Συχνές ερωτήσεις

Κόβουμε τα χαλιά – μοκέτες σε όποια διάσταση θέλετε

Η εταιρία μας με γνώμονα την άψογη εξυπηρέτηση των καταναλωτών επάνδρωσε το τμήμα διαχείρισης παραγγελιών με νέα σύγχρονα μηχανήματα .

Τώρα παρέχουμε τη δυνατότητα να μπορείτε να αποκτήσετε τα χαλιά ( εκτός των έτοιμων τυπικών διαστάσεων ) σε όποια διάσταση θέλετε . Επενδύσαμε σε νέα σύγχρονα μηχανήματα για ν’ αλλάξουμε τα δεδομένα .

Διαχειριζόμαστε πολύ μεγάλα τόπια χαλιών (4 μέτρα πλάτος με 25 μέτρα μήκος ) μέσα στα όρια αυτώντων διαστάσεων των τοπιών . Κόβουμε με ακρίβεια την ιδανική διάσταση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του δικού σας χώρου .

Η σειρά colore- colori εμπλουτίστηκε με νέα collection από μοντέρνα χαλιά με σχέδια ( μοτίβα) σχεδιασμένα από εξειδικευμένους designers.

Προσαρμοσμένα στη λογική να κόβονται σε διαφορετικές διαστάσεις και κάθε ένα από αυτά να είναι εντυπωσιακά ισορροπημένο μοναδικό χαλί.

Τοποθετούμε ρέλι σε όλες τις ποιότητες χαλιών/μοκετών μέσω των πιο σύγχρονων, ειδικών μηχανών ρελιάσματος.

Ανάλογα με το ύψος πέλους του χαλιού/μοκέτας χρησιμοποιείται διαφορετικός τύπος μηχανής.

Επιπλέον, η τοποθέτηση ρελιού γίνεται πάνω σε ειδικούς πάγκους αέρος για να μειώνεται η βαρύτητα που έχει ως αποτέλεσμα το ρέλι να γίνεται παντού ομοιόμορφο και συμπαγές.

www.gut-ev.org , www.pro-dis.info , www.oeko-tex.com

Σήμερα περισσότερο από ποτέ , οι καταναλωτές αναλύουν σε συνιστώσες όσον αφορά τα περιβαλλοντολογικά θέματα όταν είναι να αγοράσουν .Θέλουν να είναι σίγουροι εάν ένα προϊόν είναι περιβαλλοντικά ασφαλές να χρησιμοποιηθεί και εάν έγινε σύμφωνα με πρότυπα «φιλικά προς το περιβάλλον» . Τα χαλιά δεν εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα.

GUT (www.pro-dis.info) και OEKO –TEX STANDART 100 (www.oeko-tex.com) είναι Ευρωπαϊκοί οίκοι δοκιμών. Δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτικού κοινού και των απαιτήσεων του για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (χαλιά μοκέτες ) χωρίς επιπτώσεις στην υγεία , για ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης.

Το Gut και το Οeko –Tex είναι κάτι περισσότερο από μια νέα ετικέτα στα χαλιά – μοκέτες.

Είναι το ορατό σημάδι μιας ανανεωμένης εμπιστοσύνης στον τάπητα. Δεσμεύονται να είναι φιλικά προς τον χρήστη και φιλικά προς το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ταπήτων ( χαλιά – μοκέτες ) , από την παραγωγή στην εγκατάσταση και από την χρήση στην ανακύκλωση . Τα πρότυπά τους για τις πρώτες ύλες , τις πρόσθετες ουσίες και τις διαδικασίες παραγωγής είναι μοναδικά στην Ευρώπη.

Η πιστοποίηση ποιότητας είναι τα αποτελέσματα της επιθεώρησης μια σειρά από τεστ που έγιναν για την καταναλωτική ασφάλεια στα χαλιά /μοκέτες των βιομηχανιών που επέλεξαν να συμμορφωθούν κάτω από τις απαιτήσεις των προτύπων που έχουν καθιερωθεί και έχουν δείξει ότι αυτά τα αγαθά πληρούν τις προϋποθέσεις να είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον χωρίς επιβλαβείς ουσίες. Η εντατική δοκιμή προϊόντων στις χημικές ουσίες και τις εκπομπές είναι η βάση για την καταναλωτική ασφάλεια.

Τεστ δοκιμών Gut για επιβλαβείς ουσίες
A) Λίστα ουσιών (πενταχλωροφαινόλη, οξικό άλας βινυλίου, φορμαλδεϋδη, επικίνδυνα φυτοφάρμακα, βουταδιένιο, χλωρίδιο βινυλίου)
Β) Εκπομπές με ανοχές κατώτατων ορίων για τολουόλιο, στυρόλιο, 4-vinyl-cyclohexene (χημικό συστατικό σε εποξικές ρητίνες), 4-phenylcclohexene, αρωματικούς υδρογονάνθρακες, πτητικά οργανικά συστατικά.
Γ) Νέα μυρωδιά.

