Πώς πρέπει να πλένονται τα χαλιά στο σπίτι ώστε να μην προκληθούν φθορές?

Πολλές φορές πριν τη φύλαξη του χαλιού, είναι συνήθες, να πλένουμε τα χαλιά μόνοι μας στο σπίτι. Γνωρίζατε, όμως, ότι πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι τρόποι πλυσίματος για να μη γίνουν αλλοιώσεις στην πλέξη ή το υπόστρωμα του χαλιού?

Αν δεν παραδώσετε το χαλί σε ταπητοκαθαριστήριο για καθαρισμό και φύλαξη, ακολουθήστε  5 σημαντικά βήματα για να το πλύνετε με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο!

Πως πρέπει να πλένονται τα χαλιά στο σπίτι για να μην προκληθούν φθορές

1) Σκουπίστε πολύ καλά με ηλεκτρική σκούπα.

2) Χρησιμοποιήστε για την πλύση ειδικό σαμπουάν χαμηλού αφρού με τις οδηγίες του κατασκευαστή .

3) Όταν τελειώσετε με τη διαδικασία πλυσίματος, το χαλί πρέπει να τυλιχτεί σε ρολό. Να τοποθετηθεί με μικρή κλίση για να μπορεί να στραγγίσει.

4) Φροντίστε ώστε η θέση του χαλιού/μοκέτας να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει να τσακίσει το ρολό.

5) Κατόπιν, απλώστε το χαλί/μοκέτα οριζόντια, μόνο σε σκιερό μέρος, μακριά από τον ήλιο.

Extra Tips: Φροντίστε να μην δημιουργηθούν τσαλακώματα στο υπόστρωμα του χαλιού και το πέλος. Επίσης, να υπάρχει δυνατότητα κατά τη διάρκεια του στεγνώματος, να αερίζεται και το κάτω μέρος του χαλιού/μοκέτας. Είναι πολύ σημαντικό το χαλί/μοκέτα να έχει στεγνώσει εντός 24 ωρών. Καλό θα είναι να επιλέξετε μία ζεστή ημέρα με αρκετό αεράκι. Για το πλύσιμο χρησιμοποιήστε μία πολύ μαλακή βούρτσα κινούμενη προς τη φορά του πέλους και αντίστροφα !

**Οι συμβουλές αυτές είναι μόνο για χαλιά/μοκέτες μηχανής, συνθετικά. Για οποιοδήποτε άλλο τύπο νήματος και κατασκευής, συμβουλευτείτε το κατάστημα αγοράς ή τον ταπητοκαθαριστή σας.