παιδικα χαλια με μοτιβα

Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με ξεχωριστά χαλιά

Τα χαλιά αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους, πιο οικονομικούς και πιο δημιουργικούς τρόπους να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με φαντασία. Πέρα, όμως, από την ομορφιά τους, έχουν και χρηστική σημασία, καθώς προσφέρουν ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον για να παίζει το παιδί σας.

Πολλοί γονείς απορρίπτουν τα παιδικά χαλιά, φοβούμενοι ότι αποτελούν εστία βρομιάς και αλλεργιών για το παιδί. Ωστόσο, έχει αποδειχτεί ότι χαλιά με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, δηλαδή χαλιά με αντιβακτηριδιακή προστασία, υποαλλεργικά υλικά και με ειδική επεξεργασία στα νήματα, ώστε οι λεκέδες να αφαιρούνται εύκολα, είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά.

Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με όμορφα παιδικά χαλιά, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να το κάνετε με στυλ.

Ηλικία του παιδιού

Καλό είναι να λάβετε υπόψη την ηλικία του παιδιού, για να επιλέξετε το πιο ταιριαστό μοτίβο και χρώμα χαλιού. Για πιο μικρά παιδιά ταιριάζουν εξαιρετικά πολύχρωμα χαλιά με διάφορα μοτίβα, όπως συννεφάκια και ζωάκια. Άλλωστε, τα ζωηρά χρώματα εξάπτουν τη φαντασία του παιδιού.

Για πιο μεγάλα παιδιά κοντά στην εφηβεία, καλό είναι να επιλέξετε μονόχρωμα χαλιά σε ένα χρώμα που αρέσει και στα ίδια.

παιδικα χαλια

Θέμα διακόσμησης

Δεν είναι σπάνιο το παιδικό δωμάτιο να έχει ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αντικατοπτρίζεται στην ταπετσαρία ή το χρώμα των τοίχων, στα έπιπλα και τα διακοσμητικά. Σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή χαλιού είναι πιο εύκολη, καθώς θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό το θέμα.

Για παράδειγμα, σε ένα παιδικό δωμάτιο με θέμα τα ζωάκια της ζούγκλας, ένα χαλί με ρινόκερους και καμηλοπαρδάλεις θα ολοκληρώσει το σκηνικό.

παιδικο χαλι ζωακια ζουγκλας

Αρμονία με το υπόλοιπο δωμάτιο

Γενικά, το χαλί πρέπει να ταιριάζει με το δωμάτιο. Καταρχάς, με τη διακόσμησή του, τους τοίχους και τις κουρτίνες. Αλλά όχι μόνο. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλα χαρακτηριστικά του δωματίου, όπως το μέγεθός του και το φυσικό φως του.

Ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο θα ωφεληθεί από ένα χαλί σε ανοιχτό χρώμα. Από την άλλη, χαλιά με έντονα μοτίβα σε πολλά χρώματα καθώς και πιο σκούρα χαλιά, τα οποία φυσικά είναι βολικά γιατί δεν λεκιάζουν τόσο εύκολα, είναι προτιμότερα σε πιο μεγάλα και φωτεινά δωμάτια.

μονοχρωμα παιδικο χαλι

Το ένα χαλί πάνω στο άλλο

Το αγαπημένο layering έχει πολλά οφέλη. Καταρχάς, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο και ανοιχτόχρωμο χαλί σε ουδέτερο χρώμα ως βασικό για το δωμάτιο. Αυτό θα είναι ταιριαστό ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού και τη διακόσμηση του δωματίου. Πάνω από αυτό, μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρότερο σε κάποιο ιδιαίτερο χρώμα και μοτίβο.

Έτσι, το δωμάτιο δεν θα δείχνει παραφορτωμένο, ενώ θα μπορείτε να ανανεώνετε το μικρό χαλί όσο το παιδί μεγαλώνει και αλλάζουν τα γούστα του. Επιπλέον, χάρη σε αυτή την αντίθεση θα αναδειχθεί όμορφα το δάπεδο του δωματίου.

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε, αν το παιδικό δωμάτιο έχει μοκέτα. Έτσι, θα μπορείτε να πλένετε τακτικά το χαλί, για να μη συγκεντρώνεται πολλή σκόνη, χωρίς το δάπεδο να μένει γυμνό στο ενδιάμεσο.

Δείτε μια μεγάλη ποικιλία σε παιδικά χαλιά από την Colore Colori που πληρούν όλες τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας για παιδιά. Όλα τα χαλιά παρέχουν αντιβακτηριδιακή και υποαλλεργική προστασία, πλένονται εύκολα και δεν λεκιάζουν.