Μοκέτες

Πως να επιλέξετε τις ιδανικές μοκέτες για το σπίτι σας!

Όταν συζητάμε με φίλους για αντικείμενα που μπορούν να ομορφύνουν έναν χώρο του σπιτιού, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στις μοκέτες, και όχι άδικα. Ο λόγος; Διακοσμούν με τον πιο κομψό τρόπο ένα δωμάτιο, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύουν τη ζεστασιά και την καλή ακουστική του.

Ωστόσο, για να επιλέξετε την κατάλληλη μοκέτα που θα σας κρατήσει συντροφιά για χρόνια και θα αποτελέσει το αγαπημένο στοιχείο του σπιτιού σας, απαιτούνται μερικά βήματα. Ποια μπορεί να είναι αυτά; Ας τα δούμε παρακάτω.

Μέγεθος της μοκέτας

Ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας δεν είναι άλλο από το επιθυμητό μέγεθος. Μια πρακτική λύση η οποία αυξάνει τη ζεστασιά σε έναν χώρο είναι η επιλογή μιας μοκέτας η οποία θα εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο, και θα καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το δωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί η θερμομόνωση του δαπέδου και θα δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο οπτικά αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείτε σε αυτό μόνο το μέγεθος. Η μοκέτα με το μέτρο σας επιτρέπει να επιλέξετε εσείς τις διαστάσεις που επιθυμείτε με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Πυκνότητα πλέξης

Πριν προχωρήσετε στην τελική αγορά, είναι σημαντικό να ελέγξετε την πυκνότητα της πλέξης της μοκέτας. Όσο πιο πυκνή είναι η πλέξη, αλλά φυσικά και όσο πιο ποιοτικά είναι τα νήματα της, τόσο πιο ανθεκτική  και ποιοτική είναι η κατασκευής της. Αυτό στην πράξη σημαίνει μεγάλη αντοχή σε διάφορες καταστάσεις. Αυτό το βήμα είναι αρκετά σημαντικό, ιδιαίτερα αν θέλετε να την τοποθετήσετε σε κάποιο χώρο που είναι συχνή η διέλευση του, ή περνάτε σε αυτόν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας.

μοκετα

Χρώμα της μοκέτας

Τι χρώμα θέλετε να είναι η μοκέτα σας; Οι ανοιχτόχρωμες και κλασικές επιλογές δίνουν μια ιδιαίτερη νότα ζεστασιάς στον χώρο, ενώ την ίδια στιγμή αντανακλούν το φως. Από την άλλη, μια σκουρόχρωμη επιλογή δίνει ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, αλλά και  “καμουφλάρει” τους λεκέδες.

Υπόστρωμα της μοκέτας

Εκτός όμως από την πλέξη και τον τύπο της μοκέτας, ιδιαίτερα προσεκτική θα πρέπει να είναι η επιλογή όσον αφορά και το υπόστρωμα της. Για παράδειγμα, υπάρχουν υποστρώματα χαμηλής ποιότητας που είναι οικονομικά, τα οποία όμως με την πάροδο του χρόνου θα ξεραθούν και θα βγάζουν σκόνες στο δάπεδο. Σε περίπτωση όμως που ενδιαφέρεστε για ένα καλό προϊόν, θα πρέπει να αναζητήσετε μοκέτα είτε με υπόστρωμα υψηλής αντοχής, είτε με υφαντό υπόστρωμα.

Ανακαλύψτε στην Colore Colori μια μεγάλη συλλογή από μοκέτες, που διακρίνονται τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την ποιότητα κατασκευής τους, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.