ενα ή περισσοτερα χαλια

Πώς να κάνετε το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος με τα κατάλληλα χαλιά

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα δωμάτιο στο σπίτι τους που θα ήθελαν να ήταν μεγαλύτερο. Ακόμα και όταν δεν μπορείτε να μεγεθύνετε φυσικά τον χώρο, υπάρχουν τρόποι, για να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου μέσω της χρήσης σωστά επιλεγμένων στοιχείων διακόσμησης. Το χαλί είναι ένα από αυτά τα στοιχεία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές, για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί, ώστε το σαλόνι σας ή κάποιο άλλο δωμάτιο στο σπίτι σας να μοιάζει πιο ανοιχτόκαρδο.

 

Μοκέτα

Η εγκατάσταση μοκέτας από τοίχο σε τοίχο σε ένα δωμάτιο προσφέρει οπτική συνέχεια, κάτι που έχει θετικές συνέπειες στο πόσο μεγάλος φαίνεται ο χώρος. Αν έχετε πολλά χαλιά, τα οποία αφήνουν μεγάλα κενά μεταξύ τους και αποκαλύπτουν το δάπεδο από κάτω, το μάτι σταματάει σε αυτά τα κενά και ο χώρος μοιάζει να διακόπτεται. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερος και πιο κουραστικός. Αντίθετα, ένα ενιαίο χαλί σε στυλ μοκέτας φέρνει το ακριβώς αντίθετο οπτικό αποτέλεσμα.

 

moketa

 

Συμβουλές για χαλιά περιοχής

Εφόσον η μοκέτα δεν ανήκει στις πιθανές επιλογές σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δωμάτιο ένα μεγάλο χαλί περιοχής. Το κλειδί για να ταιριάξει αυτό στο χώρο, είναι να χρησιμοποιήσετε το σωστό μέγεθος. Ένα κοινό λάθος διακόσμησης που γίνεται συχνά είναι να επιλέγει κανείς ένα χαλί πολύ μικρό, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται ασταθές και κατακερματισμένο.

Το ακριβές μέγεθος του χαλιού που είναι το ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο θα εξαρτηθεί κυρίως από την τοποθέτηση των επίπλων. Να θυμάστε πάντα ότι όλα τα έπιπλα σε ένα δωμάτιο πρέπει να βρίσκονται πάνω από το χαλί. Εάν δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τοποθετήστε τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια των μεγαλύτερων επίπλων πάνω στο χαλί.

 

xalia perioxis

 

Χρώμα

Είναι γνωστό ότι τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος από ό,τι τα σκούρα χρώματα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να τοποθετήσετε λευκό χαλί σε όλο το σπίτι σας. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας χρώμα, απλά σε πιο ανοιχτούς τόνους. Οι ανοιχτές αποχρώσεις αντανακλούν περισσότερο το φως του ήλιου ή το τεχνητό φως της λάμπας και κατ’ επέκταση σας κάνουν να αισθάνεστε ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

 

χαλια με διαφορετικα μοτιβα

 

Σχέδιο

Τα μονόχρωμα χαλιά είναι η πιο ασφαλής επιλογή για μικρά δωμάτια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο χαλί με σχέδιο. Απλώς, θα πρέπει το μέγεθος του μοτίβου να είναι κατάλληλο για το μέγεθος του δωματίου. Ο κανόνας λέει ότι τα μεγαλύτερα μοτίβα είναι για μεγαλύτερα δωμάτια. Από την άλλη, αυτός ο κανόνας δεν είναι απαράβατος, αφού εξαρτάται και από τον ελεύθερο χώρο που υπάρχει συνολικά. Για παράδειγμα, ένα μικρό δωμάτιο που δεν διαθέτει πολλά έπιπλα μπορεί να χειριστεί ένα χαλί με μεγάλα σχέδια, ενώ ένας μεγάλος χώρος γεμάτος με έπιπλα μπορεί να απαιτεί χαλί με μικρότερα μοτίβα.

xali me sxedio

 

 

Βρείτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε χαλιά με σχέδια ή μονόχρωμα χαλιά αυτό που θα αναδείξει ιδανικά τον χώρο σας!