Τι χρώμα χαλί ταιριάζει με γκρι σαλόνι;

Το γκρι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα για τα σαλόνια και όχι άδικα. Είναι ένα εύκολο χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και φέρνει ένα μοντέρνο στυλ στον χώρο. Μάλιστα, βγαίνει σε τόσες πολλές αποχρώσεις που εύκολα μπορεί κανείς να διαλέξει αυτήν που του ταιριάζει ανάμεσα σε πιο θερμούς ή πιο ψυχρούς τόνους.

Τι χρώμα χαλί ταιριάζει, όμως, σε ένα σαλόνι με γκρι χρώμα στους τοίχους, τα έπιπλα ή το δάπεδο; Οι επιλογές είναι πολλές, για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

Μονόχρωμοι τόνοι

μονοχρωμο χαλι

Το πρώτο πράγμα που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην επιλογή χαλιού είναι αν θα προτιμήσετε μονόχρωμο ή με μοτίβα. Αυτό έχει να κάνει με τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση του σαλονιού. Γενικά, οι μονόχρωμοι τόνοι προτείνονται, αν το σαλόνι έχει μια πληθωρική διακόσμηση με αρκετά έπιπλα και διακοσμητικά. Ή αν το δάπεδο, οι κουρτίνες, τα υφάσματα και τα μαξιλάρια στον καναπέ έχουν διάφορα μοτίβα, οπότε δεν θέλουμε να βγει ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.

Αν το σαλόνι έχει και άλλα χρώματα εκτός από το γκρι ή αν θέλετε μια διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα, τότε σας προτείνουμε ένα χαλί σε χρώμα, όπως:

  • μπεζ
  • λευκό
  • ιβουάρ
  • μαύρο (αλλά αυτό μόνο αν το χαλί είναι σχετικά μικρό και το σαλόνι μεγάλο και φωτεινό)

Αν πάλι θέλετε να τολμήσετε, ώστε να έχετε ένα χρωματιστό αισθητικό αποτέλεσμα για πιο χαρούμενο τόνο με πρωτότυπες πινελιές, τότε το γκρι ταιριάζει με χρώματα, όπως:

  • κίτρινο
  • γαλάζιο ή σκούρο μπλε ανάλογα με το μέγεθος του χαλιού και τη φωτεινότητα του χώρου
  • πορτοκαλί
  • φυστικί

Γενικά, το γκρι ταιριάζει εξαιρετικά με τα παστέλ χρώματα, αλλά και με ζωηρούς τόνους που φτιάχνουν μια έντονη οπτική αντίθεση. Ιδανικά, αν επιλέξετε ένα ιδιαίτερο χρώμα για το χαλί, καλό είναι αυτό να συμπληρώνεται και με αντίστοιχες πινελιές στα υφάσματα. Για παράδειγμα, ένα κίτρινο χαλί ταιριάζει πολύ όμορφα με ριγέ ή καρό μαξιλάρια στον καναπέ, τα οποία περιέχουν στα μοτίβα τους και αυτό τον τόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΧΡΩΜΑ ΧΑΛΙΑ

Χαλί με μοτίβα

χαλι με σχεδιο

Σε ένα minimal σαλόνι, το οποίο δεν είναι καθόλου παραφορτωμένο και διαθέτει λιτή επίπλωση, ένα μεγάλο χαλί με μοτίβα, όπως γεωμετρικά patterns ή ακόμα και floral ή αφηρημένα πολύχρωμα σχέδια, είναι μια εντυπωσιακή επιλογή που θα συμπληρώσει άριστα το μοντέρνο χαρακτήρα της διακόσμησης.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί ο βασικός του τόνος να είναι γκρι σε συνδυασμό με λευκά ή μπεζ στοιχεία, για να δέσει αρμονικά το σύνολο, αλλά ταυτόχρονα η όψη του χώρου να είναι φωτεινή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

 

Αφού καταλήξετε στο χρώμα, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε και για την υφή. Τα χαλιά με χαμηλό πέλος είναι άκρως μοντέρνα και δεν βαραίνουν καθόλου το σαλόνι ακόμη και στα μεγάλα τους μεγέθη. Από την άλλη, ένα χαλί shaggy με πλούσια υφή προσφέρει την αίσθηση της θαλπωρής και της ζεστασιάς. Ταυτόχρονα, είναι ιδανικό και για σπίτια με παιδιά, αφού παρέχει ασφάλεια με τη μαλακή σύνθεσή του.

Δείτε μια μεγάλη ποικιλία σε χαλιά άριστης ποιότητας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, για να τα συνδυάσετε καλαίσθητα με ένα γκρι σαλόνι.