Ψάθες: Τα ανοιξιάτικα & καλοκαιρινά “χαλιά”

Οι καλοκαιρινές ψάθες είναι η τάση που έχουμε όλοι αγαπήσει τα τελευταία χρόνια. Γιατί όμως; Ο καιρός είναι πλέον ανοιξιάτικος αν και τα βράδια μας κάνουν όλους να αναθεωρούμε! Την ημέρα απολαμβάνουμε το θερμό καιρό και το βράδυ αρκετές φορές κρυώνουμε. Αυτό μας εμποδίζει ακόμα, από το να αποθηκεύσουμε τα χαλιά μας. Όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο θα συνεχίζει να συμβαίνει μέχρι το τέλος και του επόμενου μήνα. Έτσι, το ενδιαφέρον για νέα χαλιά καλά κρατεί! 

Υπάρχει και η άλλη άποψη όμως!

Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τους αρέσει να έχουν χαλί στο πάτωμά τους όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι όμως, ένα χαλί χειμωνιάτικο, σίγουρα δεν βοηθά στο να είναι το σπίτι μας δροσερό! Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα χαλιά ψάθες. Τις ψάθες, τις έχουν αγαπήσει πάρα πολλοί άνθρωποι λόγω των ιδιοτήτων τους αλλά και λόγω… της τιμής τους. Τα χαλιά ψάθες είναι αρκετά πιο οικονομικά στην αγορά τους από τα μάλλινα.  

to-neo-trend-Colore-Colori-psathes
Ένα μικρό δείγμα από τις επιλογές που έχετε στις Colore Colori ψάθες

«Οι ψάθες είναι χαλιά για όλο το χρόνο» 

Ένα εξαιρετικό προσόν που έχουν οι ψάθες είναι πως είναι εξαιρετικά ανθεκτικές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο εντός όσο και εκτός του σπιτιού. Συνεπώς, οι τάσεις της μόδας τις θέλουν σαν μια must παρουσία για τον κήπο, το μπαλκόνι αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού.

Χαλιά σε κήπο και μπαλκόνι; Μα είναι δυνατόν; 

Σας κάνει εντύπωση η χρήση χαλιού σε κήπο & μπαλκόνι; Οι ψάθες είναι ένα είδος χαλιού για όλους τους χώρους στου σπιτιού. Όσο εύκολα μπορεί κανείς να τα βάλει στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα μπορεί και να τα βάλει και… εκτός σπιτιού! Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει έντονη την παρουσία της και η νέα τάση της μόδας που μας θέλει να διαμορφώνουμε έτσι τους χώρους του σπιτιού μας ώστε να τους χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο! Μέσω αυτής της τάσης γεννήθηκε στο εξωτερικό το νέο trend του χειμώνα, το balcony nesting για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αλλά και δείτε τις συμβουλές μας σε παλαιότερο blog post. 

Εξίσου σημαντικά όμως..

Εξίσου σημαντικά για το μπαλκόνι ή τον κήπο μας, αν θέλετε να διαμορφώσετε κι εκεί ένα σαλόνι, είναι τα χαλιά που μπορούν να τοποθετηθούν και σε εξωτερικούς χώρους. Μην σας φαίνεται περίεργο αυτό καθώς ένα τέτοιο χαλί διατηρεί σημαντικές από τις ιδιότητές του τόσο εντός όσο και εκτός του σπιτιού. Το σημαντικότερο είναι πως μειώνουν τοπικά την υγρασία και το κρύο που έρχεται από το πάτωμα. Βέβαια η ύπαρξή τους οπτικά και μόνο συμβάλει σε μια πιο cosy ατμόσφαιρα. Ιδανικά χαλιά γι αυτό το σκοπό, τα οποία είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα έτσι ώστε να αντέχουν και σε εξωτερικές συνθήκες, είναι οι Colore Colori ψάθες. 

Mambo-16711-30
Ψάθα Mambo-16711-30

Οι ιδιότητες της ψάθας 

Η σειρά Colore Colori ψάθες έχει γίνει ανάρπαστη τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Όπως είπαμε, πρόκειται για ένα είδος χαλιού που μπορεί να έχει κάποιος όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι έχει τη δυνατότητα να κρατάει το περιβάλλον πιο δροσερό αν είναι εντός του σπιτιού ενώ αν βρίσκεται εκτός, απορροφά σημαντική από τη θερμότητα που παράγει το πάτωμα. Οι Colore Colori ψάθες καλύπτονται και αυτές, όπως όλη η σειρά, από 2 χρόνια εγγύηση με τιμές που δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει! Επομένως δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα! Χιλιάδες ιδιοκτήτες που τις έχουν διαλέξει, τις έχουν πραγματικά αγαπήσει!

Μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά Colore Colori ψάθες εδώ αλλά και τις προσφορές μας που ανανεώνονται συχνά με ένα κλικ εδώ. 

Πρακτικά οφέλη που έχουν μόνο οι Colore Colori ψάθες 

* ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ: Η εξαιρετικά καλή ποιότητα και επεξεργασία των νημάτων τα καθιστά αλέκιαστα σε καθημερινούς λεκέδες.Πόση αντίσταση; Δείτε εδώ
* ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΒΑΚΤΙΡΙΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Δεν αναπτύσσεται στατικός ηλεκτρισμός, για αυτό και δεν μαγνητίζονται χνούδια, μικροσωματίδια και σκόνη στην επιφάνεια της   ψάθας. Η αντιβακτηριδιακή προστασία εμποδίζει την ανάπτυξη αποικιών από ακάρεα, για μέγιστη προστασία της υγείας. Εύκολο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.
* ΑΝΕΞΙΤΙΛΟ: η τεχνοτροπία της ψάθας, την καθιστά ιδανική και σημεία που τη βλέπει ο ήλιος και για εξωτερικούς χώρους, αφού τα χρώματά της θα παραμείνουν ζωηρά και δεν θα   ξεθωριάσουν.
* ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ:  Η ψάθα mambo είναι ανθεκτική για τη διακόσμηση εξωτερικών χώρων. Η πλέξη της και τα νήματά της, δεν περιέχουν φυτικές ίνες Γιούτας, οι οποίες απορροφούν το νερό και συρρικνώνονται.
* ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Τα χρώματα αυτής της ποιότητας είναι σε συνδυασμό ζωηρών και γήινων αποχρώσεων.
* ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Οι ψάθες Colore Colori έχουν ελεγχθεί για τον οικολογικό προσανατολισμό τους καθώς και για την μη ύπαρξη επιβλαβών προς την υγεία ουσιών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γερμανικού ινστιτούτου Oeko-Tex Standard 100 και έχουν βραβευθεί με την πιστοποίηση 11.ΗΤΡ.94219 από το ινστιτούτο Hohenstein.
* ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ: Με υφαντό υπόστρωμα. 

Θέλετε κι άλλα;

Σας αρέσουν τα θέματα με διακόσμηση; Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα Colore Colori blog posts! Δείτε videos μας με τις ιδιότητες των χαλιών σε πραγματικές συνθήκες & ακολουθήστε μας στο Facebook!