Πώς θα μετρήσω σωστά το χώρο μου για να αγοράσω το τέλειο επιθυμητό μέγεθος χαλιού;

Η επιλογή της διάστασης ενός χαλιού φαίνεται μια εύκολη διαδικασία σε όλους μας, όπου με έναν γρήγορο υπολογισμό μπορεί να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του χαλιού που απαιτείται για να σταθεί αρμονικά σε ένα χώρο του σπιτιού. Είναι όμως σωστό με μια φευγαλέα ματιά ή ένα πρόχειρο υπολογισμό να παραγγείλετε το καινούργιο σας χαλί; Όχι βέβαια, αυτό είναι λάθος!

Αν αγοράσετε ένα χαλί τυποποιημένων διαστάσεων που δεν καλύπτει επαρκώς τον χώρο σας, ίσως να μπορείτε να το αλλάξετε με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο. Όμως, θα έχετε σπαταλήσει τόσο χρόνο, θα έχετε διανύσει επιπλέον χιλιόμετρα για να επισκεφτείτε ξανά το κατάστημα που αγοράσατε το χαλί, ενώ θα μπορούσατε εξαρχής να το έχετε αποφύγει όλο αυτό.

Από την άλλη, αν παραγγέλνατε ένα χαλί που το έφτιαχναν ειδικά για εσάς, σε επιθυμητές διαστάσεις, τότε δεν θα χρειαζόταν να το αλλάξετε με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο. Επομένως, θα σας μείνει ένα χαλί που θα ταιριάζει τέλεια στις διαστάσεις του χώρου και ταυτόχρονα στις δικές σας ανάγκες.

Τα χαλιά Colore Colori παρέχονται σε οποιαδήποτε διάσταση εσείς επιθυμείτε.

Προσοχή λοιπόν, στο λάθος που συχνά συμβαίνει, όπου γίνεται με την επιλογή ενός μικρού χαλιού συγκριτικά με τον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού, διότι όταν ένα χαλί δεν είναι συμβατό με τις διαστάσεις του χώρου αυτού, τον κάνουν να φαίνεται πολύ μικρότερος απο όσο στην πραγματικότητα είναι. Το χαλί είναι η ομορφιά του δαπέδου που συνδέει αισθητικά τα έπιπλα μεταξύ τους και οριοθετεί αρμονικά το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού.

Φυσικά, σήμερα, δεν υπάρχει καμία δυσκολία όπως στο παρελθόν για να επιλέξετε ειδική διάσταση χαλιού. Τα Colore Colori χαλιά με την συλλογή τους, προσφέρουν χαλιά μηχανής με σχέδια ή μονόχρωμα κατόπιν παραγγελίας, πάντα σε οποιαδήποτε διάσταση εσείς θα θέλατε.

Μπορείτε τώρα και εσείς να δημιουργήσετε το χαλί των ονείρων σας σε επιθυμητές διαστάσεις. Συνεπώς, δείτε τα όλη τη συλλογή εδώ.

 

Συμβουλές για την σωστή επιλογή διάστασης χαλιού ανάλογα με τον κάθε χώρο του σπιτιού

Αναλυτικά σας περιγράφουμε μερικές συμβουλές, ώστε να επιλέξετε την σωστή διάσταση για το χαλί σας, ανάλογα με το χώρο που πρόκειται να τοποθετηθεί:

Κεντρικό Σαλόνι

Αν έχουμε ένα κεντρικό σαλόνι όπου ο καναπές δεν είναι κοντά στον τοίχο, η σωστή τοποθέτηση είναι όλα τα πόδια των επίπλων του σαλονιού πολυθρόνες, καναπέδες κτλ να πατούν πάνω στο χαλί. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως το προτεινόμενο μέγεθος χαλιού είναι από 2×2.50 ή 2.20×2.50.

 

χαλια σαλονιου

 

Σε ένα μικρότερο σαλόνι όταν η πλάτη του καναπέ ακουμπάει στον τοίχο, που μπορούν να πατούν μόνο τα μπροστινά πόδια του καναπέ και των πολυθρόνων το ιδανικό μέγεθος χαλιού για αυτό το χώρο είναι 1.60×2.30 ή 1.70×2.40.

