Boho χαλί

Πώς να φτιάξετε ένα boho chic στυλ στο σπίτι σας με πολύχρωμα χαλιά

Η boho διακόσμηση ή το boho στυλ είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Αντανακλάται με έναν ιδιαίτερο τρόπο και στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Ο αυθορμητισμός, η αντισυμβατική στάση που δεν υποκύπτει σε κανόνες, η έμπνευση και η χαρά της ζωής. Αυτά, είναι τα βασικά στοιχεία του που μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σας σε μια όαση χρωμάτων και διαφόρων στοιχείων.

Το mix’ n’ match βρίσκεται στην καρδιά της boho διακόσμησης. Οπότε σας δίνει μεγάλη ελευθερία στο πώς θα συνδυάσετε τα διάφορα υλικά και στοιχεία. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλες αλλαγές, για να το πετύχετε. Αρκεί να δώσετε προσοχή σε μερικά αντικείμενα που έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν ακόμα και το πιο βαρετό σαλόνι σε έναν ξεχωριστό χώρο που δεν θα περνάει απαρατήρητος.

Τα χαλιά παίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτή τη μεταμόρφωση. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις κυριότερες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε, για να πετύχετε την τέλεια boho διακόσμηση υψηλής αισθητικής στο σπίτι σας με χαλιά διαφόρων χρωμάτων και υφών.

Χρώματα Boho διακόσμησης

Χρώματα Boho διακόσμησης

Το boho είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το χρώμα! Τα καλά νέα είναι ότι έχετε τεράστια ελευθερία στο είδος και τον συνδυασμό των χρωμάτων. Υπάρχει ένας γενικός κανόνας ότι καλό είναι να προτιμώνται τα ζεστά χρώματα, τα οποία παραπέμπουν απευθείας στη φύση.

Έτσι, μπορείτε να παίξετε με ουδέτερες αποχρώσεις. Μερικές είναι το καφέ, το μπεζ και η τερακότα. Όμως θα πρέπει να βάλετε και ζωηρές αποχρώσεις που θυμίζουν τη χρωματική πανδαισία της φύσης. Κόκκινο, φούξια, πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί είναι χρώματα που ταιριάζουν με τους ζεστούς τόνους και αποτυπώνουν τη boho διακόσμηση & το boho lifestyle.

 

Μοτίβα και σχέδια

Μοτίβα και σχέδια

Ακριβώς όπως και με τα χρώματα, έτσι μπορείτε να παίξετε και με τα μοτίβα των χαλιών. Η υπερβολή και οι έντονες μίξεις είναι χαρακτηριστικό του boho! Επομένως μπορείτε να έχετε παραπάνω χαλιά με διαφορετικά μοτίβα.

Καλό είναι, γενικά, να αποφύγετε τις αυστηρές γεωμετρικές γραμμές. Ο λόγος είναι παραπέμπουν σε πιο minimal στυλ και να κινηθείτε προς μοτίβα, όπως tribal και floral. Ακόμα και ένα παλιό παραδοσιακό χαλί με ανατολίτικα μοτίβα μπορεί κάλλιστα να βρει τη θέση του σε ένα boho chic σαλόνι, θυμίζοντας κάτι από την εξωτική μαγεία του Μαρόκου.

Το σίγουρο είναι ότι μπορείτε να καλύψετε εντελώς το δάπεδο με διάφορα χαλιά. Μπορείτε να έχετε ένα μεγάλο χαλί και γύρω του πολλά μικρότερα. Αυτά, μπορούν να είναι μάλιστα σε διάφορα σχέδια, όπως στρογγυλά, τετράγωνα, μακρόστενα, runner κλπ.

Υφές για Boho διακόσμηση

Υφές για Boho διακόσμηση

Οι πλούσιες υφές είναι επίσης χαρακτηριστικό του boho, οπότε προτείνουμε φλοκάτες και shaggy χαλιά που θα δημιουργήσουν την αίσθηση της θαλπωρής και τη φυσικής διάθεσης στον χώρο. Βέβαια, ακριβώς επειδή το mix’ n’ match όχι απλά επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται, μπορείτε να αφήσετε και κάποιο χαλί απλό, με κοντό πέλος, χωρίς κρόσσια και άλλα στοιχεία.

Όλα αυτά μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με διάφορα υφάσματα και καλύμματα στο σαλόνι, όπως δέρμα και βελούδο, ενώ τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια θα συμπληρώσουν τη μαξιμαλιστική αισθητική.

Bonus tip: Επειδή το boho παίζει πολύ με το στοιχείο του εντυπωσιασμού, καλό είναι να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό χαλί με ζωηρά χρώματα και μοτίβα, το οποίο θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο του χώρου ως statement κομμάτι. Αυτό μπορείτε να το πλαισιώσετε με πιο ουδέτερα χαλιά που θα το αναδεικνύουν.

Δείτε όλη τη συλλογή της Colore Colori σε ξεχωριστά, πολύχρωμα χαλιά, για να φτιάξετε το πιο όμορφο boho σαλόνι!