καλοκαιρινα χαλια

Καλοκαιρινά χαλιά: 4 πλεονεκτήματα σε σχέση με το γυμνό δάπεδο

Το καλοκαίρι όλοι μαζεύουμε τα χαλιά, καθώς νιώθουμε ότι μας ζεσταίνουν και δεν τα χρειαζόμαστε στο σπίτι μας. Τα πλένουμε, τα συσκευάζουμε και τα αποθηκεύουμε, μέχρι να νοσταλγήσουμε ξανά τη θαλπωρή τους το φθινόπωρο.

Και κάπως έτσι το σπίτι μένει άδειο και κάπως ψυχρό, δείχνοντας έντονα την έλλειψή τους. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Προφανώς, κανείς δε θέλει να έχει μια φλοκάτη μέσα στο σπίτι του εν μέσω καύσωνα. Ευτυχώς, υπάρχουν και τα καλοκαιρινά χαλιά, τα οποία δεν ζεσταίνουν καθόλου το σπίτι και έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το γυμνό δάπεδο.

Διαβάστε παρακάτω γιατί να τα επιλέξετε και τι να προσέξετε στην αγορά τους.

Στυλ και χρώμα

Σε κανέναν δεν αρέσει η άδεια αίσθηση που αφήνουν τα χαλιά όταν τα μαζεύουμε τους θερινούς μήνες. Το δάπεδο δείχνει ψυχρό και ο χώρος μοιάζει να μην έχει χαρακτήρα. Τα καλοκαιρινά χαλιά βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ώστε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο και αναδεικνύει το στυλ του. Μονόχρωμα χαλιά σε γήινους τόνους, πολύχρωμα χαλιά με μοτίβα και έντονες αποχρώσεις σας δίνουν έναν καμβά, για να δημιουργήσετε την εικόνα που θέλετε για το σπίτι σας.

Ασφάλεια

Ένα γυμνό δάπεδο, ειδικά σε ένα σπίτι με παιδιά, είναι άκρως επικίνδυνο για πτώσεις και ατυχήματα. Τα χαλιά προσφέρουν μια σημαντική ασπίδα προστασίας ενάντια σε πιθανά χτυπήματα, εφόσον βέβαια δεν ολισθαίνουν λόγω πολύ μικρού βάρους. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να τοποθετηθεί κάποια αντιολισθητική προστασία στο υπόστρωμα τους. Διαφορετικά, θα γλιστράνε και θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτή την παράμετρο.

Προστασία του δαπέδου

Αντίστοιχα, τα χαλιά προστατεύουν και το δάπεδο. Όταν μιλάμε για ξύλινο δάπεδο, τότε οι γρατζουνιές από τα παπούτσια και την μετακίνηση επίπλων είναι συχνό φαινόμενο. Επίσης, σε δάπεδα με πλακάκια, ειδικά αν αυτά δεν έχουν εγκατασταθεί απόλυτα σωστά, υπάρχει περίπτωση να σπάσουν αν πέσει πάνω τους κάποιο βαρύ αντικείμενο, κάτι που έχει σημαντικό κόστος αντικατάστασης.

Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν με τα χαλιά. Επίσης, τα χαλιά κουζίνας μπορούν να προστατεύσουν το δάπεδο από καψίματα και πτώση υλικών, όπως για παράδειγμα καυτό λάδι.

Ηχομόνωση

Τα χαλιά προσφέρουν σημαντική ηχομόνωση σε ένα δωμάτιο τόσο από τα βήματα και τις ομιλίες όσο και από πιθανές πτώσεις αντικειμένων. Έτσι, είναι πολύ χρήσιμα για τη μείωση του θορύβου σε σπίτια με παιδιά και πολύ κόσμο.

Χαρακτηριστικά καλοκαιρινών χαλιών

Για να έχουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, τα καλοκαιρινά χαλιά θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Να μπορούν να πλυθούν και να μη λεκιάζουν.
  • Να είναι αντιβακτηριδιακά, για να μη συγκεντρώνουν στην επιφάνειά τους επικίνδυνα μικρόβια.
  • Να είναι υποαλλεργικά, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Δείτε τη μεγάλη ποικιλία του Colore Colori σε καλοκαιρινά χαλιά άριστης ποιότητας σε  προσιτές τιμές.