Πώς να επεκτείνετε τη ζωή των μοκετών στις εγκαταστάσεις σας

Εάν διευθύνετε κάποιες εγκαταστάσεις, η διαδικασία του να διατηρήσετε καθαρά τα χαλιά σας δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο την εμφάνιση τους. Ο τακτικός καθαρισμός παρατείνει τη διάρκεια ζωής του χαλιού και δημιουργεί ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους.

Εδώ είναι κάποιες συμβουλές από το CRI(carpet and rug institute)

1.   Χρησιμοποιήστε ειδικό πατάκι εισόδου

Όταν πρόκειται να βάλετε στην είσοδο ψάθα, όσο μεγαλύτερη έκταση καλύπτει, τόσο καλύτερα είναι για τις εγκαταστάσεις σας. Πρέπει να υπάρχει χώρος για τουλάχιστον δύο βήματα με κάθε πόδι, κατά προτίμηση τρία, για να απορροφήσει αποτελεσματικά το ξηρό χώμα από τα πόδια πριν συναντήσει τη μοκέτα εσωτερικού χώρου.

Τα πατάκια εισόδου είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τη διατήρηση των ακαθαρσιών μακριά από το χαλί ή τη μοκέτα σας. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας ωστόσο, ότι τα πατάκια εισόδου πρέπει να πλένονται αρκετά συχνά, γιατί με αυτό τον τρόπο θα είναι πάντα αποτελεσματικά στο να κρατούν την βρωμιά μακριά από τον εσωτερικό σας χώρο.

2.   Καθαρίστε τα σημεία λεκέδων αμέσως

Για να αφαιρέσετε τις περισσότερες βρωμιές απ’το χαλί σας φροντίστε να αφαιρέσετε κηλίδες από ξηρό ή υγρό λεκέ αμέσως μειώνοντας έτσι την πιθανότητα μονιμότητας του λεκέ.

Το να καθαρίζετε τις κηλίδες από τη στιγμή που δημιουργούνται είναι μια πολύ καλή στρατηγική. Σημαντικό ρόλο παίζει εδώ και η επεξεργασία των νημάτων ώστε να μην απορροφούν το λεκέ άμεσα, όπως όλα τα χαλιά της συλλογής Colore Colori, των οποίων τα νήματα αντιστέκονται στο λεκέ κρατώντας τον στην επιφάνεια. Για αυτό το λόγο τα χαλιά μας είναι αλέκιαστα σε καθημερινούς λεκέδες!

Δείτε τρόπους καθαρισμού των χαλιών μας, εδώ !

3.   Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα καθημερινά

Το σωστό και συνεπές σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη διατήρηση καθαριότητας του χαλιού σας. Ακολουθώντας ένα σταθερό πρόγραμμα σκουπίσματος με ηλεκτρική σκούπα μειώνεται από 90 έως 95% το ξηρό χώμα και μπορεί να αφαιρεθεί αποτελεσματικά.

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι η ευκολότερη μέθοδος καθαρίσματος. Το τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα αφαιρεί το χώμα και τη βρωμιά που μπορεί να βλάψει την ίνα χαλιού και ως εκ τούτου να μειώσει την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του χαλιού.

4.   Πραγματοποιήστε περιοδικούς βαθύς καθαρισμούς

Επιπρόσθετα με το τακτικό σκούπισμα θα πρέπει να διενεργούνται τακτικοί βαθείς καθαρισμοί στις εγκαταστάσεις. Ανά εξάμηνο θα ήταν ιδανικά ώστε να ανακτά το χαλί ή η μοκέτα την αρχική της κατάσταση και να διατηρείται η απόδοση στο μέγιστο.

Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει το χώμα που δεν μπορεί να απορροφηθεί από την ηλεκτρική σκούπα, το οποίο επιτάσσει να καθαρίζονται σε βάθος τα χαλιά και οι μοκέτες.

Bonus Tip : Οι ενδιάμεσοι καθαρισμοί

Οι ενδιάμεσοι καθαρισμοί γίνονται μεταξύ των βαθέων καθαρισμών και είναι συστήματα που αφαιρούν τη σκόνη και ομορφαίνουν την εμφάνιση των μοκετών/ χαλιών.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να διατηρήσετε τις εγκαταστάσεις καθαρές, με ανθεκτικές και υγιεινές συνθήκες.