Σκούπισμα χαλιών με ηλεκτρική σκούπα, αυτή η απλή διαδικασία

Το σκούπισμα είναι για πολλούς μια καθημερινή διαδικασία απαραίτητη για την καθαριότητα του σπιτιού. Άλλωστε και ποιος δεν θέλει το σπίτι του να μην είναι καθαρό; Ένα καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την υγεία και την ψυχολογία μας. Διαβάζοντας αυτές τις λίγες γραμμές, θεωρούμε πως το σκούπισμα είναι μια απλή υπόθεση. Δεν απαιτεί κάποια γνώση καθότι την ξέρουμε σαν απλή διαδικασία. Και όμως, όλοι μας κάνουμε αρκετά λάθη. Σαν αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε περισσότερη ώρα και κόπο για να καθαρίσουμε το σπίτι μας.

Παρατηρήσαμε, ερευνήσαμε και συγκεντρώσαμε 8 λάθη που κάνουμε κατά το σκούπισμα και τα αναλύουμε…

Σκούπισμα προς όλες τις κατευθύνσεις

Όταν σκουπίζουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, δεν έχουμε μια σταθερή πορεία στο χώρο. Έτσι, κατευθυνόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις αφήνοντας υπολείμματα. Το σωστό σκούπισμα γίνεται με κίνηση προς την μια κατεύθυνση. Στη συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε κατεύθυνση σκουπίζοντας προς την αντίθετη μεριά. Ξεκινάτε δηλαδή να σκουπίζετε πηγαίνοντας μόνο προς τα μπροστά και έπειτα κάνοντας στροφή 360 μοιρών προς τα πίσω.

Για παράδειγμα, όταν θέλετε να σκουπίσετε το πάτωμα του σαλονιού αρχίστε να σκουπίζετε μόνο προς τα μπροστά όλο το πάτωμα. Έπειτα προς τα πίσω και πάλι όλο το πάτωμα. Έτσι, δεν θα αφήσετε ίχνος σκόνης ή σκουπιδιού στην επιφάνεια.

Το ίδιο πρέπει να κάνετε και τους χειμερινούς μήνες για τα χαλιά σας. Ξεκινήστε σκουπίζοντάς το πρώτα κόντρα στο πέλος του. Έπειτα γυρίστε από την ανάποδη και σκουπίστε από την άλλη πλευρά για να επανέλθει και το πέλος στη θέση του.

Γρήγορο σκούπισμα

Η καθημερινή ζωή μας έχει μάθει να θέλουμε να κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς. Τις περισσότερες φορές αυτό δεν το αντιλαμβανόμαστε. Έτσι, έχουμε άγχος και οι καθημερινές μας κινήσεις είναι γρήγορες και νευρικές. Σίγουρα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα σαν να μας κυνηγάνε μιας και αυτό από μόνο του μας αγχώνει! Ανάμεσα σε αυτά είναι και το σκούπισμα. Κάντε το αργά, με το δικό σας ρυθμό & χωρίς βιασύνη ώστε να το κάνετε και καλύτερα. Το σημαντικότερο είναι πως θα παρατηρήσετε πως δεν θα είστε το ίδιο κουρασμένοι στη συνέχεια. Ο σωστός τρόπος είναι να σκουπίζετε με ευχαρίστηση και χωρίς βιασύνες. Στο τέλος, θα έχετε και καθαρότερο σπίτι αλλά και πιο ήρεμη καθημερινή ζωή!

Η σακούλα & το φίλτρο της σκούπας

Οι σακούλες της σκούπας είναι σχεδιασμένες με συγκεκριμένη χωρητικότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις αφήνουμε να γεμίζουν. Το συχνό άδειασμα της σακούλας ή η αλλαγή της έχει 2 οφέλη σημαντικά. Το πρώτο όφελος είναι πως η σκούπα σας θα αποδίδει σωστά όλες τις ώρες.  Μια γεμάτη σακούλα δεν δίνει πολλά περιθώρια στη σκούπα για την απόδοσή της. Έτσι, και το μοτέρ της σκούπας θα «κουραστεί» ώσπου μια μέρα θα πάψει να λειτουργεί. Σαν δεύτερο όφελος λοιπόν, έχουμε τη «μακροζωία της σκούπας». Πότε όμως είναι η προτεινόμενη αλλαγή ή άδειασμα της σακούλας; Όσο περίεργο ή υπερβολικό κι αν σας φανεί, οι ειδικοί συνιστούν να το κάνετε όταν είναι στα 2/3 γεμάτη.

