Πώς να διαλέξω χαλί για την κουζίνα;

Η κουζίνα είναι το σημείο του σπιτιού με την μεγαλύτερη κίνηση. Τα παλιότερα χρόνια η κουζίνα ήταν το κέντρο του σπιτιού. Όχι, πως σήμερα δεν είναι, αρκεί να σκεφτούμε πως όλα τα μέλη μιας οικογένειας αλλά και φίλοι θα περάσουν από την κουζίνα. Το ερώτημα είναι: Υπάρχει κουζίνα χωρίς χαλί; ειδικά τις κρύες ημέρες του χειμώνα; Η απάντηση από την ομάδα του Coloricolori είναι ένα ηχηρό όχι. Το δεύτερο ερώτημα είναι: Πώς επιλέγουμε χαλί για την κουζίνα και τι προδιαγραφές πρέπει να πληροί; Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου τις συμβουλές μας και σας περιμένουμε από κοντά για περαιτέρω ερωτήματα. 

Πολύ βασικό σημείο και πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη είναι να επιλέξετε το πού επιθυμείτε να βάλετε το χαλί. Αυτά τα σημεία είναι συνήθως στην είσοδο της κουζίνας, κάτω από την τραπεζαρία, μπροστά από το ψυγείο, μπροστά από το νεροχύτη ή και το φούρνο, με άλλα λόγια τα σημεία αυτά που δέχονται την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

 

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να εξετάσετε όταν θα αγοράσετε χαλί για την κουζίνα σας είναι το κατά πόσο είναι πιστοποιημένα για μη αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες και αντιβακτηριδιακά από έγκυρα ινστιτούτα ( αναζητήστε κωδικό πιστοποίησης προϊόντος). Η κουζίνα ένα περιβάλλον το οποίο πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρα και να το κρατάμε όσο μπορούμε περισσότερο καθαρό για την καλύτερη υγιεινή μας.

 

Άλλη μια κεντρική συμβουλή είναι να διαλέξετε χαλί το οποίο να είναι αντιστατικό δηλαδή το νήμα του να έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία ώστε να μην αναπτύσσει στατικό ηλεκτρισμό, έτσι δε θα μαγνητίζει χνούδια και σκόνη, η κουζίνα θα διατηρείται πιο καθαρή και άρα τα χνούδια και οι σκόνες θα απορροφώνται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα και θα δεν βρίσκουν έδαφος  τα βακτηρίδια και οι μύκητες  για να αναπτυχθούν και άρα να προκαλέσουν αλλεργίες.

 

Όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, η κουζίνα αποτελεί κεντρικό σημείο για ένα σπίτι, άρα το χαλί που πρέπει να επιλέξουμε- εκτός των άλλων- είναι η ανθεκτικότητα του. Πρέπει λοιπόν να κοιτάξετε καλά και να διαλέξετε ένα χαλί το οποίο το υπόστρωμα του να έχει δημιουργηθεί από εκατομμύρια κόμπους του ίδιου του νήματος ώστε να μην έχει πρόσθετα και κόλλες. Αυτό το κάνει υψηλής ποιότητας, αντοχής και υγιεινό, αφού τα πρόσθετα και οι κόλλες είναι τοξικές ουσίες.

 

Το σχήμα και το μέγεθος ενός χαλιού δεν επιλέγεται κατ’ ανάγκη με βάση κάποιο κανόνα αλλά ανάλογα το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο χώρος που διαθέτουμε. Επιλέξτε το μέγεθος του χαλιού αφού μετρήσετε τα έπιπλά της κουζίνας καθώς ή αλλιώς κόψτε το χαλί στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα χαλί κάτω από το τραπέζι της κουζίνας μπορείτε να το κόψετε ανάλογα με τις διαστάσεις του τραπεζιού.

 

 

 Αντί υστερόγραφου:

 

Όλα τις παραπάνω συμβουλές θα τις εντοπίσετε στα χαλιά της συλλογής μας. Αυθεντικά χαλιά και όχι απομιμήσεις, με πιστοποιήσεις και φιλικά προς την υγείας μας.

 

Σας περιμένουμε στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα…