to-neo-xali-&-6-ofelh-pou-exei

Το χαλί και 6 οφέλη που έχει και δεν γνωρίζατε

Ένα νέο χαλί παρέχει πολλά και σημαντικά οφέλη για μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε λόγω της τεχνολογίας που διαρκώς συμβάλλει στην εξέλιξη. Εκτός από το βασικό λόγο που όλοι επιλέγουμε να στρώνουμε χαλιά στα σπίτια μας, στην πραγματικότητα έχουμε πολλούς άλλους που αγνοούμε κι όμως μας ευεργετούν. Ας δούμε με με μια μικρή ανάλυση τα 6 σημαντικότερα οφέλη του χαλιού.

Ψυχολογία από ένα νέο χαλί

Σαν εικόνα προσθέτει ομορφιά και στυλ.  Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά και διαφορετικά στυλ και χρώματα χαλιών. Αυτό σημαίνει ότι η  επιλογή σας θα αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να προσωποποιήσετε το χώρο διαβίωσης σας. Ειδικά ένα νέο χαλί μπορεί να είναι ένα ουδέτερο υπόβαθρο ή μπορεί να είναι ένα σημείο εστίασης με ζωντανά χρώματα και ισχυρότερα τολμηρά μοτίβα και υφές με την παρουσία του να βελτιώνει την ψυχολογία μας! 

“Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με προβλήματα άσθματος και αλλεργίας έχουν δει τα συμπτώματα να βελτιώνονται με το χαλί.” 

Εσωτερικός Αέρας 

Βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Το νέο χαλί είναι η χαμηλότερη διαθέσιμη πηγή που εκπέμπει VOC εντός χώρου. Τα VOC είναι  οργανικά χημικά που έχουν υψηλή τάση εξάτμισης σε κανονική θερμοκρασία δωματίου. Η υψηλή τάση εξάτμισής τους προκύπτει από ένα χαμηλό σημείο βρασμού, το οποίο προκαλεί μεγάλο αριθμό μορίων να εξατμιστούν από την υγρή ή στέρεη μορφή τους και να εισέλθουν στον περιβάλλοντα αέρα.

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν το χαλί ενεργεί ως παθητικό φίλτρο αέρα, παγιδεύοντας τη σκόνη, τη γύρη και άλλα σωματίδια αφαιρώντας τα από τη “ζώνη αναπνοής”. Πολύχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με προβλήματα άσθματος και αλλεργίας έχουν δει τα συμπτώματα να βελτιώνονται με χαλί στο χώρο. 

Kάποια από τα οφέλη που έχουν τα Colore Colori είναι:

  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ: Η καλή ποιότητα των νημάτων και η αντιλεκιαστική τους επεξεργασία καθιστούν εξαιρετικά εύκολο το να καθαρίζεται από λεκέδες.

  • ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Δεν αναπτύσσεται στατικός ηλεκτρισμός, γι’ αυτό και δεν μαγνητίζονται χνούδια, μικροσωματίδια και σκόνη στην επιφάνεια του χαλιού. Η αντιβακτηριακή προστασία τους, εμποδίζει να αναπτυχθούν αποικίες ακάρεων, για μέγιστη προστασία την υγείας.

  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Τα Colore Colori έχουν ελεγχθεί για τον οικολογικό προσανατολισμό τους καθώς και για την μη ύπαρξη επιβλαβών προς την υγεία ουσίων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γερμανικού ινστιτούτου Oeko-Tex Standard 100 και έχουν βραβευθεί με την πιστοποίηση 11.ΗΤΡ.94219 από το ινστιτούτο Hohenstein. Όταν αποκτήσετε Colore Colori απολαμβάνετε τα συνδυαστικά πλεονέκτηματα μιας υπέροχης αισθητικής και της ασφάλειας στο περιβάλλον διαβίωσης.

Ζεστασιά , Μόνωση & εξοικονόμηση ενέργειας 

Το χαλί παρέχει θερμότητα και άνεση. Σε ψυχρότερα κλίματα ή εποχές, διατηρεί το ζεστό αέρα περισσότερο. Σε θερμότερα κλίματα η καλοκαιρινή μορφή του χαλιού ,η ψάθα, διατηρεί το αέρα ψυχρότερο. Και στις 2 περιπτώσεις το χαλί διατηρεί το πλεονέκτημα εξοικονόμησης ενέργειας. Το χαλί μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μόνωση του εσωτερικού περιβάλλοντος.Παράλληλα μονώνει τα δάπεδα καθώς παρέχει ψυχολογική αίσθηση ζεστασιάς. 

Άνεση 

Το χαλί παρέχει επίσης ένα άνετο μέρος για να καθίσετε, να παίξετε ή να εργαστείτε και δίνει σε ένα δωμάτιο μια συνολική  αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης. 

Ασφάλεια 

Είναι ιδανικό για την ανάσχεση των βημάτων, τη μείωση των ατυχημάτων από γλιστρήματα και πτώσεις. Παρέχουν προστασία ασφαλείας για όλη την οικογένεια, ειδικά για τα νήπια και τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα. Στην περίπτωση δε, πτώσης, ελαχιστοποιεί τυχόν τραυματισμούς μιας και απορροφά σημαντικό μέρος της δύναμης που ασκείται στο σώμα.  

Ηχομόνωση 

Μειώνει τον παραγόμενο θόρυβο από τον ήχο και την φωτεινή εικόνα των τηλεοράσεων (ειδικά αυτών με μεγάλη οθόνη), τηλεφωνικές συνομιλίες, υπολογιστές και σύγχρονα συστήματα ήχου που πολλές φορές κάνουν τα σπίτια μας θορυβώδη.  

Βοηθάει στην απορρόφηση αυτών των ήχων. Σε ειδικές περιπτώσεις η προσθήκη ενός μαξιλαριού κάτω από το χαλί σας μειώνει τον θόρυβο ακόμη περισσότερο. Το χαλί λειτουργεί επίσης ως ηχητικό φράγμα μεταξύ των ορόφων βοηθώντας στην μείωση της μετάδοσης ήχου σε δωμάτια κάτω ορόφου ενώ και το χαλί στις σκάλες βοηθά στην κάλυψη του ήχου που παράγεται από τη συνεχή κίνηση ποδιών. 

Η πιο κατάλληλη στιγμή να πάρετε νέα χαλιά είναι τώρα! Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές Colore Colori μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και αποκτήστε νέα πατώντας εδώ!