katharismos-chaliwn

Καθαρισμός χαλιών, 8 καθημερινά μυστικά!

Οι παρακάτω συμβουλές ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τα χαλιά Colore Colori γιατί είναι ανεξίτηλα και δεν ξεθωριάζουν, όπως επίσης και αλέκιαστα από καθημερινούς λεκέδες.

Για να δείτε πόσο εύκολα καθαρίζονται τα χαλιά Colore Colori, πατήστε εδώ ! 

Η θερμοκρασία μέρα με την ημέρα αλλάζει, ο καιρός όμως παραμένει καθαρά χειμωνιάτικος με το τζάκι έτοιμο να ανάψει. Πως σχετίζεται ο καθαρισμός χαλιών με αυτό;

Μια κούπα ζεστή σοκολάτα, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και η απόλαυση πάνω στο καθαρό μαλακό χαλί, δίπλα στο τζάκι δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα. Την στιγμή όμως που έχετε πραγματικά χαλαρώσει και έχετε αγγίξει το ιδανικό σας, τεντώνεστε να πιάσετε την κούπα από το τραπεζάκι του σαλονιού και μια απότομη κίνηση σπέρνει την καταστροφή! Η ζεστή σοκολάτα κολυμπάει πάνω στο χαλί. Τρόμος;; Όχι μην πανικοβάλλεστε, λύσεις υπάρχουν…

Όπως λέει άλλωστε και ο λαός: “δε χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο”.  Απροσεξίες και ζημιές τόσο από εσάς όσο και από μικρά παιδιά ή από κατοικίδια συμβαίνουν συνέχεια. Ποτέ δε θα μπορέσουμε να προβλέψουμε το τυχαίο. Υπάρχουν ωστόσο πολλοί τρόποι που μπορείτε να εξαφανίσετε αυτό τον λεκέ, όπως, επίσης και πρακτικές ώστε να διατηρείτε τα χαλιά σας καθαρά. Ο καθαρισμός χαλιών θα γίνει παιχνιδάκι!

 Καθαρισμός χαλιών! 8 tips

  1. Βασικό, όχι μυστικό, αλλά κανόνας για κάθε σπίτι είναι βάζετε συχνά (2-3 φορές την εβδομάδα) ηλεκτρική σκούπα. Συμβουλή μας να φροντίζετε η σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας να είναι άδεια. Έτσι, διασφαλίζετε σε μεγαλύτερο βαθμό τηναπομάκρυνσησκόνης και μυκήτων από το χαλί. 
  2. Κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, ειδικότερα την άνοιξη, φτάνει η ημέρα που πλένουμε τα χαλιά. Για τη σωστή συντήρηση του χαλιού. Θα πρέπεινα στεγνώσει σε σκιερό μέρος (ποτέ κάτω από τον ήλιο)και να απλωθεί οριζοντίως.  Αυτό συμβαίνει για να στάζουν ομοιόμορφα τα νερά και να μην τραβηχτούν και αλλοιωθούν οι πλέξεις των ινών. 
  3. SOS πληροφορία! Αν το χαλί σας λερωθεί και ο λεκές είναι λιπαρός, τότε αντιμετωπίστε τον ως εξής: Μουλιάστε το σημείο του λεκέ με ένα σφουγγάρι, τρίψτε τον με μαγειρική σόδα και αφήστε το χαλί όλο το βράδυ να την απορροφήσει. Για να ολοκληρωθέι σωστά ο καθαρισμός χαλιών,την επόμενη ημέρα καθαρίστε το σημείο αυτό με την ηλεκτρική σκούπα. 
  4. Μήπως να κάνετε απολύμανση στο χαλί;Χρησιμοποιείστε πάλι μαγειρική σόδα. Απλώστε στην επιφάνειά του ένα ελαφρύ στρώμα σόδας. Αφήστε το για μισή ώρα και σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα.  
  5. Μια άλλη μέθοδος για να καθαρίσετε την επιφάνεια ενός χαλιού είναι… η αμμωνία. Διαλύστε σε ένα φλιτζάνι νερό 2 κουταλιές αμμωνία. Απλώστε το μείγμα αυτό και να είστε σίγουροι πως οι δυσάρεστες οσμές από τα χαλιά θα απομακρυνθούν.
  6. Εάν είστε από αυτούς που επιλέγουν την καθαριότητα αντί της απολύμανσης και θέλετε να φρεσκάρετε το χαλί σας, βάλτε σε ένα μπολ 3 κούπες νερό & 1 κούπα λευκό ξύδι. Το ξύδι θα αναζωογονήσει τα χρώματα στο χαλί σας ενώ συγχρόνως θα αντιμετωπίσει τους τοπικούς λεκέδες. Στην περίπτωση που υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες, προσθέστε στο παραπάνω μείγμα ακόμη μία κούπα λευκό ξύδι. 
  7. Εάν επιθυμείτε οι μοκέτες σας να αποκτήσουν ξανά λάμψη ψεκάστε τες με λίγο νερό και ξύδι.Κατόπιν, σκουπίστε τες με την ηλεκτρική σκούπα.  
  8. Μια καλή υπενθύμιση για όλους μας είναι πως τα συνεργεία καθαρισμού χαλιών προτείνουν τα χαλιά να πλένονται 1 φορά το χρόνο…και δε κάνουν (σχεδόν) ποτέ λάθη!!!

Σας αρέσουν τα blog posts μας;

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Mην ξεχάσετε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook και να δείτε όλη τη σειρά Colore Colori εδώ. Διαλέξτε και επισκεφθείτε το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα από τα 150 πανελλαδικά για να κάνετε ένα Colore Colori δικό σας!