Αποτελέσματα
Το προϊόν πιστοποιείται όταν πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια των τεστ.
Α) Δεν ανιχνεύθηκαν επικίνδυνες ουσίες.
Β) Οι εκπομπές δεν έχουν υπερβεί τα κατώτατα όρια.
Γ) Δοκιμή μυρωδιάς: πέρασε.

Το προϊόν (χαλί–μοκέτα)  καταχωρείται και παίρνει ένα μοναδικό νούμερο από την GUT (www.pro-dis.info). Με αυτό το νούμερο ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής μπορεί να κάνει έλεγχο εγκυρότητας μπαίνοντας στο site : www.pro-dis.info.

Πιστοποίηση Οeko – Tex Standard 100
Η πιστοποίηση και η έγκριση είναι πάντα σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Oeko – Tex Standard 100 κάτω από μια σειρά εκτεταμένων εργαστηριακών ελέγχων.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν περιλαμβάνουν μόνο τις επικίνδυνες και απαγορευμένες ουσίες αλλά και εκείνες που θεωρούνται επιβλαβείς για τη υγεία του ανθρώπου, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές έρευνες. Οι δοκιμές αυτές έχουν δείξει ότι τα προϊόντα καλύπτουν τις ανθρώπινες οικολογικές απαιτήσεις των προτύπων που έχουν καθιερωθεί προς το παρόν για τους τάπητες (χαλιά – μοκέτες) χωρίς επιπτώσεις στην υγεία.

Οι απαγορευμένες αυτές ουσίες οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου ελέγχονται στα εργαστήρια με βάση την έκθεση δοκιμής προκειμένου να χορηγηθεί η πιστοποίηση Oeko – Tex Standadr 100. Το προϊόν καταχωρείται και παίρνει ένα μοναδικό νούμερο πχ. 11HTR 94219 από τον οίκο δοκιμών Hohenstein. Με αυτό το νούμερο ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής μπορεί και κάνει έλεγχο εγκυρότητας μπαίνοντας στο site www.oeko-tex.com

Τεστ δοκιμών Hohenstein για επιβλαβείς ουσίες.

  • Συγκεκριμένες κατηγορίες αζωχρωμάτων *
  • Καρκινογόνες και αλλεργιογόνες βαφές
  • Φορμαλδεύδη*
  • Φυτοφάρμακα
  • Χλωριωμένες φαινόλες
  • Χλωρο-οργανικά βενζόλια και τολουόλες
  • Βαρέα μέταλλα
  • Συνολικός μόλυβδος (Pb) και κάδμιο (Cd)
  • Perfluorooctane sulfonates (PFOS), perfluorooctanic acid (PFOA)
  • Εντομοκτόνες ενώσεις (TBT και DBT)
  • Φθαλικά*
  • Οργανοκασσιτερικές ενώσεις
  • Βιολογικά δραστικά και φλογοεπιβραδυντικά προϊόντα (αναφέρονται σε ειδικές διατάξεις).

* Ελεγχόμενοι δια νόμου παράμετροι στην Ευρώπη.

Oι κάτοχοι των πιστοποιητικών για τα οποία εκδόθηκε μία δήλωση συμμόρφωσης σύμφωνα με το ISO 17050-1 , είναι κάτω από την υποχρέωση να χρησιμοποιούν την ένδειξη Oeko –Tex μόνο στα συνδεόμενα με τα προϊόντα που προσαρμόζονται με το δείγμα που δοκιμάστηκε αρχικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREEN LABEL PLUS
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές αναλύουν σε συνιστώσες όσον αφορά τα περιβαλλοντολογικά θέματα όταν είναι να αγοράσουν .Θέλουν να είναι σίγουροι εάν ένα προϊόν είναι περιβαλλοντικά ασφαλές να χρησιμοποιηθεί και εάν έγινε σύμφωνα με πρότυπα «φιλικά προς το περιβάλλον». Τα χαλιά δεν εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα.

