε να είναι ίδια. 

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ταιριάξετε περισσότερα σχέδια. Για παράδειγμα, ένα στρογγυλό με ένα ορθογώνιο χαλί για έναν παιχνιδιάρικο συνδυασμό ή ένα μεγάλο τετράγωνο με ένα runner (διάδρομο).

Φυσικά, όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το εμβαδόν της κουζίνας. Σε μια μικρή κουζίνα, ένα ορθογώνιο χαλί μετρίου μεγέθους στο κέντρο της είναι ιδανικό.

Τι είδους χαλιά κουζίνας είναι καλύτερα για το χώρο;

Χαλί στον διάδρομο της κουζίνας

Τα περισσότερα χαλιά κουζίνας είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο. Τα χαλιά πολυπροπυλενίου είναι εύκολο να καθαριστούν, φυσικά, εφόσον είναι μόνο καλής ποιότητας τα νήματα τους και έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία.

Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλους τύπους χαλιών. ‘Οπως για παράδειγμα με βαμβακερά χαλιά. Ωστόσο, αυτά λεκιάζουν ευκολότερα και λόγω των συχνών πλυσιμάτων τα χρώματά τους, ειδικά τα σκούρα, ξεθωριάζουν γρήγορα.

Πού πρέπει να τοποθετηθούν τα χαλιά κουζίνας;

χαλί κουζίνας για τον διάδρομο

Καλό είναι να τοποθετήσετε τα χαλιά στις περιοχές της κουζίνας που έχουν τη μεγαλύτερη κυκλοφορία. Επιπλέον, σε ψυχρά δάπεδα, όπως το μάρμαρο, μπορείτε να βάλετε το χαλί σε σημεία, όπως μπροστά στο ψυγείο και τον νεροχύτη ή κάτω από το τραπέζι, ώστε να διατηρείτε ζεστά τα πόδια σας.

Πριν τοποθετήσετε ένα χαλί στην κουζίνα, όμως, σκεφτείτε πόσο χώρο του δαπέδου θέλετε να καλύψει. Αν είναι μια μικρή κουζίνα, τοποθετήστε ένα χαλί μπροστά από το νεροχύτη για επιπλέον ζεστασιά, όταν πλένετε τα πιάτα, και μην τη φορτώνετε περισσότερο. Ένα στενό μακρύ χαλί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, για να κάνει την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη. Εάν έχετε μια μεγάλη κουζίνα, μπορείτε να προσθέσετε πολλά μικρά χαλιά, για να κάνετε τον χώρο να δείχνει πιο άνετος.

Στο Colore Colori θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε χαλιά κουζίνας διαφόρων μεγεθών, σχεδίων και χρωμάτων. Αυτά έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθούν σε ένα τέτοιο χώρο, έτσι ώστε, να γίνεται πιο εύκολη η καθημερινή σας ζωή, καθώς είναι ανθεκτικά, αλέκιαστα, πιστοποιημένα αντιαλλεργικά και παρέχουν 2 χρόνια εγγύηση.  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