 

χαλια σαλονιου

Τραπεζαρία

Στην τραπεζαρία είναι λιγότερο σύνθετες οι επιλογές και προτείνουμε έναν απλό κανόνα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ιδανικά όλες οι καρέκλες της τραπεζαρίας καλό είναι να πατούν στο χαλί, έτσι βεβαιωθείτε ότι εξέχει 70cm το ελάχιστο από όλες της πλευρές του τραπεζιού. Αυτές είναι οι ιδανικές αποστάσεις, ώστε το χαλί της τραπεζαρίας να εφαρμόζει αισθητικά όμορφα  με το ευρύτερο περιβάλλον του σπιτιού. Δείτε τα χαλιά σαλονιού εδώ που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα και στην τραπεζαρία σας.

Επομένως, για να υπολογίσετε σωστά τη διάσταση για το χαλί σας, προσθέστε 1.40 μέτρα στο μήκος και στο πλάτος των διαστάσεων της τραπεζαρίας που μετρήσατε, για να προεξέχει το χαλί σας όσο χρειάζεται.

Αν το τραπέζι σας λοιπόν έχει διαστάσεις (πλάτος επί μήκος):

Α) 0.90 x 1.40 το ιδανικό μέγεθος χαλιού είναι 2.30 x 2.80

Β) 1 x 1.50 το ιδανικό μέγεθος χαλιού είναι 2.40 x 2.90

Γ) 0.80 x 1.60 το ιδανικό μέγεθος χαλιού είναι 2.20 x 3

Παρομοίως, αυτό ισχύει και για τις στρογγυλές τραπεζαρίες, που τους ταιριάζει χαλί οβάλ, στις αντίστοιχες διαστάσεις που προαναφέρθηκαν για την κάθε περίπτωση.

 

χαλι τραπεζαριας

 

Κρεβατοκάμαρα

Μια επιλογή είναι να τοποθετήσετε ένα μεγάλο χαλί κάτω από το κρεβάτι, το οποίο πρέπει να περισσεύει 60 εκατοστά γύρω από αυτό και στις τρεις πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να πατούν τα κομοδίνα πάνω στο χαλί.

Επόμενη λύση είναι να βρείτε έτοιμα χαλάκια μακρόστενα, δηλαδή σετ κρεβατοκάμαρας, σε τυποποιημένες διαστάσεις 3 τεμαχίων, που θα τοποθετηθεί το καθένα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού. Αυτά έχουν συνήθως διαστάσεις 0.67×1.50  2 τεμάχια και 1 τεμάχιο 0.67×2.30.

Αυτές τις τυποποιημένες διαστάσεις μπορείτε φυσικά να τις βρείτε στα Colore Colori, όπως επίσης και κάθε λογής εξειδικευμένη διάσταση για οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού. Δείτε τη συλλογή από μονόχρωμα και shaggy χαλιά, όπου είναι τέλεια για την κρεβατοκάμαρα σας.

 

χαλια κρεβατοκαμαρας

Εναλλακτικά σωστή μέτρηση γίνεται και από εξειδικευμένο συνεργείο

Η ορθή διαδικασία μετρήματος απαιτεί περισσότερο από 1 φορά αλλά και πάντα με ακρίβεια. Αν δεν μπορείτε να κάνετε την μέτρηση μόνοι σας, καλό είναι να σας εξυπηρετήσει κάποιος ειδικός από ένα συνεργαζόμενο κατάστημα των Colore Colori χαλιών και ίσως με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση. Εκεί θα βρείτε εξειδικευμένο προσωπικό που θα σας εξυπηρετήσει για να ολοκληρώσετε σωστά μια τέτοια τεχνική διαδικασία. Αυτό ειδικά, είναι απαραίτητο όταν πρόκειται για μέτρηση των διαστάσεων ενός χώρου για να γίνει η εγκατάσταση του χαλιού από τοίχο σε τοίχο.

μετρηση χαλιου

Βρείτε το πλησιέστερο συνεργαζόμενο κατάστημα στην περιοχή σας πατώντας εδώ.