Το αμερικάνικο Ινστιτούτο χαλιών και μοκετών (CRI) ελέγχει πάνω από το 95% του συνόλου των παραγωγών χαλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το CRI συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή και διακίνηση χαλιών – μοκετών για να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των καταναλωτών και να τους δείξει πώς τα εν λόγω προϊόντα δημιουργούν ένα καλύτερο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Green Label Plus, έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει και να παρέχει εξασφαλίσεις ότι τα χαλιά – μοκέτες πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια για χαμηλές εκπομπές χημικών και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Αρχικά, εγγυόμαστε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές κάθε προϊόντος που παρουσιάζεται στο site είναι απολύτως ακριβείς, όπως:

  • Βάρος του τελικού διαμορφωμένου χαλιού /μοκέτας / m2
  • Bάρος νήματος / m2
  • Ύψος πέλους
  • Σύνθεση του νήματος
  • Κατηγορία χρήσης
  • Κατασκευή υποστρώματος
  • Πιστοποίηση ποιότητας από Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα (www.pro-dis.infowww.oeko-tex.com)

Τα εικονίδια (σύμβολα) που κάθε ένα αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό τεχνικό χαρακτηριστικό που πληροφορεί και περιγράφει την απόδοση του χαλιού/μοκέτας ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιβαλλοντικές χρήσεις .

Μερικά από αυτά είναι:

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω τεχνικές προδιαγραφές ακολουθούν και περιγράφονται στην κάθε κατηγορία χαλιού/μοκέτας, εγγυόμαστε ότι είναι απολύτως ακριβείς και δεσμευόμαστε για την ορθότητα της περιγραφής.

Τέλος, σε περίπτωση που το προϊόν αγοράστηκε από την εταιρεία της και δεν πληροί της προδιαγραφές που περιγράφονται, δηλώνουμε ρητά πως έχουμε την ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να προβούμε στην άμεση αντικατάσταση του χαλιού/ μοκέτας.

Tα προϊόντα της σειράς colore colori διανέμονται κατόπιν παραγγελίας μέσα από το δίκτυο 300 καταστημάτων και αποκλειστικών αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα.

Για να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα σε εσάς, παρακαλούμε να επιλέξετε το πεδίο «Δίκτυο Συνεργατών» και στη φόρμα με τίτλο «εισάγετε περιοχή» πληκτρολογήστε την πόλη στην οποία βρίσκεστε. Στη συνέχεια κάνοντας κλικ τη λέξη «αναζήτηση» θα παρουσιαστεί μπροστά σας μια λίστα των καταστημάτων που εδρεύουν στην περιοχή σας, συνοδευόμενα με την αναφορά των πλήρη στοιχείων τους, όπως διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Εγγύηση Αντικατάστασης
Ισχύει για 2 έτη από την ημέρα αγοράς*

Α) Από ξεθώριασμα των χρωμάτων
Β) Από ξήλωμα νημάτων στο πέλος του χαλιού
Γ) Από κλοπή
Δ) Από ολική καταστροφή από φωτιά

Από τις περιπτώσεις  Α, Β εξαιρείται η εγγύηση όταν:
– η αλλοίωση των χρωμάτων έχει προέλθει από φυσιολογική φθορά λόγω χρήσης
– έχει υπάρξει πλημμελή συντήρηση του χαλιού
– από τυχαίο γεγονός (συνέπεια αμέλειας) προκάλεσε φθορά στο πέλος και το υπόστρωμα του χαλιού

Στην περίπτωση  Γ, η αντικατάσταση του χαλιού (από κλοπή) πραγματοποιείται κατόπιν παρουσίασης του εγγράφου της αστυνομίας που βεβαιώνει την διάρρηξη συνέπεια κλοπής.

Στην περίπτωση Δ, η αντικατάσταση τα χαλιού (από ολική καταστροφή από φωτιά) πραγματοποιείται κατόπιν παρουσίασης του πορίσματος από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία που έχει επιληφθεί του γεγονότος.

Εγγύηση επισκευής
Ισχύει για όσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιείτε το χαλί – μοκέτα (εφ όρου ζωής).

Α) Περιλαμβάνει τη  δωρεάν  επιδιόρθωση (επισκευή) του ρελιού του χαλιού – μοκέτας  που έχετε αποκτήσει από τη σειρά  colore – colori  και ξηλώθηκε από οποιαδήποτε λόγο και αιτία.
Β) Περιλαμβάνει τη δωρεάν κοπή  χαλιού – μοκέτας σε μικρότερες διαστάσεις και την τοποθέτηση εκ νέου ρελιού περιμετρικά.

* Για να είναι σε ισχύ οι εγγυήσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει συμπληρωθεί από τον αγοραστή η φόρμα εγγυήσεων με τα απαραίτητα στοιχεία που θα ζητηθούν στο site της εταιρείας μας www.colorecolori.gr.

Επίσης για να είναι δυνατή η επισκευή του χαλιού – μοκέτας θα πρέπει  να είναι σε καλή κατάσταση (να υπάρχει περιθώριο για να επαναχρησιμοποιηθεί), να έχει σκουπιστεί καλά με ηλεκτρική ή να έχει καθαριστεί από εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο.