Προβιοτική προστασία

Μία καινοτόμος μέθοδος εφαρμογής αποκλειστικά από τα Colore Colori που:

 Είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες αντιβακτηριδιακές εφαρμογές

Βοηθά στη φυσική προστασία αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των επιβλαβών βακτηρίων, των μυκήτων και των ακάρεων

Αυξάνει τη δύναμη των προβιοτικών, που σημαίνει ότι αυξάνεται η δύναμη της ανοσίας

Μειώνει τις ανεπιθύμητες οσμές

Είναι βιολογικό προϊόν

Μειώνει τις αλλεργίες που προκαλούνται από τα ακάρεα

Δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία

Με τα ColoreColori, ξέρεις που πατάς!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Προβιοτικά παιδικά χαλιά Healthy Kiddie Colore Colori
Τα προβιοτικά χαλιά, είναι μια καινοτόμος μέθοδος, διαφορετική από τις συνηθισμένες αντιβακτηριδιακές εφαρμογές. Είναι βιολογικά προϊόντα, που προσφέρουν φυσική προστασία, αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των αλλεργιογόνων επιβλαβών βακτηρίων, μυκήτων και ακάρεων στο χώρο σας. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην υγεία και τη ζωή του παιδιού σας, δημιουργήσαμε με αγάπη για εσάς, την νέα συλλογή παιδικών χαλιών Colore Colori, Healthy Kiddie. Χαλιά, που είναι διεξοδικώς επιστημονικά ελεγμένα και εγκεκριμένα σε εργαστήριο, από 3 διεθνώς αναγνωρισμένα Ινστιτούτα (GFPS, T.E.C., CENTEXBEL), λαμβάνοντας επίσημα την πιστοποίηση και τον τίτλο των Προβιοτικών Χαλιών. Δείτε πληροφορίες για τις πιστοποιήσεις παρακάτω.

Παθογόνα και Μη Παθογόνα βακτήρια
Τα βακτήρια είναι οι πρώτοι κάτοικοι στον κόσμο. Χάρη στην ικανότητα τους να συμβαδίζουν με τις αλλαγές του περιβάλλοντός, αλλά και στις ιδιότητες μετάλλαξης τους, καταφέρνουν να επιβιώνουν, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης των βακτηρίων είναι πολύ υψηλός, καθώς από ένα μόνο βακτήριο, μπορούν να αναπαραχθούν 5 τρισεκατομμύρια βακτήρια, κατά την διάρκεια της ημέρας. Η σκόνη, ο ιδρώτας, το σάλιο και το τρίχωμα των ζώων, αποτελούν ιδανική πηγή τροφής για τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης του σπιτιού. Αυτή η μορφή ρύπου, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες αναπαραγωγής για τα παθογόνα και το κατάλληλο περιβάλλον για μακροχρόνια επιβίωση.

Τα οικιακά ακάρεα σκόνης, όπως γνωρίζουμε, λατρεύουν να ζούν στα καλύμματα των κρεβατιών, στα μαξιλάρια και τα χαλιά. Πολλά φιλικά βακτήρια που ζουν στο σώμα μας αρμονικά, μας προστατεύουν από ασθένειες που προκαλούν τα παθογόνα βακτήρια και βοηθούν στο να αποτρέπονται μολύνσεις και αρρώστιες, δρώντας ως μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τα προβιοτικά, θεωρούνται ακίνδυνοι οργανισμοί, δεν έχουν παθογόνο φύση και δεν είναι τοξικά για τους ανθρώπους τα ζώα και τα φυτά. Είναι μια φυσική προστασία, όπου αυξάνοντας τη δύναμη τους, ταυτόχρονα αυξάνουμε και τη δύναμη του ανοσοποιητικού.

Για παράδειγμα, διατροφικές πηγές προβιοτικών σε φυσικά προϊόντα, είναι το γιαούρτι, το τυρί, το τουρσί, το ψωμί, η μαύρη σοκολάτα, καθώς επίσης και το κεφίρ, στα οποία χρησιμοποιούνται προβιοτικά βακτήρια. Επιπρόσθετα, η μαγιά που περιέχει ποικίλα βακτήρια, είναι εξίσου μία από τις πηγές θρεπτικών ουσιών των προβιοτικών.

Όσον αφορά τώρα τα χαλιά, έχουν την ικανότητα να συγκρατούν μεγάλες ποσότητες σκόνης και χώματος, χωρίς να δείχνουν τόσο βρώμικα. Συνεπώς, είναι τα πιο κατάλληλα μέρη για να ζούν τα αλλεργιογόνα, καθώς όπως προαναφέρθηκε, η σκόνη και η βρωμιά είναι οι ιδανικές θρεπτικές πηγές για τα βακτήρια και τους μύκητες σκόνης. Οι μύκητες σκόνης, όμως, που λατρεύουν να ζουν στα χαλιά, εξαπλώνουν αλλεργιογόνα στο οικιακό μας περιβάλλον. Ευτυχώς, το θετικό είναι ότι έρευνες δείχνουν πως τα δωμάτια με στρωμένα χαλιά που  καθαρίζονται και συντηρούνται τακτικά, τείνουν να διασκορπίζουν λιγότερα αλλεργιογόνα στον αέρα, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γυμνά πατώματα.

Προβιοτική Επεξεργασία
Η σύγχρονη επιστήμη όμως, σήμερα, αποδεικνύει ότι η απόλυτη προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από τα παθογόνα στο οικιακό περιβάλλον, επιτυγχάνεται με την εφαρμογή της προβιοτικής επεξεργασίας επάνω στα χαλιά.

Μετά την προβιοτική εφαρμογή στο χαλί, η οποία περιλαμβάνει πρόσθεση ενός σημαντικού αριθμού προβιοτικών βακτηρίων επάνω του, έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη αναπαραγωγή τους, καταναλώνοντας τις πηγές τροφής που βρίσκουν στο χώρο τους. Ο πληθυσμός τους συνεχίζει να αυξάνεται και να επεκτείνεται σταδιακά και στο υπόλοιπο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Ο συνεχόμενα αυξανόμενος πληθυσμός των ευεργετικών βακτηρίων, χρησιμοποιώντας τις πηγές τροφίμων και των επιβλαβών βακτηρίων που συνυπάρχουν στην ίδια περιοχή, τελικά τους δίνει τη δυνατότητα να επικρατήσουν σε αυτό τον χώρο διαβίωσης. Συνεπώς, τα επιβλαβή βακτήρια που δεν βρίσκουν τροφή και χώρο πλέον επάνω στο χαλί, εξαλείφονται πλήρως, με φυσικό τρόπο.

Στα προβιοτικά επεξεργασμένα προϊόντα, λοιπόν, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάπτυξης και αναπαραγωγής βλαβερών βακτηρίων για τον ανθρώπινο οργανισμό.