Τρεις έξυπνες λύσεις να απομονώσετε το σπίτι σας από ενοχλητικούς θορύβους

Η ηχομόνωση του σπιτιού μας είναι βασική ανάγκη για έναν καλό ύπνο και μια ήρεμη και ποιοτική ζωή. Σε κάθε σπίτι παρατηρείται πως αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα είτε με θορύβους οι οποίοι εισέρχονται αν κατοικούμε πλησίον μίας μεγάλης λεωφόρου ή ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε κάποιο διαμέρισμα στο οποίο εξ αρχής δεν φροντίσαμε να το ηχομονώσουμε σωστά.

Υπάρχουν λύσεις όμως…

  • Βάλτε σιλικόνη. Για να το πετύχετε αυτό αγοράστε μία κόλλα σιλικόνης που είναι ειδική για αυτή τη δουλειά. Αυτή η «κόλλα», η οποία έχει μορφή σχεδόν όμοια με αυτή της κοινής σιλικόνης, μπορεί να τοποθετηθεί σε κενά του σπιτιού σας από τα οποία μπορεί να περνάει ο ήχος απ’ έξω προς τα μέσα αλλά και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Με τη βοήθειά της αποτρέπεται η μετάδοση του ήχου σε ποσοστό έως και 90% ενώ είναι εξαιρετικά οικονομική.
  • Αντικαταστήστε τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σας. Οι λεπτές εσωτερικές πόρτες επιτρέπουν τον ήχο να περνά πολύ πιο εύκολα, οπότε προτιμήστε πιο βαριές πόρτες και με προδιαγραφές ηχομόνωσης. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα καλύψτε τα σημεία που κάνει επαφή η πόρτα με την κάσα, κολλώντας ειδικά λάστιχα αυτοκόλλητα.
  • Χαλιά- μοκέτα. Η τοποθέτηση χαλιών και μοκετών σε ένα σπίτι εκτός από το ότι ζεσταίνουν το χώρο αποτελούν και πολύ καλές λύσεις ηχομόνωσης. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλύψτε όσο πιο μεγάλη επιφάνεια χώρου γίνεται. Ιδανικά, από τοίχο σε τοίχο.

Το φλέγον ζήτημα βέβαια είναι η σωστή επιλογή του χαλιού. Θα πρέπει στις προδιαγραφές να έχει την ένδειξη «δεν διαχέει τον ήχο» όπως απεικονίζεται εδώ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά σύμβολα ταξινόμησης ποιότητας.

Από τη συλλογή μας, χαλιά που δεν διαχέουν τον ήχο είναι τα Matrix , τα Deluxe, όλες οι σειρές Diamond , τα Lima και τα Rhapsody .

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά Σύμβολα Ταξινόμησης Ποιότητας. Δείτε εδώ για τις πιστοποιήσεις μας.