Κρεβατοκάμαρα με χαλί

Πώς να επιλέξετε τα πιο ταιριαστά χαλιά για την κρεβατοκάμαρά σας

Τα χαλιά κρεβατοκάμαρας αποτελούν μια προσθήκη στο δωμάτιο που μπορεί να του δώσει μεμιάς στυλ και ζεστασιά. Ακόμα και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση, ένα χαλί θα μεταμορφώσει τον χώρο και θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που θέλετε σε αυτό το τόσο προσωπικό δωμάτιο, όπου θέλουμε να χαλαρώνουμε.

Πώς, όμως, θα επιλέξετε τα πιο κατάλληλα χαλιά για την κρεβατοκάμαρά σας; Πώς θα βρείτε αυτά που της ταιριάζουν και θα την αναδείξουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο; Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

Υλικό

Υπνοδωμάτιο με 2 χαλιά ποιότητας

Ως προς το υλικό του χαλιού, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε φυσικές ή συνθετικές ίνες. Παρόλο που το μαλλί είναι απο κάθε άποψη ένα πολύ αξιόλογο φυσικό υλικό, δεν αποτελεί μια οικονομική λύση. Τα συνθετικά χαλιά είναι συνήθως πιο οικονομικά, και εφόσον είναι κατασκευασμένα  απο ποιοτικά νήματα με καλή επεξεργασία, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ανθεκτικά και πλένονται χωρίς να χαλάσουν. Φυσικά, για κάθε χώρο του σπιτιού όπως και για την κρεβατοκάμαρα, είναι πολύ σημαντικό, τα χαλιά να έχουν επίσημη πιστοποίηση οτι είναι αντιαλλεργικά/ αντιβακτηριδιακά. 

Χρώμα

Κρεβατοκάμαρα με αρμονία χρώματος και χαλιού

Για το χρώμα στα χαλιά κρεβατοκάμαρας, ισχύουν οι γενικοί κανόνες διακόσμησης, δηλαδή ότι το χαλί πρέπει να είναι σε αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, όπως τα έπιπλα, τους τοίχους, τις κουρτίνες και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Γενικά, στο υπνοδωμάτιο καλό είναι να αποφύγετε τα έντονα χρώματα και να κινηθείτε σε πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το λευκό και το μπεζ. Μπορείτε, βέβαια, να βάλετε και λίγο περισσότερο χρώμα με επιλογές, όπως το ανοιχτό πράσινο, το απαλό ροζ και το γαλάζιο που φωτίζουν χωρίς να βαραίνουν τον χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ

 

Μέγεθος

moketa

Ως προς το μέγεθος του χαλιού, γενικά οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα βάλετε ένα μεγάλο τετράγωνο χαλί που θα πιάνει σημαντικό μέρος του δαπέδου, είτε περισσότερα μακρόστενα χαλάκια περιμετρικά του κρεβατιού.

Γενικά, για να πετύχετε ένα συμμετρικό αποτέλεσμα θα πρέπει το χαλί είτε να μην έχει επαφή με κάποιο έπιπλο είτε και τα τέσσερα πόδια του επίπλου να πατάνε πάνω του. Στην πρώτη περίπτωση, τα μακρόστενα χαλιά γύρω από το κρεβάτι θα δώσουν μια μοντέρνα αίσθηση στο χώρο και φυσικά τη θαλπωρή που θέλετε, όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Στη δεύτερη περίπτωση, το χαλί θα πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος, ώστε να πατάνε όλα τα πόδια του κρεβατιού, αλλά και να μένει χώρος, ώστε να πατάνε και τα κομοδίνα. Έτσι, θα μένει αρκετό χαλί δεξιά και αριστερά του κρεβατιού, για να μην πατάτε σε κρύο δάπεδο.

Μοτίβο

Τα μοτίβα στα χαλιά εξαρτώνται κυρίως από το ύφος της διακόσμησης. Στις κλασικές κρεβατοκάμαρες, ταιριάζουν χαλιά με κλασικά ή οριεντάλ μοτίβα, ενώ στις μοντέρνες πιο σύγχρονα χαλιά με γεωμετρικά ή ήπια έθνικ μοτίβα. Γενικά, πάντως, τα έντονα μοτίβα δεν έρχονται και πολύ σε ισορροπία με την πιο χαλαρή διάθεση αυτού του δωματίου, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μονόχρωμα χαλιά ή χαλιά σε απαλές γραμμές, όπως τα ριγέ.

 

Δείτε τη μεγάλη μας ποικιλία σε υποαλλεργικά χαλιά κρεβατοκάμαρας άριστης ποιότητας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.