Μην καθαρίζετε με βρώμικο φίλτρο. Το φίλτρο είναι πολύ σημαντικό για την απόδοση του αέρα ξανά στην ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε το φίλτρο όσο τακτικά αλλάζετε τη σακούλα της σκούπας. Αν όμως το φίλτρο σας δείχνει πάρα πολύ βρώμικο μάλλον έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσετε. Σε γενικές γραμμές αλλάζετε το φίλτρο κάθε 6 μήνες ή αφού αλλάξετε 6 σακούλες.

Τα αξεσουάρ της σκούπας

Σε όλες τις σκούπες, άσχετα με την αξία τους, υπάρχουν κάποια αξεσουάρ στη συσκευασία. Αρκετοί τα αμελούμε μιας και «κάνουμε τη δουλειά μας» με αυτό που μας βολεύει. Καταλήγουμε όμως να κάνουμε τη ζωή μας δυσκολότερη! Αλλάξτε το βασικό εξοπλισμό και βάλτε τα αξεσουάρ που είναι κατάλληλα για την αντίστοιχη επιφάνεια για σκούπισμα. Χρησιμοποιήστε το σωστό αξεσουάρ για τα χαλιά, το πάτωμα, τις γωνίες και γενικά όλες τις δύσκολες επιφάνειες.

Μετά το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα!

Άλλο ένα λάθος μεγάλο! Σκουπίζοντας και μετά ξεσκονίζοντας, ουσιαστικά ξανά λερώνουμε ό,τι καθαρίσαμε! Όλη η σκόνη από το ξεσκόνισμα καταλήγει και πάλι στο πάτωμα και τα χαλιά. Μην κουράζεστε άδικα και απλά ακολουθείστε τη σωστή σειρά!

Το σπίτι σκονίστηκε, πρέπει να καθαρίσω!

Η παρουσία σκόνης είναι για όλους μας σημάδι πως ήρθε πάλι η ώρα! Η βρωμιά και η σκόνη όμως, κατά το πρώτο στάδιο εμφάνισής τους, δεν είναι αντιληπτές. Όσο περνάνε οι μέρες όμως φροντίζουν να είναι! Επομένως, ακόμα και αν το σπίτι σας δείχνει να είναι καθαρό, δεν σημαίνει πως είναι! Αν μένετε μόνοι σας, και σας αρέσει να απολαμβάνετε και τον φρέσκο πρωινό ή βραδινό αέρα με ανοιχτά τα παράθυρα τότε 2-3 φορές τη βδομάδα είναι απαραίτητες για σκούπισμα. Μην ξεχνάτε πως η σκόνη είναι πολλές φορές υπεύθυνη για αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Οι ρυθμίσεις της σκούπας

Οι τελευταίες και πιο ακριβές σκούπες έχουν αισθητήρες και κάνουν αυτόματες ρυθμίσεις. Αν έχετε μια από αυτές τότε είστε τυχερές μιας και δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε. Οι περισσότερες σκούπες όμως έχουν ρυθμίσεις ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να σκουπίσετε. Προσέξτε να κάνετε τις σωστές αλλαγές μιας και άλλη είναι για ξύλινη επιφάνεια και άλλη για χαλί. Από την άλλη, ρυθμίστε το ύψος της σκούπας για να είναι πιο βολικό αλλά και για να έχει καλύτερη εφαρμογή στην επιφάνεια που καθαρίζετε.

Το καθάρισμα στα Colore Colori

Είτε επιλέξετε τα καλοκαιρινά χαλιά ψάθες ή κάποιο χειμωνιάτικο χαλί το σίγουρο είναι πως θα ξενοιάσετε και με τους καθαρισμούς. Ανθεκτικά και στους καθημερινούς λεκέδες ακόμα και στον ανεξίτηλο μαρκαδόρο, τα Colore Colori, μπορούν να καθαριστούν πανεύκολα! Πόσο εύκολα; Δείτε με ένα κλικ εδώ για μουστάρδα και εδώ για κόκκινο κρασί! Όλη η σειρά της Colore Colori είναι ειδικά σχεδιασμένη για ανθεκτικότητα και συμβολή στην υγεία όντας τα μόνα χαλιά στην Ελλάδα με πιστοποιημένες αντιαλλεργικές ιδιότητες από παγκόσμιους φήμης οργανισμούς.

Απολαύστε τη ζωή σας μαζί τους μιας και είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα με εγγύηση εφόρου ζωής για επισκευή κάτι που πιστοποιεί πως είναι φτιαγμένα για να αντέχουν. Διαβάστε για τα νέα καλοκαιρινά χαλιά Colore Colori εδώ  και δείτε τα εδώ

 

Σας αρέσουν τα blog posts μας;

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Μην ξεχάσετε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook και να δείτε όλη τη σειρά Colore Colori εδώ. Διαλέξτε και επισκεφθείτε το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα από τα 150 πανελλαδικά για να κάνετε ένα Colore Colori με τα μοναδικά προνόμιά του δικό σας!