Αλέκιαστα

Κατά την διάρκεια της παραγωγής των Colore Colori, φροντίζουμε τα νήματα να περνούν από μια εξελιγμένη τεχνολογικά διαδικασία, που τους δίνει την δυνατότητα να μην απορροφούν άμεσα τον υγρό λεκέ, καθιστώντας τα χαλιά μας αλέκιαστα από καθημερινούς λεκέδες. Τα Colore Colori παραμένουν αλέκιαστα από λεκέδες όπως, γάλα, αναψυκτικά, καφέ, κρασί, χυμούς, ακόμη και από ανεξίτηλο μαρκαδόρο! Καθαρίζονται εύκολα, παρέχοντάς σας περισσότερο ποιοτικό χρόνο για να απολαύσετε το χώρο σας, παρέα με τους φίλους, να παίξετε ανέμελα με τα κατοικίδια ή τα παιδιά σας! Απολαύστε τη ζωή και το χαλί σας, χωρίς να ξοδεύετε περιττό χρόνο κ ενέργεια καθαρίζοντας!

*Σημαντικός παράγοντας είναι να αντιμετωπισθεί ο λεκές τα πρώτα λεπτά που παραμένει νωπός. Σε περίπτωση που ξεχαστεί και στεγνώσει, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και επιμονή για την αφαίρεσή του.

 

Πώς καθαρίζονται οι λεκέδες από τα χαλιά;

Απαιτείται άμεση παρέμβαση για την απομάκρυνση των λεκέδων, όταν είναι ακόμα φρέσκοι. Ανεξάρτητα από την ποσότητα και το είδος του λεκέ, χρησιμοποιήστε λευκό χαρτί κουζίνας, ταμπονάροντας πάνω στο λεκέ με κατεύθυνση από τα άκρα του λεκέ προς το κέντρο. Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις, καθώς υπάρχει κίνδυνος να απλώσετε τον λεκέ περισσότερο. Κάθε προσπάθεια καθαρισμού, πρέπει να γίνεται με καθαρό χαρτί, έως ότου απορροφηθεί ο λεκές.

Σε περίπτωση που έμειναν υπολείμματα του λεκέ στο πέλος του χαλιού, χρησιμοποιήστε άμεσα κάποιο σαμπουάν γενικής χρήσης ή σαμπουάν χαμηλού αφρού για χαλιά-μοκέτες, ακολουθώντας τις υποδείξεις και τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Δείτε τις συμβουλές φροντίδας χαλιών εδώ.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΛΕΚΕΔΩΝ

Λεκές

Καθαρισμός

Λάδι

Σαμπουάν και αν χρειαστεί, ξύδι και νερό.

Βούτυρο

Ζεστό σιδέρωμα (περίπου 60 Co) πάνω από ένα ύφασμα και μετά σαμπουάν με ξύδι και νερό.

Αυγό

Σαμπουάν με νερό

Καφές/αναψυκτικό

 Σαμπουάν με ξύδι και νερό.

Μπύρα

Σαμπουάν με ξύδι και νερό.

Αλκοόλ

Σαμπουάν με ξύδι και νερό.

Μαρμελάδα/μέλι

Χλιαρό νερό και πανί.

Τσίχλα

Καθαρίστε με ειδικό προϊόν για αφαίρεση λεκέδων, καλύψτε με πάγο μέχρι να σκληρύνει η τσίχλα, αφαιρέστε την με μαχαίρι ή κουτάλι, παρατηρώντας την κατεύθυνση της ίνας.

Κόλα μοκέτας

Αφαιρέστε αμέσως με ασετόν ή αλκοόλ.

Κραγιόν

Σαμπουάν με νερό και οινόπνευμα, αν χρειαστεί.

Βερνίκι

Μαλακώστε με ασετόν και μετά ξεβγάλτε με νερό.

Λάσπη

Αφήστε να στεγνώσει. Έπειτα βούρτσισμα και ηλεκτρική σκούπα.

Γράσο

Ρίξτε καθαρό αλκοόλ, αφήστε να εξατμιστεί και μετά καθαρίστε με σαμπουάν, ξύδι και νερό.

 

Colore Colori, Ξέρεις Που Πατάς!