Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας μέσα στο σπίτι, για να διατηρήσετε το χαλί σας καθαρό.

Αν έχετε αποκτήσει ένα καινούριο κουτάβι , θα είναι δύσκολο να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε την εκπαίδευση για τη συμπεριφορά του μέσα στο σπίτι .

Τα Colore Colori επενδύουν στην απόλαυση του χαλιού σας και τη διατήρηση του βιωτικού σας επιπέδου. Για αυτό, έψαξαν για εσάς και επικοινώνησαν με έναν από τους καλύτερους κτηνιάτρους που εδρεύει στη Γεωργία, τον Chris Stearns όπως και την επαγγελματία συμπεριφοριστή σκυλιών Stephanie Daughtrey, οι οποίοι είναι εδώ για να σας δώσουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να είναι υπομονετικοί, αισιόδοξοι και εφοδιασμένοι με γνώση και τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού κι έτσι η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη!

 

Εδώ είναι κάποιες συμβουλές:

 

1.    Γνωρίστε τι πυροδοτεί να κάνουν την ανάγκη τους

Εναύσματα είναι συνήθως τα συναισθήματα του ενθουσιασμού, (όπως όταν έρχεται κάποιος επισκέπτης) και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όπως αφού έχει ξυπνήσει ή αμέσως πριν τον ύπνο. Τα κουτάβια χρειάζονται να ενεργηθούν μετά το φαγητό ή ποτό συνήθως μέσα σε 15 λεπτά.

 

 

2.    Καθιερώστε μια ρουτίνα

Βρείτε ένα συγκεκριμένο σημείο στο εξωτερικό του σπιτιού έτσι ώστε το κουτάβι σας να εντοπίσει που θα πρέπει να ενεργείται. Ξεκινήστε με λουρί το περπάτημα του κουταβιού μέχρι εκείνο το σημείο ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί εκεί και να μην σπαταλάει χρόνο παίζοντας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο του να τον κρατήσετε με το λουρί και στο εσωτερικό του σπιτιού. Αν ο ίδιος αρχίσει να παίρνει στάση για να ουρήσει, χειροκροτήστε ή κάντε έναν απότομο ήχο ώστε να σταματήσει την πράξη αυτή. Μπορείτε να τον μεταφέρετε έως το εξωτερικό του σπιτιού για να τελειώσει  κι έπειτα να τον επαινέσετε.

 

Δώστε τους μία λιχουδιά όταν επιστρέφουν από το γιογιό όπου τους έχετε τοποθετήσει έξω ενισχύοντας έτσι την καλή συμπεριφορά του κουταβιού και δείχνοντας του ποια είναι τα δικαιώματά του, επαινέστε το με ένα χαρούμενο τόνο της φωνής.

 

3.    Αποφύγετε τα ατυχήματα στο εσωτερικό του σπιτιού

Τα κουτάβια χρειάζεται να βρίσκονται στο εξωτερικό του σπιτιού για την ανάγκη τους κάθε 1-2 ώρες. Είναι αρμοδιότητα του ιδιοκτήτη για το αν θα παρέχει στο κουτάβι άφθονο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλιώς αν αφεθεί χωρίς προσοχή για μεγάλα χρονικά διαστήματα το κουτάβι θα βρει ένα μέρος ώστε να ουρήσει.

Αν το κουτάβι είναι κοντά σε υπνοδωμάτια ή σε κάποιο δωμάτιο με μωρό κλείστε τις πόρτες ώστε να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε μη εξερευνώμενους χώρους.

 

4.    Καθαρίστε την ακαταστασία άμεσα

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τόσο το λεκέ όσο και την οσμή έτσι ώστε το κουτάβι να μην χρησιμοποιήσει το σημείο ως δείκτη αρώματος για μελλοντικά ατυχήματα. Ξεκινήστε με ταμπονάρισμα ή ξύσιμο με κουτάλι για να αφαιρέσετε στερεά ή υγρά . Στη συνέχεια, περιποιηθείτε το χάος από έναν λεκέ ή μία οσμή ρίχνοντας μαλακό αφρώδες καθαριστικό με νερό και αφαιρώντας το με την τεχνική που θα δείτε, ΕΔΩ.

Αν το χαλί σας είναι βαθιά λερωμένο από πολλά απλά ατυχήματα και βρώμικο από τις πατημασιές του κουταβιού, μπορεί να θέλετε να εξεταστεί η πρόσληψη ενός επαγγελματία καθαριστή ταπήτων. Για τα άτομα με αλλεργίες, συχνό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και τακτικοί προγραμματισμοί καθαρισμού κι έτσι θα αφαιρεθούν όλα σχεδόν τα ενσωματωμένα αλλεργιογόνα.

 

5.    Στειρώστε ή ευνουχίστε το κατοικίδιο σας

Τα στειρωμένα σκυλιά συνήθως ουρούν μέσα στο σπίτι ως ένδειξη ότι η περιοχή τους ανήκει , αυτό είναι κάτι που κάθε άνθρωπος όπου φροντίζει κατοικίδια ζώα θα πρέπει να εξετάσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας για την κατάλληλη στιγμή στείρωσης του σκυλιού σας.

 

…Και απολαύστε τα παιχνίδια με το καινούριο σας κουτάβι!!!