Το χαλί ενισχύει το σπίτι σας

 

Παρέχει ζεστασιά και άνεση

Το χαλί παρέχει πραγματική θερμική αντίσταση. Σε ψυχρότερα κλίματα και εποχές διατηρεί τον αέρα ζεστό για περισσότερο χρόνο κι αυτό ωφελεί στη διατήρηση της ενέργειας .Το χαλί παρέχει επιπλέον άνεση για να καθίσετε ,να δουλέψετε, να παίξετε και δίνει στον χώρο μία επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς

Προσθέτει Ομορφιά και Στυλ

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες σχέδια και χρώματα χαλιών. Αυτό σημαίνει ότι η τελική σας επιλογή θα αντικατοπτρίζει τον τρόπο που θέλετε να διαμορφώσετε το χώρο σας. Χαλί μπορεί να είναι ένα ουδέτερο θεμέλιο ή μπορεί να είναι ένα κομβικό σημείο με ζωηρά χρώματα και ισχυρότερα πιο τολμηρά μοτίβα και υφές.

Βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα

Ένα νέο χαλί μπορεί να έχει χαμηλότερες εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων. Λειτουργεί πράγματι ως ένα παθητικό φίλτρο αέρα, παγιδεύει τη σκόνη και αφαιρεί τη γύρη και άλλα σωματίδια από τη ζώνη αναπνοής. Μελέτες σε άτομα με άσθμα και διάφορα αλλεργικά προβλήματα έχουν δείξει ότι το χαλί ή η μοκέτα βελτιώνουν τα συμπτώματα.

Μαλακώνει γλιστρήματα και πτώσεις

Το χαλί είναι ιδανικό διότι αμβλύνει τα βήματά μας, μειώνει τα γλιστρήματα και τις πτώσεις και ελαχιστοποιεί τους τραυματισμούς όταν τύχει να συμβούν. Το χαλί παρέχει προστασία ασφάλειας για όλη την οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και στα ηλικιωμένα άτομα.

Μειώνει τους θορύβους

Οι μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων, τα ηχεία και άλλα μοντέρνα ηχοσυστήματα κάνουν τα σπίτια μας ένα θορυβώδες μέρος. Το χαλί βοηθά ώστε να απορροφηθούν αυτοί οι ήχοι. Προσθέτοντας ένα ειδικό υπόστρωμα κάτω από το χαλί μειώνετε ο θόρυβος ακόμη περισσότερο. Το χαλί λειτουργεί επίσης ως ένα φράγμα του ήχου μεταξύ των ορόφων, βοηθώντας να εμποδίσει τη μετάδοση του ήχου στα από κάτω δωμάτια. Επίσης το χαλί βοηθά στο να συγκαλύψει τον ήχο στις σκάλες όταν το πόδι βρίσκεται σε συνεχή κίνηση